"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, March 14, 2012

Kuching 2012 : Grill Mama Resepi..

Assalamualaikum...

Malam pertama kt Kuching, kita cuba try test kt restoren nie. Ouchh cmna tau lokasi + tpt nie.Actually, a week before nk fly2 away ke sini, JJCM TV3 ada preview psl tpt nie! Ouchh, pengaruh blog + TV mmg HEBAT kan! So, kita mencuba nasib kan sini pdhal ms dtg sini perut dh kenyang dh pekena nasi ayam penyet! So singgah sini utk lepak2 santai jer! Mostly kt sini jual makanan barat but ada juga local food.

Saya menikmati teh O ais..Teh O ais dia unik..kt Penang x dpt kaler camni..semuanya sekaler! yg nie bawah gelap ataihh cerah! ekekek..mcm jakun jer me! HAHA..ada ku kisah..:P
Saya salute lah cara diaorg jaga hygiene kt sini. Mana2 tpt yg uols makan sure spoon + fork diaorg rendam dgn hot water..Paling koman pon di balut dgn tisu..kt Penang x da .mcm nie...saya kasi 5 bintang utk kebersihan sudu + grpu..=.= [wahh..saya baik hati]
Ouchh..kerana keta cenonet nie lah saya ber'perang dgn anak dara saya! wuwuwu...sabar jer! Koleksi dia yg terbaru yg disambar di Parkson, Riverside Majestic, Kuching! Huks!
We all nk makan mee kolok lagi actually secara bkongsi dgn hubby tp dh hbis dh..n Nureen just french fries jer...x dpt nk mkn yg lain2 psl kenyang kan..so sebagai gantinya, saya order Wantan Mee. kelihatan spt megi perasa ayam jer tastenyer. Not bad lah pd saya yg mmg sukakan noodles..^_^ (mutu gmbar kureng memuaskan psl mak mls nk buka lampu kunang2 tue! kik kik..)
So sempat berposing kt mercu tanda nie..lawak lak hb ms aik order. siap tnya kan waiter tue, ritu ada masuk tv tak? kah kah..:P
YES! keluarga kecik saya berjaya menjejakkan kaki di sini....
Dan..terima kasih buat kwn hb yg baik hati bw we all ke sini...

^_~ Restoren ni terletak di kwsn perumahan..ala2 kt Kg Baru, KL..and kwsn dia sedikit sempit..so tpaksa menunggu tpt utk duduk juga. X dpt nk cuba lain2 menu..myb one day kau dtg sini lagi leh try..:)

6 comments:

ummi nia said...

xsmp pn kat sini..kami asyik S.E.S.A.T sepjg kat sana..mlm pertama smpat mkn kat topspot je..tue pn mknan langsung xkena ngn selera kami..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

warghhh nak pegi jugakkkkk

syanasaid said...

best nye mee wantan tu
aku suke megi ayam
so mmg selera aku gk ni

::NureeN:: said...

haku nk kena menabung nih.. nk terjah jgk la.. pasni terjah ber4 la mmm...
mee kolok, nmpk sedap, x pernah mkn..
mmg hygine tol.. mana da kat png ni wat g2 sudu garfu depa..

el said...

mee kolok lagi
ni yg kempunan dah ni
nk menabung lah pas ni..tp
kt sn quite mahal gak eh food2 dia huhu
kalo ada kwn2 kt sn sng lah skit hehe

LYAfrina said...

seronoknya...

suasana kedai ni nmpk best n mdamaikan..