"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, February 16, 2012

Opsss! Ingat senang ker nak jaga ANAK!

Assalamualaikum...

Opssss! tajuk x boleh blah!
Ampun..ampunkan patik wahai rakyat jelata sekalian!..Opps kgkwn sekalian! (Oppss lagi)

Hati2 tau bila anak2 makin membesar nie..Hati2 dgn percakapan kita..Hati2 dgn tingkahlaku kita! suSah tau! Nk bermanja lebih2 dgn spouse kita a.k.a Si Chenta hti yg di sayangi pon terhad sket taw psl diaorg mudah mengajuk or meniru! tmbah lak bila parents dia gila2 remaja nieyh!

'Ooooo....Romen yer! (Read as romance!! mcm2 leh bayangkan kn! Tettt...utk yg dah kawin! )'

'Nureen tgh buat apa tue?
Hurrmmm...Nureen tgh romen (read as romance!) jwd dia! X ker haru!

Blueekkkk...Jangan buat main2 dgn saya tau! mcm2 dh saya belajar kt school n learn fast! so now mummy + daddy mmg kna HATI2!

# Anak2 ni Amanah Allah..kalau salah didikanNya maka trsasarlah dr landasan2Nya...mohon agar anak2 kita dirahmat serta diredhaiNya dan djauhi dari anasir2 jahat..



15 comments:

Sidratul Muntaha said...

samalah kak
tgh mengurangkan curse ni
ayu cukup gemar ckp mapuh klu benda yg buat tak jadi.
siap tepuk2 dahi
aqil dgn ara pernh tiru!!
susun brg,lpeas tu jatuh.
siap cakap:
mapuh!mapuh!
pakat tepuk dahi plak tu adik beradik.
adoi!!
lawak la.
tapi aku yg jdi mak ni terkesima la!!
bad influences
huhuhuuh..
tobat...

el said...

betul kata hg gie
kena ati2 derang ni semakin besar nak2 pulak dak skul ni mcm2 belajar kan...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

betoi sis memang payah jaga anak ...huhuhuuuu...

Nad @ MamaZakwan said...

btul, btul, btul! :)

lieyalatif said...

aiyooooo!!! keh keh keh..betul2 pasni kene make sure kite pun bertapis bile ckp ngan die kan....kalo tak haruuu woooo eeheheeh

suke pic muke nureen noty2 tu...sgt cheeky tau!

::NureeN:: said...

betol.. paling geram bila ellesya skrg suka ckp merapu tp bukan lucah cuma dia suka ckp kentot aduyaiiii... sehari x sebut x sah

@e_da said...

heheh nurennn.. nurennnn

alyyani said...

cop, sape ajar dia word romance tu beb? uuuu bahaya. mulut aku laki bini ni laju gak carutan2 ni. mmg kena jaga2.

Huzaina Hashim said...

salam kenal...membesarkan anak2 zaman skrg mmg mencabar kan..huhuhu..

wan nurul hezrina said...

mmg betultuh gie..kadang kita tak perasan si anaknie ngan cerdik pandainya melihat n paste dalam pemikiran dia.jgn terkejut kalau satu masa dia bleh bercakap benda yang kita tak jangka=)

wantie said...

betul tu kalau nak ckp kena lapik lapik. kalau dapat anak yg mulut lazer mcm mirul lagi le kena jaga.

sekarang ni, SMS dlam H/P aku pun dia dah baca. memang aku kena ati ati. jgn ada yg tercelupar tertulis kat sms aku.ngee

fazilzura said...

sgt2 kene hati2 now gie.. baya diorg ni mmg tgh photostat je kerja nye...

haku nak manje2 pun mmg idok ler.. kalau duduk rapat2, sureeeee akil akan dok kt tgh2.. pehtu nak pakai seksi2 kt umah pun akil bising 'ibu, seksi la'.. pehtu nak tgk cite2 mat saleh pun kene hati2, lg2 kalau ado part2 yg kissing2 ker, romen2 ker.. bahaya ooooo

mamalieyna said...

betul tu. stp peringkat pembesaran si anak ada je cabarannya.. kena betul cara, risau..kot terlepas pandang n terlepas laku si makpak ni..huu~

Zue AnnaLeeya said...

tau xpe gie...
silap terlepas ckp sket mesti diaorg akan ikut....
adehhhh.... mcm airel la....
bila dia ajuk aper yg kita ckp, pastuh klu kita tegur atau marah....
blh airel jwb balik... ummi tuh ckp xpe....
huahuahua.... terkena sudah btg idungku....
haishhhh.... geram kdg2....
mmg kene hati2 kan?????

Zie Fauzi said...

hahaha.... betul tu kak.... Alya pun dh pandai pggil abah dia abg. ibu dia ayam (ayg) sbb hari2 duk dgr panggilan tu... memang kena berlapik nk cakap atau perbuatan sekali pun sekarang ni....