"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, March 13, 2012

Kuching 2012 : Night Mode..

Assalamualaikum..

Wuwuwu...tarik nafas lagi! yeayyhhh...masih x rajin2 nk mengupdate tp ok lah! keluar juga entry! kalau malas mmg xder ubat! ibarat korek tanah n tanam jer! Malas is negative words ok! saya bkn malas mengupdate..mood saya jer fly2 away...lalalala

Lepas lepak2 kt waterfront..jenjalan kt Parson..kita balik room dulu utk rehat2 n fullfilled with appointment ngan kwn hubby utk bw we all jenjalan, cuci2 mata tgk lmpu2 yg berwarna warni kt Kuching di malam hari! Rajin betul dia bawa kita ronda2 menjelajah Kuching town tnjukkan jalan utk hubby smpai menyeberangi sungai ke Petrajaya psl bsok we all nk mencuba try test pndu sendiri!

Edisi menunggu kwn hubby kt luar lobby! best juga lepak santai sini tp cam limited space nk duduk..kecik jer ruangnya haa..ekekeke
Opss..apsal dua gmbar kt sini! saja jer taruk...x der motif actually! lalalala.....
Kita round ke hulu dan ke hilir..posing sana..posing sini..at last ke Mall ler jugak! kah kah...ini The Spring..ala2 Gurney Plaza kt Penang nie..suma jual branded2 yer...harga? more a less mcm semenanjung jer!
Owhh ini lah kwn hubby yg seangkatan..En Zainal..senang hubby kalau g mn2 kt seluruh Mesia nie..mostly suma negeri ada kwn dier..Mcm me juga!  mostly utk tpt2 holiday psl byk kengkwn kerja hotel line! :P
Ouchhh..sempat bgambar kt luar nk kasi nmpak signage The Spring sbgai tanda we all berada di ini...mostly suma bngunan kt Kuching plg tinggi pon 4 tingkat jer..kalau lebih? ohhh..better uols tnya kengkwn uols k..x leh buat statement kt sni..nnt me kena lak! wuwuwu...
Lepas we all lepak2 n round area Kuching, we all singgah mkn + minum2..nnt me wt review kt lain entry k! ouchh ini bngunan Adun..mmg trademark kt Kuching..cantik kan? Mode siang pon cantik..malam apatah lagi dgn lampu2 dier! wuwuwu....BEST! We all lepak kt dataran ni kejap psl tgk budak2 n bapak serta mak budak main mainan cam lighting tue..riuh rendah kekdahnya...kt waterfront gak tpt nie..cuma further sket dr tpt we all naik bot tmbang tue...:)
Ouchhh..keindahan malam...kt right side tue bazaar..ada juga jual cenderahati..but this time dh tutup daa....
Dari sini pon leh nmpak Astana...cantik kan but pics kureng sket psl x bw tripod..kalau bw tripod senang set nk amik pics mlm! wuwuwu...
Saya sgt suka bw Nureen time nie...behave jer dia psl x demand utk beli mainan..ada member hubby maa..so dia malu meoww2...Then, lepas penat lepak2..we all balik utk beradu...byk ag destinasi yg hrus di jelajahi...ate mau jalan2 smpai lebam kn! lalalalala

=.= overall, trip yg sgt BEST!!!

14 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sis...kalau nak amik pic malam kena pakai tripod yer pic jadik cantik...ahahahaaa satu hal ekna wat tutorial khas buat yanty...ehehehe

ak yuyunz said...

gie, kau check in kat tune tu kat tgh bandar ke? tpt nak makan dekat2 tak?

syanasaid said...

hehee bile malu teros behave ek?
comel!!!

untung la ade kawan2 kalo gi holiday
bleh dia bwk jejalan kan

EIJAM'S FAMILY said...

Hi Puan Sri Gie,

Lame bebenor gua rasa x terjah blog lu nie heheh.. nice i like beb.. ko ade bawa lk kucing tak dah ke kuching heheheheh..

Nad @ MamaZakwan said...

tggu entry kuching lagi..
harap2 mood tak go far far away, haha

Dee said...

oh..kuching mmg best..

Gieyana said...

Yanty

A'aa..kalau guna dslr la..guna tripod mmg pics cantik psl mlm kan lightingnyer kureng..kalau x guna tripod, tngan x leh shaking..kalau x, pics mmg x elok..hihi..:)

Gieyana said...

Ak yuyunz

Ko tgk entry aku sebelum nie..da review psl Tune Hotel nie..senang cr mkn + just walking distance jer..cuma ko kena bw extra towel la, psl Tune punya mmg x tukar towel hingga last day ko stay..ekekeke

Gieyana said...

Eijam's Family

Tue ar..sm mcm daku gak...hihi
X bw beb..cr kucing2 kt sn jer...:P

Gieyana said...

Syana

Tue ar..kalau dgn org yg x dikenali or kenal pon mmg dia malu meow2..:)

X juga beb, psl x nak susahkan org..ni psl kwn hb willing to tunjukkan tpt2 kt Kuching nie..:)

Gieyana said...

Nad

HAHA..hrp2 cmtu la..:P

Gieyana said...

Dee

Betui2..best sgt..:)

~Siti Hajar~ said...

Untung hubby ko ada kwn cerok negeri, xsusah nk terjah mana2 pun, klu aku kn pandai2 sndiri la, aku & hubby xramai kwn..

aTy _faRed~ said...

dah lame nak gi kuching..tapi tak berkesempatan lagi..asben janji lepas beranak-akhir tahun nak bawak gi kuching ni..yaeeyyy...:)