"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, December 29, 2011

Kebun Ayah : Picnic2 santai...

Assalamualaikum....

'Apa barang picnic dalam kebun getah!' opss bkn..'apa kelas picnic dlm kebun getah!'..haaa..yg nie baru ok!
saja jer adik saya memerli! ini bkn semata2 kebun getah yer! ini dulunya adalah ladang tebu yg dipajak kepada Sykt Gula Pdg Terap nun! dan bekas sawah padi mak! dedulu we all sume tido kt dlm pondok buruk kt sini masa musim menanam & menuai padi! nyaman n sejukkkk jer!

Umur pokok getah fasa 1 tue seusia dgn perkahwinan we all! so senang nk igt!...kt sini bukan saja ada pokok getah..ada gak pokok durian ayah..sepokok jer! dan kolam yg dpt gak we all cuba try test memancing haritu..saya? x dpt barang seekor pon! ikan dh kenyang rasanya! hihihi..:P

Apa barang mereka-mereka itu memandang! ada kolam kecik disitu!

Anak dara saya! dh mengecil dh since bsekolah nie...Nureen ckp pondok ayah tue rumah hantu! haha..sabar jer!

owhhh Acik!
Apa pandang2!
Kelakar jer pic nie! model pokok getah bersama salah srg modelnya yg memakai jaket dtgh2 hari! adeiii!

^_^ Menu? lupa nk snap..saya cuma masak sambal sotong, sambal belacan, ulam2an, sayur, ikan masin, dan gulai kenduri.
^_^ Ni consider celebrate anniversary gak nie kt dlm kebun! kah kah..:P

^_^ So apa yg we all dpt dgn picnic nie:
Hubungan kekeluargaan yg makin erat. ada suasana usik-mengusik dan bergurau senda.
Exposekan Nureen kpd alam sekitar dan mengenal binatang2 kecil kt sini...at least dia x ler jakun sgt!hahaha..
Overall> Mmg Terbaikkkkkk!

9 comments:

mama tisya said...

lawka la gmbr model pokok getah tu

wantie said...

haha.. kalau aku le, asal balik kampung je, memeriahkan kebun getah. sebab umah mak aku memang kat dalam kebun getah.

Amirul pun selalu usik tok wan dia. Berak tak basuh sebab busuk sekerap kat tangan tok wan dia tu. hahaha.. kelakor gila.

el said...

hahaha tulah berjaket bagai ditghari takut nyamok or natang kecik gigit kot nok...

amiey lee said...

wahhh mencikkk....rindu nak balik kedah...dulu zaman kecik2 selalu masuh kebun..skrg ni nan ado

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ said...

GIENA, ceq suka lah view kat sini
best macam duk kat kg. alahai syoknyaaaaa
gambar cun

Dee said...

bestnya ada kebun sendiri..

♥ Elin ♥ said...

tiba-tiba rindu dgn dusin-dusun dekat rumah nenek...ntah apa jdi lah sejak nenek x der..mungkin mcm belantara kot.

Amyna said...

Kak gee... pokok getah paklang dah boleh toreh ka?

rindu pula dengan kampung halaman... heaven sangat2 bila di sana kan.. cepat saja masa berlalu... :-)

wan nurul hezrina said...

lawa gambar bleh buat iklan nie=)hehe..selamat tahun baru gee=)