"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, December 1, 2011

Penang Hill @ Bkt Bendera : Jenjalan bersama Gieyana & Co..

Assalamualaikum...

Wohoo..lamanya baru rasa nk tayang gambar2 perasan cantik saya nie!! wohooo...Lama gila tak jejakkan kaki kat sini..last pegi masa bertunang dulu kot..almost 7thn lebih daa..nama jer dok Penang kan! This time saja nk bawa Nureen naik utk merasai kehebatan menaiki Kenderaan terhebat di abad ini mendaki bukit! lalalalala...last entry psl nie : [penang-hill-picture-means-thousand-of.] Entry mengandungi byk gambar..sila belek smpai lebam! lalalala...

first check point..sudah nmpak lori besar yg jual mainan daa..opss! tersangkut disini gara2 si comel nk menan Angry Bird. Dapat ler kipas angin yg taruk bateri tue RM10 satu. berguna gak ms duduk kt atas hill tue psl naik time lunch..wohoo..

wahh wahhh...x sangka paparazzi snap2 pic nie masa I sibuk nk beli tiket. family package rsnya RM18 kot..kalau 1 adult Rm8.00 & kid RM4.00 [sorry kalau silap psl mak ingat rega adult jer] Jgn lupa bw IC..krg kena rate foreigner lak!
Seisi memanaskan vontot kat sini utk menanti kenderaan hebat di abad ini..wohooo!

Yahooo..kita berada dpuncak! "Nureen nmpak tak rumah kita! dari sini leh nmpak rumah pencakar langit we all!..

Seisi menabung di sini utk melihat panorama Penang Island..RM1.00 kot rsnya..adeeiii I lupa lagi lah..tp kena guna syiling 50sen..

Posing ala2 cung di dalam hutan..:P

Nk tergelak kt bendalah nie..ada juga org yg nk mencuba..saya? x nak lah! susah!!!

Wohooo...Saya perasa ala2 primadona di sini! ada ku kisah! kah kah...:P

Ok adik2..kat sini ada Bird Park..kecik jer! ..arghh lupa brp entrance fee dia lagi! tue la sapa suruh delay buat entry kan! Beria2 Nureen nk masuk..tp saya malas nk masuk psl hubby x nak! Another 2 week kita g Tepeng lah!...

Both of us berposing santai..Nureen merajuk psl nk jalan2 lagi..tp Ummie dh x larat dh..

wohoo..as usual..Proud to be Malaysian!


Part of Penang Island View..captured by Hubby!


Edisi melepak di sini before turun ke bawah....best juga naik kt sini..kalau cuti sekolah rsnya confirm ramai org! parking pon susah!!

Dan saya berjaya mencaptured pic nie ms dalam train! susah sgt nk captured psl train nie sgt lajusssss menuruni bukit!!

17 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

best, best..!
dah bleh naik bukit bendera dah ek?
sblm ni kan ketapi die tgh baiki, hehe
bestnye nak gi tepeng...!

adarnadzmie said...

akak lama x pegi bukit bendera... ingat last pegi masa baru kawin kot... hehe..

Gieyana said...

Nad : a'aaa..best2 sgt. Mmg dh leh naik dh after bbrp kali repair..nek ketapi tue ja best, kt atas tue besa ja.."̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮

Gieyana said...

Adarnazmie: tue la. Sm mcm saya. Lama gila x nek atas nie. Skali skala nek best gak cuma kalau time cuti skola cfm ramai..

el said...

dulu g berdua jek
kalo bw budak2 tu sure best
tp tu lah takut jemu duk sn..kan ada ape sgt..tp kalo layan blues kt situ oklah...hahahaha katanya dulu last nak nek bbendera tu..tp tgk gambar2 kt sini cam pangey2 lak hahahaha

wantie said...

lupa nak tanya hang that day. Mamak berjanggut jual kacang putih kat atas tu ada lagi tak? hehehe...

Rasa mcm nak bawak Amirul gi jenjalan sana la.

shark said...

nice view :) hahah saya orang penang..;p ahakasss and salam perkenalan dari saya :)

Nana said...

abc atas tu sedap kan?teringat2 aku

Sidratul Muntaha said...

honestly..
memamg teruja bial sampai sana..
tapi tak puas la kak
byk tmpat tak dapt gi due timeframenya packed.
next years pergi..insyaa Allah bulan 2 ni..
mgm pulun abis jln2 kat pulau

~Siti Hajar~ said...

Train dah ok yer Gie, hr tu p xok lg, rosak apetah...huhu

tp dah merasa nek train best di abad ini tuh, ms mula2 bukak dulu...hehe

eT said...

xpenah smpai lg kt sini...
cam menarik jek...

Gieyana said...

El: p la beb..best gk kt atas tue. Cuma food court dia under renovation. So jd sempit sket kt situ bila hawker2 tue bniaga kt sebelah section yg tgh reno tue..lama gk x neh atas nie. Byk yg berubah..

Gieyana said...

Wantie: x sure la psl ada la owg jual kacang. Bw la..sure Mirul suka..

mama rifQy said...

wah..best best..best sgt sbb tengok gambar yang superb!!!!

wan nurul hezrina said...

bukit bendera=)kenangan lama..lama dah tak g sana..adalah sekali 2..lawo gambar

MyKhalish said...

likeee.... byk2... sgt santek la pic2 nih.. again..bila la nak smp penang. huwa...

Syima Emi said...

rindunya penang hill. pergi tahun 2003.. kak g, bestkan dok penang. rindu zaman dok matrix penang ..huhu...