"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, March 16, 2012

Kuching 2012 : Atok Kopitiam

Assalamualaikum...

Selamat Pagi Kuching! Mak teruja lepas dpt kunci kereta dari Car Rental owner (nnt cheq bgtau kt mn cheq sewa keta noh!)

Pengembaraan bersama Gieyana + Corp di teruskan. Kita nak jumpa Atok kt kedai kopi.HAHA..sabar jer! Ni nk penuhi permintaan hubby yg kemaruk nk pkena kopi lepas tgk JJCM TV3 tue ar! (Ampun hubby! I pon kemaruk gak! lalalala)

Sebelum kita mengembara ke tpt seterusnya. Makanya saya sekeluarga hrus memenuhi isi perut dgn makanan. Perut saya skrg ni pantang kosong. Asal kosong jer nak makan..asal makan jer kosong! Uitss..salah..asl kosong jer sure la lapar!

Atok Kopitiam nie terletak kt belakang HSBC. Tapi rs mcm sebelah jer. Senang jer nk cari yer. Kalau before roundabout tue mmg dh nmpak kedai nie.

Since kita dtg sini awal, rice suma x der lg. Cuma noodle + roti jer.


Both of them sedang memilih menu. Dok tunggu2 gak kot2 hb nk snap pics me..namun keciwaaa..x der psl lapar ler tue! keh keh...
Actually nk jimat ler tue datang sini! kopi + tea yg plg murah Gieyana and co minum. Cuma 50 sen jer each yer kngkwn. Applicable for kopi + panas jer.. Murah kan..^_~
Ishhhh! Aku nie! Oppss..saya ni! asyik mee kolok jer! nasib baik muka x jd mee..lalalala...alahaii..rega dh lupa la...yg ni special psl ada seafood. Tp saya x dpt nk mkan psl sup da pedas psl taruk lada dlm sup dia. wuwuwu...
And hubby telan nie jer...sedap gak katanya! me x sempat nk telan psl sibuk giler!!!sibuk amik gmbar! lalalalal
Puteri saya nk mamam....dia pon x brp nk mkn sgt psl awl lagi! Dan saya excited nk teruskan pengembaraan dgn meneliti 'gprs' lalalala.....
Owhh..iniler gprs kita sepanjang brd di sini. Kuching map aik kt Tourism Kuching ms smpai kt Airport ritu. Bebek nie aku punya! tp gprs yg plg berguna adalah gerak hati! lalalala...

^_~ tak sabar nk continue story selanjutnya....jgn curi pics saya yer..pics original x sempat nk taruk watermark! ngeh3...

Atok Kopitiam,
DUBS Commercial Office Centre,
Jln Petanak, Kuching.

13 comments:

mama rifQy said...

eh murah la kan..kopi tuh rege 50 sen je..mmg sgt murah la...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

amik gambar sendiri la sis...ehehhee

Nad @ MamaZakwan said...

kak gie, dah start eksaited nak pi kuching sbb kpi rege 50sen, haha!

nnt jgn lupa citer pasal budget skali ek! :)

wantie said...

wuish... murah nyer. 50 sen secawan. rega mcm zaman dolu dolu plak.

aku pun tak pernah makan mee kolok ni. ok jer kan, bila munir makan roti pepagi.

kalau husband aku, nasi jer dia. nyeroq nasi, lunch nasi, mlm nasi.
hmmmm.... perut melayu

::NureeN:: said...

mmg murah la gie.. mana nk dpt 50sen tue kat pennag nih

~Siti Hajar~ said...

Murah la Gie, blh pekena 3 4 cawan skli minum...hehe...

Aku pn tingin nk p sana la, tgu AA bt promo lg la, tp hubby aku payah skt, susah cuti, 1 lg aku tingin g Mabul..pantai kat sana perghhh xmo balik klu aku p...haha

Gieyana said...

Mama Rifqy

Betui2..mmg rega 50sen jer..teh panas pon sma..:)

Gieyana said...

Mya

Keh keh..itu x best lk psl x nmpk semua...:P

Gieyana said...

Nad

Tue ar..dlm suma minuman yg we all had tue..kt sini yg termurah..:)

Insyaallah one day Family Nad dpt p k..:)

Gieyana said...

Wantie

Tue la...murah bebenor haaa...
Laki aq tue ok jer beb..we all suma leh mkn..so nnt kot2 tersesat kt tpt org lg sng nk mkn..hihi

Gieyana said...

Nureen

Betui2 kan...kt tpt lain x der jumpa ag..:)

Gieyana said...

Siti Hajar

Tue ar..mmg murah siut. Air lain rega cm yg normal ar..singgit ke atas..:)

Insyaallah one day hang dpt p k..:)

Nana said...

mee kolok harus di try klw datang sini kan