"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, October 4, 2011

RINDU....Sendu bila Rindu tue datang!!

Dua tiga hari nie perasaaan RINDU tue meruntun2....
Betul! X tipu!....

BUSY!..

Asal clock in jer TerLUPA! No wonder org cakap Melayu mudah lupa!
Balik umah...
Settle sana sini...hurmsss LEWAT!!
Dh tidur rasanya si DIA
Arghhh...perasaan nie makin TERASA....

Puas buang..tp TERUS meronta2...
Dah DUA hari taw!

Telefon penghubung rasa....Arghh Mana pergi nie SI DIA!

HATI makin meronta...Tak tipu lagi!. SEBAK...SUNGGUHHH! Mendalam rasanya.....mahuku TERBANG..Peluk..CIum..SI DIA...

-----------------------------

Kringgg..Kringgg...

Assalamualaikum Ayah...Kt mana nie? "zettt zettt" Bunyi angin kekdahnya! Balik 'mengajar" ka?


A'aa....


Ayah sihat? Mak?


Sihat walafiat...


Owhh syukur...Atas motor ka?


A'aa...Nak ckp ngan Mak ker?


Boleh juga....



Mak Apa Khabar?Sihat...bla..bla...bla....


Mak..Nak ckp nie..dua tiga hari nie Kak RINDU n Ingat Giler kt mak! Time nie..air mata bergenang!.................n bla..bla..bla...lagi!


Rindu masa kecik..Rindu Ayah berpimpinan tangan...


^_^ Perghhh..seyess RINDU kt org tua! Nk balik Kampunggggg............
^_^ Both orang tua tue rindukan Nureen juga!..

^_^ Moga Mak & Ayah diberikan kesihatan yg sempurna dan senantiasa mendapat keredhaanNya dlm kehidupan..Ameen...

10 comments:

PinKy MoMMa said...

sweet dan tacing lar entry ni :)

samalar rasa nak balik KL skrg ni juga..tapi hubby sgt bz..huwaaa nak balikkkk..

mummy_ayu said...

touching la entry nie...Ayu & Ayah tak rapat sgt but i know he love me so much but dia tak tunjuk .... :-(

d'nuraini said...

adduh..menangis sy membaca nie..rindu jugak..

Sidratul Muntaha said...

selalunya bila kita ingat mak bpk kita,mak bpk kita ingat kita.
klu yg dah tadke mcm mak bpk org tua mcmna ye kak..
kdg2 aku yg pilu sbb ade masa dia termenung...
aku thu dia rindu mok dan aboh.
dia anak bongsu..
aku yg sulung ni pun,maish lagi nangis bila tingat2..
apetahlagi dia..

MyKhalish said...

soobb soobb.. awk kann sj je tau.. ila kalu tergt cite lm2 dgn ma ayah, sure bergenang air mata.. waaa rinduuu jgkla...

wantie said...

Aku pun nak balik kampung gak. Plan nak balik sabtu ni. Tapi hubby kojer la pulak. May be 15hb ni kot.

Edy Zaidi said...

nak tepon mak la jap lg..rindu gak...:(

Gieyana said...

Pinky Momma

Sekali sekala meluahkan apa yg dirasa..:)

betui2..rindunya parent..:)

Gieyana said...

Mummmy Ayu

Hihi..Rindu nie..oic..x per, at least kita tau diaorg sayangkan kita kan..kdg2 diaorg x tunjuk dgn kata2..:)

ieda said...

dikk balik dik jengguk org tua , kalau ada masa .. rinduu tuu x akan boleh bertahan .. kalau akak amikkk cuti dikk huhuh