"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, October 24, 2011

Masterchef version Ummie

Demam Masterchef skrg nie juga kan!! Seronok tgk diaorg masak & tgk kreativiti diaorg dgn food presentation...Ummie punya? Mmg kalah ar psl masak utk isi perut family jer..:)

 Telur 3 biji??cukup ar srg sebijik! kah kah..
 Kangkung Ikan Bilis version Ummie..
 Ikan goreng...

3 menu kt atas tue main campak2 b4 g kelas Sabtu tue..before angkut 1ahli keluarga kecik Gieyana p teman Ummie..:)

Nie Bihun sup bodo version Ummie..:P..Yg nie Ahad malam..campak2 masa yg lain2 masuk tido awal psl penat bjalan..:)

19 comments:

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

nampak de bihun sup ang tu...terasa nak bekpes bihun lak pagi ni gieyna...
nice food photography

POSH76 said...

mmg tirguda tngk lauk pauk tu

Nad @ MamaZakwan said...

kak gie, yg simple2 tu la yg sedap..
dgn gambar yg mantop, lagi la ikan goreng tu nampak sedap, hehehe...

Neeza.Areef said...

campak2 ckp bahan tentu sedap

♥MAMASYAZA♥ said...

sambal telor tu mmg faveret akak...best

mama rifQy said...

bestnyee..wpon nampak simple..tapi nampak sgt best!!

ZanaNordin said...

uishh....masterchef umie lagi ler terbaikk..kalah chef2 terbaik dunia tau..
he he he..almaklum, kita kan masak penuh kasih sayang nak bagi family makan.

terliuq nampak itu sambal telurrrrr

wantie said...

Aku pun sekarang ni masak main campak campak jer. Tak leh nak layan memasak lelama. Si kecil tu kena selalu di perhatikan. Jika idak, habis di gomol dek abangnya.

Dee said...

campak2 pun nmpk sedap ni..camana? hahaha..

lieyalatif said...

wau...nampak sedap lauk2 pauk tu sume...biar le simple pun tapi di masak dgn kasih sayang, sure jadi sedap he he he....

~Siti Hajar~ said...

Masterchef msk cukup2 aje, klu ada tetamu mai nk tompang sekaki tgk ajela jwbnyer...hehe

Msk sambal telur tu dgn telur puyuh terangkat kan..haha...pepandai jer..

SyaNa said...

paling seksi ikan goreng tu
mkn panas2 sgt sedap ;-)

wan nurul hezrina said...

biasanya yg simpletulh shedap..lawalh gmbr

Gieyana said...

Siti Hajar

Betui2..nie Masterchef mmg msk cukup2 jer..x der extra..kalau ada owg nk mai kena roger awl2..kalau idak kena bungkus kt luar kekdahnya..ekekeke

PinKy MoMMa said...

simple itu yang boleh habis nasi seperiuk tau huhu..sedap dan berselera!

tapi kan yang..tak menahan sungguh tengok telur 3 ketui tu huhuhu..

MyKhalish said...

wahhhh sj jeka... dah la nak nak msk time lunch. kang ku mkn screen nih kang.. ekekekek...

Nana said...

wah cantekkk gmbo
hai sifu hehe

MrS. F!zA said...

tgh layan masterchef jgk ni..kt rumah ai jgk masterchef..haaha

el said...

tu dia masterchef gie msk..simple2 pun mengoda uuu ahaks