"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, March 16, 2012

Kuching 2012 : Sarawak Cultural Village @ Kampung Budaya Sarawak..

Assalamualaikum....

Pengembaraan diteruskan lagi setelah selesai mengenyangkan perut. Seronoknya!....Gieyana + Corp meredah sungai, perkampungan, bukit-bukau! Bukannya senang yer adik2!


Memerlukan time management yg tinggi... Tapi kita redah jer...Yg penting kena study awal2 kt mana letaknya perkampungan ini.

Nak senang. Tgk map! hurmss...x juga psl kt dalam map nmpak dekat jer..bila yg realiti...jauhnya...its took about almost 1 hour. Kalau dh biasa tue 40-45min dah smpai....For those yg amik 1jam lebih ke sini cfm bersenang-lenang menikmati buah langsat a.k.a sesat tue! (kik kik...gelak guling2 mcm katun guling2 kt ym tue!) Direction menuju ke sini ialah Santubong yer! Kan dkt gunung Santubong...Tp kalau uols tgk signage nyer myb susah nk jumpa...psl kejap ada, kejap tiada,,,karang tersesat ke Kg Santubong! kik kik...

Paling senang, just follow ikut signage Damai Beach jer,,,sure smpai! Dari Atok Kopitiam tue, kita guna jambatan sebelah kanan..yg dkt Satok tue we all x perasan ler plak! idak sn lebih dkt...(oppss..bukan kita, saya yer psl sayalah directornya!lalalala) Jambatan yg kita guna tue kena toll RM1.60. Jambatan biasa jer pon...Tapi best juga psl leh explore tpt org..jalan2 cuci mata..n bila guna jambatan tue, keluar bdekatan dgn bangunan Adun jer,,,Ni pon kita main belasah guna short cut! (overall, brd disana kita telah mempelajari edisi redah-meredah jln2 shortcut!kik kik kik)

Gieyana + Corp sampai kt Perkampungan nie dalam pukul 10.00 lebih..tak nak juga lepaskan peluang utk tgk Cultural show..Idak rugi uols! Ada dua kali show nya..pukul 11.00 & 4.00ptg! tak tgk nnt kempunan psl bkn senang nk dtg sini kan. Perlukan perancangan & semestinya $$$$......meh saya tunjuk2 dulu intro gambar2nya..nnt saya buat entry bergambar ajer semasa berada

Entrance..RM60 for adult & kid dh lupa lah! Nureen FOC jer..Me RM15.00 psl Student..wuwuwuwu..untung berkandaqq! ..^_~
Wahhh..kasi enlarge sket psl Gieyana & Corp berjaya menjejakkan kaki di sini..still rasa lg kepanasan & keterujaan disini..kitak akan spend satu hari di sini yob!

Wuwuwuw..cantikkkk!

Apa tgk2...kami mmg sweet!!..:P

Fuiyoooo...bestnyer mak! saya tgh busy study apa dlm passport kecik yg saya dpt nie...lalalala

Ini adalah building pertama bila smpai sini..restoren yg we all lepak smbil saya muncung2 tue!!
Yng nie best! saya gelak terbahak2 psl Nureen ckp patung tue x malu! nmpak nenen!kah kah..
Kah kah..rampingkan saya! Ni posing ala2 tiru Mama Tisya..tp daku x mampu lah wei..ko punya superb..:P

^_~ ok..ini intro saja yer...byk gambar meletupp disini woooooo...to be continued next week..jgn ciplak pics aku ya..mahal wooo! :P

14 comments:

MrS. F!zA said...

cantik view..korang pon sweeeeettt.. hehehe

Gieyana said...

Fiza

Betui2..mmg cantik + kebaboom kt sini..keh keh..sweet apa..poyo ada la..:P

wantie said...

ni yang rasa mcm nak pi sambung buat Master. boleh untung berkandaq-kandaq. mcm nasi kandaq. hahahaha..

best nyer aku tengok hang pa noh.

si tuan putri kiUt said...

bestnyer... cantikk view... teringin nak pegi lg... last year g sarawak tak sampai pun culture village ni rugiii3

Gieyana said...

Wantie

Sambung jgn x sambung beb..USM not bad..better!

HAHA..poyo ada la..:P

Gieyana said...

Si tuan putri

P jgn x p..rugi wooo x mai sini..seyesss..:)

Nad @ MamaZakwan said...

kalu gi sarawak tp tak pi cultural village ni mcm tak complete jek, huhu!
best giler tmpt ni ..saya suke bebeno!
kak, bawak tripod ek pi sana?

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

Sis...mahal lol nak masik sampai rm 60... Ada per...kat situ..sis..cepat mau tau ceta lgiii...adagak yer sis yg cilok gambar...huh!

Gieyana said...

Nad

Betui2..rugi kalau x mai sini psl kita dtg sini nak tau cultural diaorg kan..at least leh tau rumah diaorg gitu..A'aa..bw tripod..rugi kalau x bw..:)

Gieyana said...

Yanty

A'aa..mahal gak kan..tp dh alang2 smpai sini, wajib p..ada rumah perlbagai etnik + cultural show..best sgt!

Akak x letak watermark kt pics tue..tu yg tulis cmtu tue.hehe...

Edy Zaidi said...

bila nak jejak kat sarawak ni...

el said...

cun seh tempat ni

[-suziey-] said...

aQeel plak tkt tgk org bulu..mencebik jek..ekekkek:D

*∽ IZAN ∽* said...

best nye cuti2 sarawakkk..! makan mee kolok & laksa sarawak! hehe