"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, January 11, 2012

Saba Restaurant, Cyberjaya..

Assalamualaikum..

Kan dh cakap..this trip adalah semata2 kuasa menchekik bermaharajalela...so, edisi cuba try test Arabian food kt sini. Kalau kat Penang, syndrom Arabian food masih belum bermaharajalela lagi..Lagipon kt sini majority is Chinese..

Tak ada dalam planning actually nak cuba try test..tp since my friend, Iena yg suggestkan...so we all proceed before pegi ke next destination. Perghh mmg ramai betul orgnya..x caya tnya org2 KL! Kan..kan..kan!

 Saya bersama Humyra..Comel betui dier..mata bulatttt! Dgn semua org dia mahu...dgn org yg x kenal pon sama..ekekeke...cute!
Nie food yg saya pilih...dh lupa nama menunya...Mbeeekkkk! sedap juga psl x der bau kambing langsung! Price dier RM15.90 kot...tp big portion smpai x habis!ekekeke
Air tea dier sedap..tea lipton biasa yg di letakkan dgn daun pudina...first time try nie...
Nie Ayam Mandi nama menu dier..or Chicken Mandi erk? lawak lak dgn nm menu nie..sure sedap psl ayam tue dh dimandikan..eekekekeke..:P
[pic nie saya google n jumpa kt blog nie: saba-restaurant-cyberjaya ]

^_^ Seriusly not bad food dia..nasi dia rasa mcm ala2 nasi hujan panas kt Penang nie but sedikit salty for me...
^_^ Next time leh terjah lagi..or terjah Restoren Tarbus kt Batu Ferringi tue..

26 comments:

Sidratul Muntaha said...

ahaha
mmg salty sikit saba ni
klu nak healty
elok gi kat al amin food corner
kat tmn melewar tu kak

MrS. F!zA said...

hihihi dh dekat dh ngan kami tu..awat kgie tk roger2..ekekeke

POSH76 said...

nasi arab mmg sedapla..cuma portion bnyk tu yg kena kongsi

POSH76 said...

nasi arab mmg sedapla..cuma portion bnyk tu yg kena kongsi

mizzkechique said...

adoi, dhla blm mkn.. nmpk entry ni tambah² laparnya..

~Siti Hajar~ said...

arabic Restoran ni sllunye mmg xhbs mkn, ala2 org arab gitu makan byk, kat Perda ni ada 1, sllu km mkn 1 pinggan 3 org kongsi...hehe

Gie, aku nk bayar royalty kat sapa? klu nureen aku blh mtk diskaun..haha

D'nuraini said...

nasi arab nie memang sedap..sy selalu g kot

wantie said...

wal nasi wal arabian. wal nampak wal banyak wal sedap la...

al kalau fasal itu salty. Ana ada alergik da...

adarnadzmie said...

mcm nasi ujan panas kat penang...mungkin rasa lauk nya jer yg lain kot...

syanasaid said...

nasi arab mmg kena share aku rse
sbb big portion
so berbaloi la dgn harga dia

Nana said...

aku nama je dok kl
cyberjaya pon xpenah sampai haha
sedap saba ni
aku penah mkn branch area umah
kebab mabeles!

el said...

mmg teringin nk mkn nasi arab tu.lg2 nasi mandi tu heheh kt penang ada kot belah2 feringi tu tp cfm mahal pya..:)

*∽ IZAN ∽* said...

wehhh. jauh sampai ke Cyber nuu!!!

iizla said...

selalu jugak boss belanja makan kat sini. best...!!

::NureeN:: said...

klau smpi cini bleh try.. comel la humyra

Gieyana said...

Sidratul Muntaha

Tu la kan..rice jer salty for me.akak x mkn masin..but still leh mkn kt sini..owhh ya ka? Nnt leh try..:)

Gieyana said...

MrsFiza

X da no phone la..mmg g sini g Putrajaya..presint 5..:)

Insyaallah g sini nnt callin2 k..:)

Gieyana said...

Posh

Betui2 kan..besar sgt portion dier..:)

NeenaAnuar said...

waduh! pagi2 kamuu dah buat saya kecuq air liur! uhuhu...

Gieyana said...

MK

Sian kamu..cuci mata dulu k..:P

Gieyana said...

Siti Hajar

Tue la kan..mmg x habis makan dong! Ekekeke
Owhh ya ka? Nnt nk g cr...

Boleh3..kt Nureen pon x pa..ekekeke..:P

Gieyana said...

D'Nuraini

Tue la kan..sedap..silap ritu x order menu lain since hb dh amik rice..:)

Gieyana said...

Wantie

Tue ar..sedap..makanan aku mkn mmg tawar sket beb..x suka masin..tp ini leh ag dmakan although my taste rs masin sket...Hihi..

Gieyana said...

Adarnadzmi

Betui2 Yang..laut dier lain..lembut sgt..:)

wan nurul hezrina said...

mmg sedap nasik arabnie..tapi mcm ala2 nasik beriani jer ek?

mama tisya said...

kalo ko p saba setiawangsa dkt la ngan umh inlaw aku