"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, April 12, 2012

Alert!

Assalamualaikum....

Menjejakkan kaki kat sini! oppss salah! menekan papan kekunci huruf2 comel utk melakarkan nukilan di sini!
Doakan agar kalian sihat sejahtera hendaknya!
Terima kasih pd pembaca Gieyana + Corp yg ✗ jemu2 dtg walau berupdate. (Aku la tue! ekekeke..:P)

Ouchh..Alert for all!
Alert utk meneruskan kerja..
Alert utk terus memperbaiki diri...
Alert utk menjadi lebih baik dari sebelumnya..
Dan blammblammblamm

Semalam msg2 Alert kan! perghh..dlm kategori panik + terkejut beruk gak bila we  berada dm lingkaran 999 tpt risiko tsunami. Umi dlm edisi mencari/mensurvey tpt utk aturcara June nnt. Time tue we all dh bergerak balik dh. Ms berada kt Teluk Bahang + Batu Feringgi tue, ✗ terasa pon nk membogelkan kaki menyentuh air msin. begitu dgn anak dara tue!)

Ouchh..lepakking kt Tesco tjg Tokong but di arahkan keluar lak! then decided utk blik! msg2 rebut2 nk balik kot...jalanraya serata ceruk Georgetown mmg jem!
So terpaksa leh u-turn n guna jlan Mt. Erskine, Jalan bukit-bukau beb!lalallala..syukur safely reach home!

# dtg opis n alert by Crisis Mgmt Team on tsunami! Employee adalah asset plg penting to my co. so asset yg pertama diutamakan adalah staff. wuwuuwwu...

#tsunami alert worldwide leh view web nie gak: www.tsunami.gov

8 comments:

wantie said...

yes. Alert!

Sidratul Muntaha said...

mmg alert la smlm..
cuak2 jugak...
glad smlm aka tak kuar ke pntai..
happy working kak..
arini mak penat sbb sangap nak tido.
kantuknya!!

~Siti Hajar~ said...

Host sedut haba atas rmh aku sampai luruh ms gegaran tu tau, kira kuat jgk la..

Hubby aku blk keja smlm xleh naik jambatan, tutup takut tsunami..

mummy_ayu said...

tu la..suadar Ayu kat Penang ada gak yg rasa gegarapan nya..kami semua risau sgt..my Ibu dah nangis2 dah..syukur la takde apa2...

Neeza.Areef said...

smlm pun time2 tu ktorang ada kt tepi laut..uishhh..nauzubillahh...mujurlah x rasa ape2 kt sini

lieyalatif said...

mmg panas word alert dari semalam ni heheheeheh.....insyaallah, semoga semua umat islam dilindungi Allah swt...amin

ieda said...

semua kena alert kan dik
kalau tidak ketinggalan ketapi lahh ekekeke ;)

Nad @ MamaZakwan said...

Alhamdulillah tak apa2..
tapi jgn terus leka..
kene beringat sbb apa2 pun boleh jadik