"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, January 9, 2012

Year End + New Year Holiday : The Journey....

Assalamualaikum....

Syukur dberikan kebahagiaan ini...As usual, setiap awal thn mmg we all spending time kt City of Malaysia..Time for rewards ourself..time for meet the best buddies! Seronok although time nie la 'ringgit sign' keluar mcm air!

1st check point..kt Juru Auto City...trying Thai Food...

This time, $ keluar mostly for fuelling our tank! makan x hengat dunia! nk kata shopping sgt2 tue x der la..just spending kt Ikea jer! saya kn pntang tgk! Pantang tgk dn confirm kuasa membeli mengatasi segalanya!adeeii!


For me, travel is the best treatment of love psl time nie kita sama2 buat decision.sama3 caring each others..sama2 rs kepenatan..sama2 melayan anak although kt umah pon buat this things namun suasana + keadaannya berbeza bkn!

We all btolak dh lewat sgt..seronok lak layan citer Hindustan ptg tue..lgipon x rush sgt psl nk stay kt umah my friend kt Putrajaya...^_^

Edisi panaskan badan..cute jer both of them..Nureen tgh jd "teacher" to hubby for singing lagu yg dier learns dari school dier... 

 Opss..gambar saya pon ada!!
Thai clear noodle..RM9.90..sedap sgt but x berbaloi psl sikit n x mengenyangkan! lately saya makan byk!hahaha..:P


Mama Noodle..actually megi tomyam jer! not bad taste dier..but sama mcm di atas..x worth!

Dek kerana saya kerana still x kenyang..so tapaukan McD utk bekalan perjalanan..tmbah lak Nureen nk! so layan jer! Masa dh sampai Tapah tue hubby dh x larat nk drive dh...so me continue drive smpai Sg Buluh..kalau dua2 zzZzzz kat RnR confirm keesokkan harinya baru smpai kot!HAHA..

Ni masa singgah kt RnR Jenjantas Sg Buluh..pekena satay Hj Samuri kt sini...saya rasa taste dier out jer! myb dh lama x makan satay Kajang kot!

^_^ Next entry..to be continue...

15 comments:

ikiqzana said...

Tu la gie makanan tu nmpk sedap.. Tapi sikit. Klu zana pon x kenyang.

adarnadzmie said...

belum try lg food kat thai restoren kat juru tu... wahhh jln2 KL yer...best2...haha

NeenaAnuar said...

memang skg nie satay samuri dah tak sebest dulu kala.. uhuuhu...

mizzkechique said...

kak, len kali ajak sy yer.. :P

::NureeN:: said...

tomyam tue menggugat selera la hehhee

el said...

ni ape kes ni asik x kenyang je mkn..hahahah ada isi kot muahahahaha

Myra Jay said...

Betul kak, Satay Kajang sekarang ni dah xberapa sedap...

Gieyana said...

Zana

Betui tue..mmg sgt2 x berbaloi..nk buat cmna kan..dh rezeki mcm tue..so kena order extra kt McD lak akhirnya..hehe.:)

Gieyana said...

Adarnadzmi

First time gk nie singgah sini..slalunya lepak kt Old Town kt Auto city tue ja..a'aa..jalan2 cr makan..:)

Gieyana said...

Neena

Betui2 kan...kuahnya pon x se best dulu kala gak..:(

Gieyana said...

MK

Betui ka nie? 6t saya turun KL saya ajak k..:)

Gieyana said...

Nureen

Tomyam tue mmg sedap sgt..tp ciput jer! Ekekeke

Gieyana said...

El

Tue ar..mkn asyik x kenyang jer! :P

Gieyana said...

MJ

Betui3X kan..dh x sedap la taste dier...:)

~Siti Hajar~ said...

Gie, satay kajangmu buatku terliur...huhu

Ms g kursus hr tu, singgah time p & balik kat sg buluh smata2 nk mkn satay, tp hampeh, tutup!...huhu

meggi tu pun menarik gak...hehe

Ko xpe Gie mkn byk pun, maintain!