"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, November 30, 2011

Just drop by to say "Assalamualaikum + Salam Sejahtera!"..


Haa..x jawab berdosa taw! Eh, perasan tak uols..skrg nie amat jarang org memberi @ menjawab salam...lebih byk org suka cakap, hai, hello n bla..bla..bla..


Then, kalau bg salam kat org yg x dikenali plak..rs mcm satu kesalahan jer kan! sure org akan tertanya2..siapa dia nie..apa kes dia nie...dan bla.bla..bla..

Jumpa kengkwn yg beragama islam kt opis Ummie nie pon kdg2 diaorg just say..hai..hurmss.....kena sama2 pupuk diri kita agar rajin memberi salam...kalau x der org beri salam mcm mana nk jawab kan! x kan kita nk jwb salam "Waalaikummussalam"..nanti cfm org cakap Gila! hahahaxx..:P


Arghh..gambar nie kurang memuaskan..lupa nk tukar white balance daa...my brother yg ambilkan..:P

Ok..uols..sihat ker? Ummie sihat jer...saja take five kejap after long holiday..seronok + teruja+penat+rindu+lepaskan kegeraman..cuma x sempat nk berfoya2 kt sungai ke jadi tarzan mcm zaman budak2 dulu..kebaboomm! buat ala2 "somesoft" cam bola tampar tue!hahahaha...



Gieyana & Co'...
Picture kurang memuaskan yer psl paparazzi duduk jauh daa..treatment on weekend edisi mencari hadiah kawin..:)

^_^Oraits..Ummie nk start keja balik yer..busy makk tau! Monthly closing..arghh this week PJJ lagi dong!!

6 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

ala...sikitnye..!
rindu la kat kak gie!
takpela, keje lagi penting, huhu!
nnt citer byk2 tau! ^_^

SyaNa said...

waalaikumussalam :-)

wantie said...

kalau kat office memang tak bagi salam la sebab semuanya cina kecuali aku jerk. Tapi bila ada customer melayu & islam datang, aku tetap beri salam.

MrS. F!zA said...

ni gmbr kt kola perlis ke?

mummy_ayu said...

waalaikumsalam....
love the pic dear!!

Sidratul Muntaha said...

hahaa..
kdg2 aku kan kak,klu depa bgi hai,hai ni..
aku ckp ler..
cava bien?
haa..amek ko terlopong..
lain kali bagi salma la..
kak..
thank yu sbb tepon..
mmg tak sempat nak gi sg dua..
balik jer dari padang kota ayu dah lentok dlm keta.
huhuhuh
next time
kali ni lama sikit..
bulan 2 sbb bil nak kawin plak.
hihih.
tak sabarnya hati...