"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Saturday, November 19, 2011

Meeting with larut malam with Mamatisya

Assalamualaikum..

Owhhh..lately Ummie asyik meeting jer! macam meeting utk selesaikan masalah kekdahnya! Ini pon meeting menyelesaikan masalah! Masalah ini bertemu, tpi x dapat dan berlarutan ketahun ini. Dan malam ini menjadi saksi pertemuan bersejarah penuh makna. Kenapa Ummie cakap mcm nie? Yang pertamanya, En Suami izinkan Ummie utk keluar lewat malam. Kedua, anak dara Ummie pon sama. So, Ummie barchelor ah malam tue! Perghh..macam anak dara bebs! kah kah..:P..My Hubby ok jer psl since mmg selalu travel balik Kedah with Nureen & balik Penang lewat2 malam..but janji pandai jaga diri dan mohon dilindungiNya...

Meh nak sinopsis sket macam mana daku kenal MamaTisya. Kenal dia masa mula2 berkecimpung ngan dunia blog ni in Year 2009. Joint contest dia juga and I the winner! auww2..:P..skrg dh malas nk joint contest psl takut hadiah x memenuhi citarasa! owhh saya demand!

Seronok jumpa Amy..macam2 yg di bualkan..Since now, Ummie mmg limited nak BW..sedaya upaya juga utk BW & buat 1 entry dalam satu hari. Kalau x der tue I Sorry! Kerja + aktiviti harian lebih bermakna bagi Ummie. But still x lupakan kengkwn yg close di sini.. opsss! Mengarut sudaa...

Mmg plan utk ketemu Amy..since day 1 kenal but masa x diizinkan lagi. Belum ada rezeki + jodoh utk jumpa...But since dh jumpa, jadi mcm bertahun2 dh pernah kenal..:)..Since Amy ada urusan kerja kt Penang, maka akhirnya dpt juga ketemu dia. Nice knowing u & meeting with u!

 Amy ayu jer bila berposing..orangnya ramah..soft jer sore nyer..ouchh terasa mcm2 berita saya ketinggalan bila lama x bw nie..Credit kat Amy psl kasi cilokk picture. Ummie malas nk bw gabak tue psl time we all ngedate nie mmg dh lewat. pkul 11 dh..conside late supper nie!hahaha..


 Kita pekena mee udang kt Sungai Dua, Seberang Perai, Penang smpai larut malam. Ini mee udang Amy..Ummie punya yg biasa RM5 hengget sepinggan, dan yg Amy x sure la plak..psl udang Amy besau2.. Ini kali kedua daku makan although dok kt Penang. Mmg sedap lah! dulu mmg daku x brp suka sgt..but since dh makan kt sini..dh jd suka!hahaha..:P..Owhh..Kenangan Mee Udang bersama Amy!!

Owhh..lupa nk tempek..Ummie kasi Burung Marah box kat Nureen. Cute sgt! Nureen suka psl skrg Nureen mmg addicted ngan AB nie...sian suruh Ummie kasi RM kat Amy, suruh tlg belikan seluar jeans AB..aduyaiii! sabar jer!
 AB aksesori yg menjadi kegilaan kanak2 sekarang...
Amy kasi FM London nie..Cantik! Thks Amy..^_^

^_^ Me ok jer bila first time meet kengkwn..tp nk kena tgk schedule juga lah....seronok bertemu Amy..insyaallah ada rezeki kita jumpa lagi..walaupon planning nk jenjalan lg ms Amy dtg Penang tue x kesampaian kan..
^_^Byk ganjarannya yg kita dapat bila meraikan tetamu: Diluaskan rezeki dan diberikan keberkatan umur, Dikasihi Allah SWT, dikurniakan nikmat syurga..[ganjaran-bila-ikhlas-meraikan-tetamu]
sebab itu En Suami tiada bantahan bila Ummie nk jumpa kawan2 Ummie..Sporting!

15 comments:

el said...

wahhhh ngedate smpi larut malam..hebattt..hehehehe

mama tisya said...

ler gmbr menu aku je ke..naper tk ltk gmbr ko ngan mee udang skali....apa2pn even kejap je jumpa tp mmg best...ye la kita kenal since 2009 tp 2011 br dpt jumpa kn....anyway tq sudi jumpa aku & blanje aku..nanti kalo aku dtg penang lg bole ngedate lg

Irnie Rinawaty said...

hye mommy..

singgah lalu blog ni...:)

POSH76 said...

bessnyer jumpa geng blogger...

Wawa Tasliman said...

masa pergi penang tuhari teringin sangan makan mee udang tapi tak dapat..

Zie Fauzi said...

oohhhh..Mee udang Sg. Dua... terliur tgk ni kak.. Nama je duk dekat situ2 tp jarang nak pergi makan..

bila kita nak ngedate lg?

mama tisya said...

hah ko edit blk ltk pic angry bird and FM...tringat2 mee udang kita mkn tu..oh murah je yg ko punye...yg aku mkn ngan makcik aku rm7 sepinggan...

Mama Zharfan said...

terliurnya me tgk mee udang tu..

Myra Jay said...

Bestkan jumpa Kak Amy nie, myra pun suka, cuma nanti bila2 leh kita ngedate jugak..hehee

Oh ya, TQ komen entry contest myra, klau leh selalu komen pun takpe :)

Kalau sudi komenlah banyak2 di "Contest Gadget Impian…"

Nad @ MamaZakwan said...

nak jmpe kak gie gak la! :)

Nana said...

mee udang & ckt sungai dua mgm terbaekk lah

mama rifQy said...

loo..bile ni na nak jumpe gak ngan blogger2 yang gelemer!!!!!! mee udang nampak sgt menyelerakan!!!

wan nurul hezrina said...

sedap mee udang n lawa fm dr london2=)

Zie said...

Mee Udang Kat Situ lom pernah pi lagi.. emm nampak macam menarik jer...

e!ya said...

sedap mee udang penang...nak balik penangg..haiii salam kenal kita org penang jugakk..tp merantau ke k.l heheeheee