"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, January 17, 2012

Alhamdulillah...Baba Selamat D'operate

Assalamualaikum....


Syukur...semalam baba dh selamat d'operate yg mengambil masa selama 3 jam lebih kat Hospital Lam Wah Ee..Anak2 semua ada menunggu kecuali kakak Ipar yg duduk kat SP tue dan abg Ipar yg sulung.

Baba terpaksa di operate dgn kadar yg segera kerana mempunyai batu karang kat dalam hempedu dan dkhuatiri bernanah or pecah. Mmg besar giler batu tue...Almost sebesar ibu jari tangan saya.

Seketul Doc kasi utk we all tgk..yg lg 2 ketul tue di bw ke makmal la kot utk uji kaji..

Batu karang baba nie dh dikesan lama dulu..tp biasa ler, kalau GH mesti ler kena tunggu turn & kalau kritikal baru ler nk action. So anak2 buat decision nk hantar kesini...duit boleh dicari kan..so this is the time for anak2 to payback susah payah parent masa membesarkan diaorang...

Before this Baba mmg sakit mcm2..Biasa la kan, bila umur dh makin meningkat nie, ditambah dgn pelbagai makanan yg ada..menjurus kepada kepelbagaian penyakit yg menyerang.

Kondisi Baba after dioperate smlm masih lagi lemah...myb memerlukan masa yg agak lama utk cepat baik. Apapun, moga Baba cepat sembuh..

Terima Kasih buat kengkwn..sedara mara yg mendoakan...time sakit nie ler slalunya kita boleh tgk yg jauh didekatkan..yg dekat dirapatkan...

Dan..time nie juga lah kita leh tahu siapa sedara mara or kawan2 kita yg sebenar....:)

^_^ Saya dh gigil2 + touching dh menunggu kt luar dewan bedah...tgk MIL cool jer! Dan ms Baba ditolak keluar dr OT tue nk lawak pon ada psl anak2 membuat aksi kepoyoan yg gila2 remaja! aduyaiii!

24 comments:

mummy_ayu said...

semoga Baba Gie cepat sembuh..

lama tak jenjalan kat sini..

Ida Rahayu Yahya said...

semoga sembuh dengan cepat..
mmg ati ni sayu dan sedih bila org tua sakit..
aku dah selalu nempuh..
mmg terasa sngat2 bila mereka sakit2 semula

~Siti Hajar~ said...

Sga FIL ko cpt sembuh yer, ko ada snap pic bt karang tu x? show off la kat cni, aku tingin nk tgk...FIL ko umo bpe dh?

FIL aku pn warded kat BM skrg, dh operate (Henea) 2 minggu lps, tp skrg kesan jahit tu bengkak & sakit, my hubby jg penunggu setia FIL lps Danial hr tu...huhu

Sedihkan bila org tua sakit...huhu

lieyalatif said...

alhamdulillah...Allah permudahkan semua...harap kesihatan terus baik dan sihat seperti sediakala....

wantie said...

Maaf tak reply sms hg that day. aku bizan sangat pasal kenduri umah MIL. Hp pun main campak cam pak je.

pas tu kelmarin lupa lak dak bawak Hp kat office. lupa lagi nak reply sms hang.

Aku doakan agar your FIl cepat sembuh. ish..besar tu batu karangnya.

*azni* said...

alhamdulillah.semoga fil cepat sembuh...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

SEMUGE CEPAT SEMBUH TAK LAA DOK RISAU DAN GIGIL LAGI SIS GIE

myaishahhafiz said...

sya doakan semoga baba awak cepat sembuh,

ieda said...

alhamdulillah suami adik dah ok ..

suami adik sama lah macam ayah akak
skrg nie tgh tunggu utk kaedah tembak .. akak pun x pasti .. tapi sian kan dikk
sakittt tuhan sahaja yg tahu huhuh

el said...

td sorg abah kwn blog baru operate buang batu karang...
kali ni abah hang pulak

abah aku baru taun lepas operate buang batu karang..tu dia adalah sebesor telor ayam batu karang tu...

mmg kena jaga pemakanan..batu karang ni depa kata leh dtg balik...kalo x jaga pemakanan..

abah aku baru smlm mai spital penang wat pemeriksaan lanjutan..

smoga abah2 kita sihat2 sokmo eh

Rinna said...

Alhamdullilah..dah selamat yer. Moga FIL Gie cepat sembuh.. yer.. :)

wan nurul hezrina said...

alhamdulillah...nurul baru tau ceritanie..dok bz ngan family yang tak sihat sangat..harap cepat beliau sembuh

::NureeN:: said...

moga baba cepat sembuh.. AMIN..

Gieyana said...

Mummy Ayu

Terima kasih dear..Ameen..:)

Gieyana said...

Ida Rahayu

Betui2 kan..daku mudah emo kalau bab2 org tua nie..kesian kan diaorg..:)

Gieyana said...

Siti Hajar

Ada snap pics gak beb..nk upload x dpt la plak..besar beb..dh 66 thn dh umur Baba..

Owhhh..kesian kt abah hg..moga dia cepat sembuh k..

Kalau parent kita sakit nie mmg susah hati kan..kita doa byk2 agar depa cpt sembuh..ameen..:)

Gieyana said...

LieyaLatiff

Terima kasih dear..:)

Gieyana said...

Wantie

X pa2..hg sibuk ngan kenduri..aku x bw hset Aku yg ag satu tue td..igt nk tipon hg tp sedikit rush psl ulang-alik g spital..

Thks beb..Ameen..

Gieyana said...

Azni

Thks dear..:)

Gieyana said...

Mya

Tue la kan..hrp2 cmtu la..

Gieyana said...

MyaishahHAfiz

Thks dear..Ameen..:)

Gieyana said...

Sis Ieda

Not my husband la..saya punya bapa mertua..

Gieyana said...

El

Oic..tu la kan..makin tua nie makin penyakit mcm2 yg dtg kan..dugaan dr Allah Taala..

Syukur dh selesai namun Bapa mertua aku tue still weak la..

Hope ur abah pon cepat sembuh k..:)

mama tisya said...

smoga baba gie cpt baik