"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, March 15, 2012

Anak dan gelagat....

Assalamualaikum....

Hadirnya ibarat cahaya dlm sebuah ikatan kasih-sayang, mmg penuh bernilai..... ditatang,dibelai, dimanja serta disayangi.

Anak tue anugerah dan amanah. Besar amanah yg diberikanNya tue...mendidik, membesar. menjaga dgn penuh kasih dan sayang...lagi ramai anak lagi besar amanahnya. Hati2 dan bwaspada dlm dunia yg serba-serbi nie, tersasar asuhan maka tersasarlah cabang yg dpilih (mohon agar kehidupan anak2 kita dredhai dan dihindari dr segala yg tak baik)...buat yg masih belum mendapat cahaya mata, bersabarlah...insyaallah, sinar + cahaya akan muncul dgn izinNya...kita hanya mampu berusaha dan Dialah yg berhak utk memberi pd kita...yg penting, sabar k. wuwuwuwu!

Ouchh..dh mengarut dh saya...takpa kan...yg baik jdkan pedoman yg buruk dtg dari kita sendiri sbagai insan yg lemah...

Meh nak kongsi2 sikit psl my dotter...saya mmg perasan yg dia mmg manja..(Mcm saya!wuwuwu)...hobi kegeraman..oppsss! Kegemaran ialah mengumpul kereta2 cenonet. Byk koleksinya..truck pon ada! Tp mostly byk yg dh hilang psl kdg2 sebakul dia nk bw g ke rumah mak dia (bb sitter). Yang lain2 hobi to kejap jer..ON ad OFF..Barbier doll dh dipotongnya rambut! Angry Bird koleksi yg dh jd suam2 kuku..kekekeke
Family kecil saya yg TerCAYANG... ^_~

Since dh belajar nie, dia mmg rajin (wuwuwu..bkn puji yer..just nk sharing jer! :P)..kalau ada kerja sekolah smpai ke kedai makan dbawanya....hrp2 kerajinan tue smpai bila2..ameenn!

Dia mudah sgt merajuk kalau kena marah! saya baru perasan aksi rajuk dia..tp kejap jer! budak2 mana pandai lama2 mcm org demasa kan! kalau org dewasa? hurmss..pdai2 lah uols tafsir sendiri! lalalalala.
Ritu time me jaga, dia merajuk psl saya marahkan dia..x nk dgr ckp...then cepat2 dia ambilkan baju Mr suami, nangis2 smbil menciumnya..Ckp nak abah..don't want to friends Ummi! wuwuwu..sweet!

Then, smlm time balik dari kerja..oh ya, tiap2 kali buka grill depan, dialah org pertama yg sambut. (Dulu Mr hubby! uww auww!).Saya nmpak dia pegang seluar pnjang yg saya pkai smlm, saya tnya..why u holding my pant? she says..Abah marah Nureen! and say..I don't want to friend's Abah! HEHE...ni cfm amik my pant, cium2 n smbil nangis2 nk Ummi! Sabar jer! sweet!

=.= Meh kongsi2 kerenah anak2 uols yg mencuit hti...or sapa saja lah yg uols rs cute!

8 comments:

D'nuraini said...

hehehe...
biasa la tue nureen..
ooppsss..sy belum ader anak..
cuma nx kongsi satu idea nie..gmbr kalo boh frame mesti cantik kan.. ;)

wantie said...

tu la kan, kekadang bila terkenangkan kanak kanak yg tak der parent tu sedih sangat.

Dak Amirul tu bukan mcm nureen la wei, kalau aku marah dia terus pergi umah mak dia. mak dia pujuk baru nak balik. sabor je lah.

Atie.Rashid said...

so sweet la ur doter.. same je cam aisyah...

gie, meh ke umh bru atie
http;//atierashid.blogspot.com

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Mya lom pandai merajok laaa sis...kekadang sesekali terpnadang kalau yanty marah die pelok tubuh...sangat sweet mase tu...auwww dah pandai merajok anak umi...eheheheee

el said...

wah merajuk ada style lah..siap cium2 lagi baju umi abah

anak2 aku xde plak gitu
jenis x reti nak merajuk..merajuk2 pun kejap jek..

Nad @ MamaZakwan said...

alololo...comeynye nureen
kete kecik2 hotwheels tu ke?

mama rifQy said...

wah..shumei betul la nureen ni!! pandai lak ye die merajuk! budak2 ni mmg la..rifqy kecik tuh dan pandai ngajuk kengkonon!!

~Siti Hajar~ said...

Nureen mmg nmpk manja, igt lg aku Nureen nangis kat rmh aku ritu sbb nk ikut abah dia dok tgh ambik makanan kot, lg pun dia dah biasa sorg2 & ko msti manjakan dia lebih kan..kita xleh lari dr manjakan anak, ye la anak kita msti la kita nk tatang dorg ye...

Anak2 aku klu merajuk sume lari dok dlm bilik, kunci konon mogok gitu, tp kjp je sbb nk tgk tv...hehe