"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, December 7, 2011

Cik Nureen ke sekolah next week..

Tak sangka saya. pejam celik pejam celik Cik Nureen dh nk g school next week! Just orientasi jer + hopefully Cik Nureen dpt biasakan diri kat school. Dari pemerhatiaan Ummie dia ms bw jln2, bw mndi kt swimming pool, Cik Nureen amat mudah membiasakan diri dgn kengkwn yg sebaya dgnnya. 

Cuma, Ummie risau dua perkara jer! yg pertama: Cik Nureen susah nk tido awal. kdg2 pkul 11 or 12 mlm baru Cik Nureen tido + sudah semestinya Cik Nureen liat nk bangun awal! wohooo...
Yang keduanya : Cik Nureen amat manja n sedikit aktif, risau kalau2 di raggingnya budak2 lain! ' awak sgt melampau!" ayAt nie Cik Nureen selalu jer keluarkan dr bibirnya...

Apapon hopefully Cik Nureen dpt menyesuaikan diri dgn suasana school nnt dan Ummie x leh nk g temankan psl Cik Nureen susah n sket bila bsama Ummie! manja terlebih..

Cik Nureen dh 5 years old next mnth..

So uols.meh share2 sket cmna nk buat anak tido awal nie!

11 comments:

eT said...

waaa...nureen pon nk p school dh yer...bagus2...

my dote pon sama..selagi jam x kol 12 mmg ssh nk tido...dia takut cat...bila nk soh tido awal takutkn ngan cat...tp xwat ari2...hehe...

mama tisya said...

amboi sexy nureen pose...tisya dlu b4 p school mmg tdo lmbt tp bila dh antar school secara automatik die tdo awal cz penat lgpn bila pg die bgn ckp ngantuk tp dgn sendiri die ckp..mama ,ciha nk tdo awal.." sambil mata tutup msk toilet...hrp2 nureen ok

wantie said...

Kalau aku, sebelum Amirul tido suh dia minum susu secawan. then kalau dia tak mau tido gak aku buat buat tido. then bila sunyi dia sendiri akan tido. ngeeee...

tapi kalau ada papa, semua kantoi. sib baik la kelas dia start kul 8.15 am. kalau idak hancusssss

ak yuyunz said...

sama dengan adre.. dah nak pegi school dah..

alyyani said...

gie, insyaAllah bila dah masuk school, derang akan tido awal. sbb penat belaja kat school. macam nia.. nureen mesti frenly mcm ummi dia :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

sama cam balqis la, manja, susah nak tido...tapi kalo dengan orang lain dia takuut sikit mau dengar cakap sampai dapat title budak paling mendengar kata dari Ibu pengasuh b4 this...b4 this kadang2 kami tido lambat so start tahun depan kena tido awal la sebbab kalo ttp semua lampu baru la balqis nak tido, tapi dia school sesi petang...nanti kita share2 k, nureen pi school mana ek?

myaishahhafiz said...

samalah dgn puteri bln 1 nie puteri akan pergi school gak,

hrap2 semua akan ok.

*∽ IZAN ∽* said...

wahhh nureeen dah besarr! nak gi skool sudahh!!!!!!

mesti seronok Nureen dapat beli kelengkapan sekolah tuk tahun depann..
dania pun dah excited ngan botol air & bekal barbie dia ekekekek

CIK JATT said...

wah! nureen dah nak g school. nanti dapat ramai kawan. kak gieyana hantar mana

MyKhalish said...

alolooo anak dara chumel nak g skool dah. umi jgn rembes ayaq mata noo...ekekee..

~Siti Hajar~ said...

xpe Gie biar Nureen ragging org, jgn org ragging dia...hehe

klu sy nk kasi anak2 tido awai senang je ttp semua lampu mau xmau tidur la dorg...hehe