"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, February 27, 2012

Kuching 2012 : Tune Hotels-Waterfront Kuching

Assalamualaikum....

Bercerita tentang holiday, selain dari makanan dan minuman..sure kita perlukan tempat tinggal kan..For me, x  nk ler membazir for 5 star hotel unless betul2 necessary mcm x der room ker..rate still under budget ker...

Since kita mmg looking for budget hotel psl stay 5hr 4 mlm..and hubby's friend recommended we all utk stay kt Tune. Dkt dgn pelbagai kemudahan..x jauh juga dgn Topspot [but keja jalan sket lah]. So we all decided stay kt Tune Hotel. Link: [http://www.tunehotels.com/our-hotels/waterfront-kuching].

Uols pon tahu kan..setiap barangan or facility yg uols nak semestinya kena ler bayar. Like aircond, toilettries termasuk towel, tv, internet. cuma free kipas, air panas for shower jer. Kalau nk buat air of nak air masak, mmg x der disediakan..Unless uols bawa termos sendiri & minta/byr kt kedai makan dier (ada food stall gak but kecik jer & close at 10.00pm).

we are here...our hospitality for 5day n 4 nights... 
 Berkesempatan menikmati sunrise atas plane...subhanallah...

 Gmbar yg x brp nk jd...tetiba rs chubby jer!keh keh keh..:P..2nd time Nureen on the plane...
 Nureen tersenyum happy sgt!!
 Kat hotel lobby ada travel agent gak utk pegi mana2 tpt menarik..but we all prefer jalan sendiri kan..sewa kereta.more relaxing...:)
 Hubby tgh sibuk check in..awal ag time nie...

The room..not bad kan! oppss..dua org tue sedang buat apa!jeng jeng jeng...:P

 The bath room & toilet...
 Sempat tinggalkan kenangan berduet...Nureen zzzzzzZZzzz seketika psl sakit telinga katanya..:)

So nie ler lokasi Tune Hotel..mmg strategik sgt...

^_~ Budget hotel yg sgt2 comfortable for Gieyana & Co..seriusly! cuma nk zzzz ja kan! Budget hotel with 5 star bedding!!I likeeee....

Next story coming soon!!

Feel free to view if uols miss the earlier entry:
1st entry : [/trip-to-kuching-2012-da-intro]
2nd entry: [/trip-to-kuching-2012-food-beverage.]

11 comments:

wantie said...

tingin nak pi. tapi aleesya still mahai rate dia. tunggu dia besar sikit. I'allahkan kalau kita usaha ke arah itu. sure one day boleh punya.

POSH76 said...

yess setuju sgt kalau percutian bnyk nak jalan hotel bese2 okey...tp review utk tune hotel ni not bad!!

Ijah EmoTemo said...

cantik gmbr2!! hehehe

~Siti Hajar~ said...

Klu kita p melancung hotel xjd masalah bpa star pun, janji blh lelapkan mata, namapun melancong bkn honeymoon nk peram dlm bilik...hehe

Tune Hotel antara hotel2 baru, facilitiesnyer mestila baru lg kan, xkisah kn byr xtra utk brg2 lain..hehe

Nad @ MamaZakwan said...

budget2 pun still nmpk cam selesa sangat

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

betul sis..lagi pon budget nak ke lain kan...eheheh murah janji selesa...

::NureeN:: said...

selesa & nice walaupon budget kan...
bila la plak rezeqi kami ni :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

oklah budget pun...janji selesa kan...

el said...

not bad gak lah eh tune hotel tu
asal leh tido ok lah..yg lelain tu xdelah wajib sgt pung

Hafizin Jamil said...

nampak ok sangat dah tu...selesa

mama tisya said...

kalo stakat nk tdo je mmg sesuai kn stay tune ni ..kalo dpt booking awal2 lg murah