"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, March 13, 2012

Kuching 2012 : Waterfront Yg Cantik..

Assalamualaikum....

Tarik nafas panjang2...mencari mood utk kmbali mengupdate..malangnya brp kerat jer mood tue dtg..Si manja lak x brp feeling well ala2 Ummi dia! Tp salute dgn kekuatan yg dia ada although x sihat...x nk susahkan Ummi ar tue! wuwuwu....

Back to the story tg tertangguh ritu....actually mmg pnjang giler nak habiskan story utk trip kali nie! Wuwuwu..
Lepakking ptg2 kt waterfront nie mmg best ditambah dn angin sepoi2 bhasa! nyaman jer rasa.....

Me and Nureen sempat posing2 manja kt sini..nak posing secara tripple x dpt psl mls gak n ramai org lalu lalang! mau owg rembat kamera tue x ker naya! kui kui....
Since kt waterfront, trademark dier sure la perahu tambang kn! leh menyeberangi lautan opsss sungai Sarawak....nk cruise tgk sunset pon boleh....
Ummi tumpang posing sini before kita naik real punya perahu..kt tpt we all lepak nie bdekatan dgn bar utk org2 rehatkan minda a.k.a 'meneguk'! hehe..kt blkg to Chinese Temple utk trikan pelancong gak..but since kt Penang pon byk temple nie, so no need lah nk posing2 aa berada di China..ekekeke
So, edisi haru biru di sini bila kita naik perahu tambang nie. Nureen menangis teresak2 psl takut naik boat katanya! Siap terjerit2 'Nak balik Penang! nak balik Penang! HAHA..sabar jer! nk gelak pon da but control jer! owhh ya..masyarakat di sni mmg ramah n diaorg mg tahu kalau kita org luar. Tambang adalah 50 sen utk srg. Kanak2 x sure but kita kasi juga psl kesian tgk pak cik tue..kalau Nureen x kena tmbang, kira sedekah lah! ...:)

Owhhh! selamat smpai seberang. actually dtg sini utk acara cuba try test jer...nk tgk2 kek lapis tp x beli ag pon psl sure x sempat nk mkn..psl kita kan kaki jln...jalan best wooo psl leh exercise sama! lalalalalala
Sarawak Taxi nie x sure g mana..sure ke tpt2 yg lebih juh kot destinasinya...
Owhhh...hero saya yg hensem! kahhhhhh......
So, Ummi pon posing2 juga kt sini....nyaman katakan! lalalala....Nureen dgn dunianya, memerhati sungai ais! HAHA....
Pastu anak dara tue ckp..sian kt boat tue Ummi psl bnjir! sabar jer! time nk balik pon puas we all pujuk but x ler terjerit2 mcm ms naik before...aduiyaiiii!

Owhhh..panorama Kuching dr this side..kt sini ada foodcourt..so senang uols nk mkan2..Tune Hotel terletak antara bangunan Hilton + lmbang Celcom te..mmg strategik kn!

^_~ Ok..nnt free saya story lagi k...best dtg sini..rs mcm bru semalam jer we all pegi sini...

22 comments:

Nana said...

gile cuak wei nak sampan tu
rasa goyang eii seram hahaa

mama tisya said...

oh nureen takut naik bot..so sepanjang dlm bot die nangis ke??

wantie said...

hmm... takut gak si nureen ni nek boat. sib baik mirul ok jer nek bot masa kami ke tanjung dawai + pulau aman. budak pompuan sama kot. mesti la manja manja...

hg kena selalu bawak dia nek boat tuk ilang rasa takut tu.

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

seronok laaaa sis..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

seronok laaaa sis..

atty's said...

dapat baca entry gie pun jadik ler..mana tau satu hari nanti sampai kuching..

nureen takut naik bot ye..hihihi

ummi nia said...

sy bru pegi last week..alhamdulillah..anak dara sy behaved jer time dlm sampan tue..siap ngamuk nk naik lg..apapn mmg best g kuching..

Nad @ MamaZakwan said...

ksian nureen!

utk kak G
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2012/03/hadiah-kak-g-untuk-baby-nayli.html

ak yuyunz said...

buat aku tak sabar nak pegi kuching ni!

mamaacha said...

Acha suka giler naik bot tu...asyik nak naik jer...mamanyer plak yang seriau......naik cruise tak

mummy_ayu said...

best nya jenjalan..daku dah lama tk gie jenjalan...daddy busy jer..weekend ni kot nak bawak ian & iris mandi laut.....dekat2 boleh la..sbb daddy tak leh cuti lama

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia said...

uh.. mak gayat.. hahahaha..

mizzkechique said...

huwaa...bestnya..

::NureeN:: said...

kerap plak kita jumpak yerr... nureen mcm mana, dh kebah ke demam dia??

klau ada rezqi aku nk g cini jgk hehhe

Gieyana said...

Nureen

Kahhh..aku mmg nk gelak tbahak2 dh..da chemistry yg kuat juga kita yer psl asyik jumpa kt mn2 sj..dh better dh bdk kecik tue since amik ubat smlm..:)

Insyaallah uols dpt g sini satu hari 6t..aq wt fully review utk trip nie k..:)

Gieyana said...

Nana

Betui2..tgk imagine mcm2 psl sampan dia kecik jer..bila owg gemuk naik mmg terhuyung hayang jdnya..tht why Nureen tkut tue..air sungai pon kemain derasss ag tue!

Gieyana said...

Mama Tisya

Tue ar..mmg dia takut sgt2..tmbah lak air tue mmg deras..:)

Gieyana said...

Wantie

Boat a.k.a nie mmg kecik beb..kalau naik mmg terhuyung hayang..boat besar x tkut sgt psl stabil..tp kalau speed boat x sure dia tkut ka idak psl last naik ritu umur dia 1 thn lebih..:)

Gieyana said...

Mya

Nnt uols p k..mmg best..:)

Gieyana said...

Kak Ty

X pa2..boleh jer sis..mn tau satu hr nnt diizinkanNya utk dtg sini kan..:)

Tue ar..tkut sgt dier..=.=

Gieyana said...

Ummi Nia

Ouchh Luckily anak uols ok..mmg best kan g sini..:)

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer Kuching...wuwuwuwu

Klu aku nek sampan tu pun sure nangis cam nureen, aku penakut weh! klu bot xpe plk..hehe