"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, November 21, 2011

Mastercheft Ummie : Version Two, main masak2 smpai lebam!

Assalamualaikum...
Weekend adalah aktiviti main masak2 kan! Siapa agreed? Opsss..itu adalah pada Ummie psl weekday mmg Ummie busy giloss! balik pon dh lewat dan alamatnya, kedai yg tolong masakkan..boleh dibilang jer kalau Ummie masak during weekdays..Ritu Ummie main masak2 juga [ummies-masterchef]! Ummie malas actually nk snap2 picture masakan nie..bkn apa! lapar bila tgk makanan! hahahaxx!

 Ketam masak halia..Nureen mmg suka this! 2 ekor cuma RM8. kalau makan kt kedai, siapkan duit jer!

 Wohoo..Ummie buat bihun sup..dpt daging korban dari kakak ritu...

 Dan baby sawi bersos tiram..saja less kan kuah dia...my feveret!

 ^_^ Seronok main masak2..:P

19 comments:

mama tisya said...

uiks ketam tu bikin aku lprrrrrrrrr

Nana said...

pergh...meleleh
sure sedapp nih

lieyalatif said...

kelas kooooo....mmg meleleh tahap satu baldi dah lieya tgk pic lauk2 ni sume....mmg leh lawan mastercheff ni ......

POSH76 said...

delicious cam mastercheflaaa

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

me too...like main masak2 kat dapur...yang lagi best part deco2...mesti ada ummmpphhh punya...hehe

semua makanan ko tu memang menyelerakan...

Dee said...

sis..boleh share resepi ketam tu..tp food dlm ni semuanya nmpk temptinglah..huhu..

~Siti Hajar~ said...

Ketam Halia tu buat daku telan air liur...hehe

wantie said...

menda yang ko panggil baby sawi tu namanya "Pak Choy". aku memang suka sayur tu. sebab dia lebih manis dari sawi.

En.ketam aku suka la sesangat. Lebih suka kalau ada orang tolong kopekkan. kikikikiki..

♥MAMASYAZA♥ said...

sedapnya tgk ketam masak halia tu

Nad @ MamaZakwan said...

uish, terliur!
lapooooo..!!!
^_^

- dieyana - said...

waaa...ketam tu...meleleh air liur...;-)

Zie Fauzi said...

aiyokkk...cedapnya.. dah la x makan lagi ni.. adehh.. ada lagi x.. bak sikit.. :)


Perlukan sokongan K.Gie ni, rajin singgah la blog n baca pasal gadget impian tu ye.. TQ

Gieyana said...

Mama Tisya: wohooo.msj bikin kamu lapar..hehe..:P

Nana: haha...mesti psl Ummie masak n Nureen ckp sedap..:P

Lieya: haha..kelass ko G..sila liurkan air liur kamu dgn lebih lagi!..:P..dtg Penang cpt ukt mencuba menikmatinya..

Ayu: kita serupa tp ms x mengizinkan right! Huhu..

Posh: kang daku kembang semangkuk susah lak 6t!haha..:P

Gieyana said...

Dee: boleh saja Yang. Nanti daku wt krgan k..senang ja nie..:P

Siti Hajar: sila telan air liur byk2 lagi ya! Eh bila mau ngedate sm daku lg??

Wantie: daku dh lupa nm dia so aku type baby sawi! Kah kah..owhh kamu sgt unik psl ala2 Nureen kekdahnya..:P

MamaSyaza: edisi campak2 version Ummie..:P


Nad: cfm bb kamu yg menjadikan kamu lapar juga kan! Wohoo..:D

MrS. F!zA said...

masak ketam tu dh mcm kt kedai..terliur mak noks!

liana said...

wah nmpak menarik nyaaa...pandai nye masak n menghias makanan..bleh try master chef ni taun depan..heheheh

mama rifQy said...

murah nyee ketam tuh ! 2 ekor 8 hinggit !! na pon ade ketam dalam peti..tak buat ape pon lagik!!

el said...

ni yg x thn ni
dah 2 3 org dok tayang ketam
nti nak cari ketam lah hahahaha
terbaekklah dr MC Ummi ni hehehe

el said...

ni yg x thn ni
dah 2 3 org dok tayang ketam
nti nak cari ketam lah hahahaha
terbaekklah dr MC Ummi ni hehehe