"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, January 27, 2012

KL Monorail + MyRapid KL...

Assalamualaikum...

Travel is the Best Treatment of LOVE! ini slogan saya yer..nk ciplak pon x per! :P..seriusly..its true!!

Seronok sgt2 bila kita mmbahagiakan org2 tersayang + orang2 tersayang membahagiakan kita. Fullstop. [ -ini dalah pndahuluan karangan saya pd ptg ini! :P]

Continue edisi jenjalan percutian awal + hujung tahun ritu. Banyak lagi sambungan cerita perjalanan ini yer! saya akan amik ms untuk mendigest + lakarkan kt sini..^-^

1st January 2012, kita late check in. almost 11pm kita check in psl day time kita jenjalan x hengat ms! wuwuwu...Check in ke bilik? owhh indah khabar dr rupa..mengamuk Ummi tau! Ummi susah naik hangin + x reti nk marah2...myb this time sooo tired, so tht why iblis mengapi2kn diri utk menjadi marah!astaga...

Room > 2 kali me call to inform ckp kita smpai lewat. Then, room mmg K.O..no aircond a.k.a x sejuk..bathtub K.O dh plg worse..No Towel! aduyaiii...Mak hangin ko! bising2 kt Front desk..wa x kira..wa nk tukar bilik! in the end mak pt room upgraded! [ sila jgn tiru Ummi yer..x baik tau! :P]

2nd Jan 2012. Ok..ini adalah edisi execise utk kesihatan yer..Nak bw anak dara saya mencuba try test naik train. read in malay : tren [skrg ejaan bahasa melayu pon di Englishkan tau..byk wording dh di Englishkan! wuwuwu]

Since kita nk g KLCC...dn nk perjalanan lebih jauh..kita naik KL Monorail dr Chow Kit ke KL Sentral..Stesyen Chow Kit x byk perubahannya..sm mcm dulu. Cuma dh ada gate. myb nk elakkan kanak2 terjatuh. Pencapaian yg bgus.
Perjalanan dr Chow Kit ke KL Plaza, byk juga melalui stesyen2 lain..Melalui Times Square + Bkt Bintang. Tak nak singgah sini psl plan asal nk ke KLCC..Nureen? wohoooo...keterujaan yg melampau2! Kan saya dh kata..kanak2 kalau menaiki tren mmg menyeronokkan! SUKAAAAAA!
Sampai KL Sentrak..kena menapak k ke dlm KL Sentral! pergh fenat Ummi! jauh sgt ber'exercise! jalan di divertkan psl tgh didirikan bangunan yg terbakar baru2 ni kowt! perghh Habuk! Time nie..Nureen sgt2 happy psl naik tren lagi! wohooo..Ummi? dh semput beb psl lama xmenapak camni! ekekekeke....
Smpai kt dlm Stesyen KL Sentral..edisi mencari Putra LRT! HAHA..lawak saya psl dh tukar rupanya nm tren nie although kaler asalnya masih seperti dulu. RapidKL...Mr Daddy ckp ini bas lah!..Nasib baik ritu bc belog terkenal Eriqazz [ sorry x link blog dia psl uols sure dh kenal kan! ] psl issue dia naik tren nie..So ckp hubby sudah TUKAR! Hehe..

System dia pon dh berubah..Byk dh brubah rupanya benda2 kt KL nie...lama Ummi x naik public transport maa..:P

Beli tiket a.k.a coin plastic kt mesin..dh x jual kt kaunter dh tiket dier..Kanak2 below 12th is FOC yer..untung!

Igt slot mcm KL Monorail tue..nasib baik berlagak pndai n x kantoi! just touch jer coin tue jer...tp saya n Mr daddy dh gelak terbahak2 dh psl da satu couple tu totally xtau mcm mn nk masuk! nie cfm x bc signboard kt gate tue..HEHE..

After tgk we all masuk + touch coin tue br ar diaorg msuk! kekekeke...
Owhhh..perjalanan ke KLCC mmg menghiburkan bila lihat keterujaan Nureen....kita ENJOY!
Time balik...sorry mak x nak ke KL sentral dh pl fenattt nk menapak! Dari KLCC, kita turun Dang Wangi + kita just jalan kaki ke stesyen Bkt Nanas. Perghhh Fenat gk jalan kaki psl Ummi kan Manja! :P

^-^ Pengalaman naik Tren adalah pengalaman yg menyeronokkan buat Nureen. Nureen suka..Ummi pon suka! NNt kita naik lagi kata Nureen..:)

11 comments:

mizzkechique said...

dh lama xnek monorail..

adarnadzmie said...

teringin akak nak naik monorail..bila la agaknya???...hehe

wantie said...

hahaha.. tetiba aku teringat si AMirul kecik kecik dulu. dia nek monorail ni sampai tak mo turun turun.

Sib baiklah my BIl tak letih letih melayan dia nek. dari ujung ni ke ujung sana. dari ujung sana ke ujung sini.

bapa hengget la duit Pak Tih dia habis utk dia.ngeeee

Dee said...

baru nak tya napa tak naik kat bukit nenas je..rupanya balik dh ikut situ ye..hehehe..hotel mana u stay tu sis smpi marah2 gitu..

~Siti Hajar~ said...

Gie, ko dok hotel mana tu?

Aku pn nk terjah KL, plan nk dok swiss garden KL, kat jln Pudu, dkt nk soping, hope ok...hehe

Aku pn nk bwk anak2 nek tren, jimat...hehe

MrS. F!zA said...

mmg lg selesa gi kl naik tren..tkyah fkir mana nk parking, berapa kos parking..hihi

::NureeN:: said...

teringin nk bwk ellesya naik monorail tp ntah bila x tau... :P

sall said...

sallpun kalau masuk KL harus naik komuter. Tak pining kapla memikirkan jem.

sall said...

Sall tag awak.
ni linenya:
http://salldann.blogspot.com/2012/01/jom-join-1st-giveaway-from-popscarf.html

mama_umar_maryam said...

bestlah jln2 naik lrt sumer,mmg anak akan enjoyyy, hotel mane tu yg buat hangin 1 badan?

atty's said...

happy belated besday nureen, semoga menjadi anak kebanggaan kedua ibu bapa ye

mesti nureen happy dpt naik tren