"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, December 13, 2011

Hari Ini 13.12.11 : Nureen first Day School..

Assalamualaikum...

Cepat sgt masa berlalu kan..
Hari ini first day si Comel ke sekolah..

Sekolah lain usually start January tp sini December?

Knp start December? Cikgu tue cakap..Parents bayar lebih, so kena kerja lebih la! bkn ckp besar, tp mmg betulkan! [sabar jer!!]

Nureen nak sekolah tak?
Nureen x nak ke sekolah ini Ummie? x best lah!
[teringat dialog nie masa orientasi semalam!] sabar jer anak dara tue!

Pagi2 dah kejutkan dia bangun! Nasib baik smlm dia tidur awal! mmg schedule Ummie pon turut berubah lah!
Ummie decided hantar Nureen kt School nie. [nurcemerlang.com]..Nak dedahkan dia dgn pengetahuan islam dulu..Then kalau school nie ok, next year leh continue. Mula2 decided mmg nk hntar Smart Reader. Tapi for me, better dedahkan anak2 dgn Pendidikan Islam kan. Ini yg kita nak utk bekalan akhirat kelak!

By right, Ummie suppose to hantar Nureen for full day kt sini .. Tpi kesukaran utk fetch dia time balik kerja. Al maklumlah timu tue jem kan! tmbah lak both Ummie + Hubby mmg busy lately! huks!

Aperpon hope anak dara nie ok nanti! G school this morning pon cool jer! But Ummie know, she can handle its!


She SMILE like a SWEET!

19 comments:

alyyani said...

x pnh dgr nuri cemerlang. ada kat penang je eh? all the best nureen!

SyaNa said...

besar dah anak dara ko ye
belajar rajin2 nureen

myaishahhafiz said...

awalnya nureen mula sekolah, puteri blan 1 nie baru mula sekolah.
semoga nureen happy kat sekolah nanti

Gieyana said...

Alyyani:

A'aa..Nurcemerlang nie ada kt Penang ja..

++eden|essey++ said...

selamat masuk skola nureen....hiihihi

el said...

nur cemerlang kat area mn?jelutong ke?
situ pun mmg mahal aku dgr...halfday pun dah 250 huhuhu...xpe2 ummie n abah nak yg terbaik tuk nureen...

nureen best pe kt nurcemerlang tu kalerful n got alot of fwens..hehehe

wan nurul hezrina said...

selamat bersekolah nureen.belajar rajin2 taw.

ch@ said...

tgk senyuman dia tu, dh tau dia suka sekolah. selamat masuk sekolah. teruja nya nak beli stationary :D

wantie said...

hmm.. Nureen dah pergi sekolah. belajar rajin rajin yer. noti sket sket tu biasa la kan. kata org kalau budak noti tu dia pandai tau.

tu la kan Gie, bila anak dah start sekolah schedule kita memang berubah kalau nak kuaq lewat malam pun jadi risau, bimbang anak tak leh bangun pagi nak ke sekolah.

by the way welcome to the phase for you. aku lak nak masuk fasa sekolah rendah next year.
hehehe....

Gieyana said...

Syana

Tue la kan..cepat ms berlalu..:D

Gieyana said...

Myaishahafiz

Dh start dh rini..depa nyer timetable start dec..:D

Gieyana said...

Eden

Tenkiue auntie..:D

Gieyana said...

El

A'aa..tp dh pindah dah kt blkg shell Gelugor tue. Kalau half day rsnya amount tue kot. Nureen cuma blajar jer so cuma RM200.

A'aa..kaler maler cam kaler Kedah. Hijau kuning! Haha..

Gieyana said...

Wan Nurul

Tenkiue..:D

Gieyana said...

Ch@

Tue la..hopefully dia ok ngan school tue..:D

Gieyana said...

Wantie

Tue la kan..cepat sungguh ms blalu..tup tup dh school dh anak aku!

Betui tue..rs susah sket la nk jalan2 blik lmbt..:D

Hg ok la leh jimat sket psl sekolah rendah x kena byr yuran. Cuma bj sekolah suma tue ja kan..:D

~Siti Hajar~ said...

First time htr anak g sekolah, parent yg susah hati, tp anak sbnrnyer ok je, lg dorg suka sbb ramai kwn, anak2 ni kreatif mesti pandai bwk diri sndiri, Nureen pun mesti ok pya la...

btl Gie, p.islam perlu diutamakan, cam sy dulu htr anak sek cina dr 4 thn, msk darjah 1 br htr anak kelas mengaji, now anak sy blm nek Al-Quran lg tau, kwn2 sebayanyer dah lama naik...huhu...nyesal2!

Gieyana said...

Siti Hajar

Tue la kan..Nureen ok jer td..:D

Itu yg aku mau beb..bg diaorg expose dulu dgn pendidikan islam n kalau boleh nk diaorg sh tau solat bfore 7 thn..x pa beb, pelan2 k..nnt ok la tue..:D

MyKhalish said...

dun worry, nureen sure cool jer.. kann kan..