"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, January 20, 2012

Sarawak : Land of the Hornbills ..I comin' babeh!

Assalamualaikum....


Ada yg rindu ka nie? Cheq malas siut nak mengupdate! setakat view using hphone jer..Mood dh kelaut dgn x berapa nk sihat lately!wuwuwuwu...

Next month fully scheduled betul Gieyana + Co...Tak sabar nk cuti2 Mesia ni...we all nak ke Kuching! those yg pernah pegi sure best kan! byk tpt attraction kan! This time we all stay kt Tune Hotel jer..

Mula2 nk stay kt Abell but byk songeh lak & since byk sgt terms & condition, so decided pilih Tune jer..Berbaloi2 psl staying for 5 hari 4 malam >RM273.15 jer for double! Nk cari homestay malas lak menggoogle...:P

Jadi ler kan psl nk tido jer! Mau jalan2 sampai lebam nie!

Place yg kita decided nk pegi:
  • Sarawak Cultural Village : Ini wajib pegi nie although jauh sket kan..
  • Then leh sopping2 cuci mata kt Tun Jugah Shopping Complex psl dkt jer ngan Tune Hotel. [ wah, mak senyum smpai tinge!]
  • Kuching Waterfront ; Leh cuci mata tgk air sungai! kah kah..:P
  • Sarawak/Cat Museum : Mcm lah saya nie penggemar sejarah..:P
  • Pasar Serikin/ Satok : leh gak leh menjelajah kalau mau psl weekend jer ada kan!  tp x dpt ler nk beli ikan terubuk masin psl x balik ag..lalalalala
  • Matang Wildlife Centre : ini mcm menarik gak nie psl leh melawat kengkwn kt sana! kah kah..:P
  • Bako National Park : Saya mmg penggemar khazanah alam..mmg teringin nk p..tp x dpt rsnya...
  • Jong Crocodile farm : peghh jenuh Mr Hubby nk melayan saya nanti..lalalala
Air ticket kita dh book dh siap2 last year. Ate nk jalan2 ms my birthday kan! ekekeke..:P

> Murah jer kan kita dpt rega tiket nie for 3 org...Although flight kita rescheduled lebih awal departure nyer dr Penang at 7.00am..tp x kira, kita sanggup bangun awal! lalalalala..
Thks to Air Asia..:)


A week before tht insyaallah kalau diizinkannya nk ke Hatyai..trip school Nureen...perghh kopak $$$ Mak! tp x sure nk pegi ka idak nie...Tp mcm menarik jer psl price dier not bad! leh mak shopping2 smpai lebam jugak!

hurmmm...takut pon ada gak psl sana kn mcm2 dok dgr! aduyaiii!..
 
^_^ Those yg penah ke Kuching..meh kongsi2 tpt2 best nk melepak although hubby pon ada kawan kt sana..but nk gak tau dr kwn2 sekalian..:)

25 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye nak jenjalan...!!!!
bestnye, bestnye, bestnye..!!
cepatla abes pantang, n baby cepat besar...wa..!!nak jalan jugak!haha! =D

mizzkechique said...

wahhh, nk coti² eh...

Neeza.Areef said...

x penah smpai sawak lg..satu2nya negeri dlm masia yg lom penah smpai..ntah bila la nk plan camnie..syoknya...msti excited nk gambo kt kuching2 tu..hehe..njoy ur trip

mama tisya said...

aku pn tk pernah smp lg swak...nk FM:)

enjoy cuti2 beb...

wantie said...

nak ke sarawak le ni. jenjalan tu terbaik. kalau aku pergi pun. aku pegi diam diam je. ngeee

el said...

nti belikan ikan terubuk kt aku nok hehehehe...

x sabaq nak tgk all the mabeles pic from kuching..bestnyeeeeeeeeeee jeles mak kahhhhh

alyyani said...

uu harga tiket ko dpt mmg berbaloi2 beb! hotel utk tido je sbb mesti banyak nak spent time kat luar. so asal bole tido ok dah kan. enjoy your holiday :)

♥ Elin ♥ said...

pernah pergi ,tp lupe dah nama2 tempat tuh///semua mmg best lah!! :)

seronok nyer!

~Siti Hajar~ said...

wah! ko nk ke Sarawak yak, ko jgn lupa ole2 utk aku tau...hehe

awalnyer flight ko...tp xpe sampai pun awai, blh jln2 sampai lebam..haha

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sis...belum samapi laa sarawak...dah pi sabah jew...wee...seronok nanti share pic cun2 tau...

mamalieyna said...

syoknye plan baeeeek tuk g bercuti..happy holiday ye...menarik percutian~ kami ni je, berangan, taktau bila nak sampai sana..huu~

Gieyana said...

Nad

A'aa..jalan2 mmg best kn although poket kempis..wuwuwu..
X per, nnt bb dh bsar jln puas2 k...kalau kaki jln nie mmg x dpt nk thn dr bjalan jer..:)

Gieyana said...

Mk

A'aa..cheq dh x larat dh asyik kojer..kojer..kojer..nk gak cuti2..:)

Gieyana said...

Neeza

Hehe..sm mcm me lah..x pernah smpai ag..tu yg tingin nk g..:)

Gieyana said...

Mama Tisya

Hehe..ko kan slalu outstation..mn tau nnt smpai sini lak..oraits babeh! :)

Gieyana said...

Wantie

A'aa...x pa la..nnt hg p dendiam yer..

Gieyana said...

El

Haha..boleh2 jer..insyaallah hrp2 diizinkanNya utk p nnt..idak burn duit aku..kah kah...

Gieyana said...

Alyyani

Tu la psl beb..kalau idak tentu 800 nie...tgk condition Tune tue not bad gk + kwn2 ada rekomen gak..tu yg stay situ..
Thks ya..:)

Gieyana said...

Elin

Wuwuwu..dh lupa erk..idak leh kongsi2..:)

Gieyana said...

Siti Hajar

A'aa darlink..g hbiskan $ kekdahnya..ekekeke

Oraits no problem..lgpon dh lama x jumpa hang..:)

Tu la psl..awl giler flightnyer..

Gieyana said...

Mya

Tu la..sama mcm me..tp nk ag p sabah psl x puas jln2 ritu...

Ok..no hal..nnt kita share2 pics kt sini..:)

Gieyana said...

Mamalieyna

Tue ar..cuti2 mmg best kan..excited nk pegi nie..:)

X per..berangan pon best gk tue..sm mcm me psl suka berangan..:)

sakurasepet said...

Wah best2...dh penah pegi trip ngn kengkawan aitu..Srwk Culture Village RM60 masuk..student/matrix card klu x salah dpt RM15 je..rugi betol time tu xbwk student kad..huhu..Orang Utan Sepilok klu sampai pukul 10pagi bole tgk dorg feeding time..n plg pnting klu drive sndiri bwk GPS sbb jalan dia konfius lh signbod kejap ada kejap hilang :( free gift plg murah adalah di Pasar Satok..n finaly kena pegi mkn seafood dekat TopSpot gerai no 25..tbaek !! =D Slmt bercuti kak !!

Mila@Rimbun said...

Jangan lupa makan mee kolok haji salleh kat satok yer... n tgk sunset sambil naik cruise di sungai sarawak ok. dah lama kami tak balik kuching, last balik kesana june tahun lepas, rindu rasanya... tak perr bulan march ni insyallah balik.

ummi nia said...

salam ziarah..sy nk ke kuching jgk pd 3 - 5 mac nie..blhlah sis update apa yg menarik kat kuching after balik nie yer..sy booked last year jgk, dr kl ke kuching rm123 utk 3 org..