"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, April 23, 2012

Kuching 2012 : pengembaraan bersambung @Sarawak Cultural Village

Assalamualaikum..

Bertangguh2 nk siarkan cerita kt blog nie...Nak kena cari mood dulu baru best dan excited nk story! wuwuwu...

Sepanjang we all berada kt sini, mmg best sangat.(Byknya ayat best aku! Kui kui!)  kalau datang sini, kena make sure stamina utk berjalan ada k! (kaki ku lenguh2 haa akibat byk bjalan kt sini!Wuwuwuwu)
Ok adik2..meh cuci2 mata dgn photo2 yg dsenarai pendekkan..dh upload dh before kt entry sebelum nie[kuching-2012-sarawak-cultural-village]..Ini jer yg mampu d tempek kt sini psl byk gilossss!

Ini Rumah Bidayuh yer...✗ pt msuk psl rosak l kot...dpt sekodeng jer sipi2! ekekekek..

Yg ni one of the cultural show yg kami tgk..mmg kelakar mamat nie psl dia nk sumpit sapa yg sekodeng paha gebu dier! Nureen ckp ini 'org ayam'! kakakakaka...

Owhhh...perkenalkan family kiut saya yg hover! acara snap pics before balik dh...nk masuk lagi ke sini pon boleh sekiranya kita keluar. But hari yg sama laa...regret psl lupa nk beli mug sebagai koleksi peribadi! wuwuwu....

Rumah yg di permodenkan dh...tp still ada unsur2 etnik diaorg lah..Long house...

Ouchhh! engkaulah pojaan hatiku! time nie nk gerak tgk cultural show. Make sure uols luangkan m tgk how k..ada 2 show. pagi dlm pkul 11 kot kalau salah n ptg dm 4.30 cmtu...

Mamat nie gigi dier kuat woo..angkat bongkah kayu tue! terkedu seketika!
Ouchh..saya org melayu yer! harus abadikan gmbar kt sini! biarkan Nureen dgn dunianya..wt spotcheck papan tnda kkdahnya! adeeiii!


Long hse agi! eh sori..mak dh lupa umah p nie...kesemua umah2 panjang nie km terokai tau! anak dara aku pon sama! so suweeettt!
Yeayhhhaaaa..posing dua beranak yg tak dpt di pisahkan! anak manja abah katakan....:)
Cer try kueh nie kalau msuk dlm nie yer...saja nk cuba try test! not bad gk..dperbuat dari sagu....
Dua beranak ni bhenti penat! berpeluh2 mak! time nie aku tgh set kaki tiga tue nk amik pic family sbagai kenangan! kata mau sweetttt kan! tp smbil2 tue usha line gk psl tkut org rembat kamera ker hru!wuwuwu
Ouchhh! kerlasss ko G! amik autograph ko sbil kilik kaki tiga! hrus bw kemana2 especially time travel yer! pics romentik harus di abadikan jugak!


suka sgt dua beranak nie! sporting! wuwuwu....
Ini umah org Penan...macam dangau ayah aku kt kebun jer! tp dangau ayah cantik la lagi! ekekekeke
Eh kwn2..saya mengumpul koleksi2 chop kt setiap umah pjg tau! seronok sgttt!
Dan saya berposing manja dgn Umi juga! umi besttt!

Tips for travel:
Byk picture actually..upload mn yg sempat jer k..
Make sure bw bnyak air kosong yer! mmg dahaga kalau bjalan kt sini..peluh pon keluar byk!
Dan..yg paling penting..do not wear high heal yer! idak cfm sakit giler! so tht why sy wear snickers...:)

15 comments:

mama tisya said...

mg exercise kaki..air tu penting..bkn anak je haus..makpak pn haus gk

MrS. F!zA said...

wowieeee..santekkkkk

mcm tkde org je kt situ..kalo kita ni tkut dh msuk tmpt org tgk tkde org..hehehe

ALoNa CintamaniszLite said...

Rajinnya ler mengangkut si kaki 3 tu..Kalo kitorang maleh betul nk ngusungnya wlpn anak2. Kalo bawak mesti pass pass, huhu..tp kalo takde payah ler jgk kan nk amek gambo yg cukup korum, hihi..

lieyalatif said...

sonok gak pi sarawak ni kan....lieya tak penah tepikir nak gi sini, balik2 sabah jek sebb byk pulau n sejuk kat kundasang....tgk pic gie ni rase mcm e'eh best laa gi sarawak ....

boleh le masuk dlm list coti2 malaysia nieh....

ed shahir said...

oyeahhh bestnya kak..... jealoussss..

wantie said...

kalau aku le, mesti fenat cungap cungap jalan dari umahke umah tu.

the best from u utk aku cuci mata

Gieyana said...

MamaTisya

Betui2..mau patah kaki dbuatnya woo...:)

Gieyana said...

Mrs Fiza

Hehe..ghamai org actually..kita ✗ snap gambar org..kita snap gmbar sendiri..ekekkeke..:P

Gieyana said...

Sis Alona

Wajib bw ni..nnt menyesal..nk p sini pon bkn selalu kan...kalau travel kt semenanjung dh ada siap2 kt bonet..:)

Gieyana said...

Lieya

Tue ar..best gk sini tau...first time p..rs sgt seronokkk..:)

Gieyana said...

Ed

Nanti p noh..mmg best..:)

Gieyana said...

Wantie

Bkn hang jer..aku pon sm woo..seyess penat sgt! Kalau ada basikal best sket..✗ la penat! Wakakkaka...:P

Edy Zaidi said...

best!..tak pergi lg..nak pergi la tahun ni

Nad @ MamaZakwan said...

kak G,

` tak join menari skali ke masa show tu? hehe

` hubby kak g tak menyumpit kt uah penan? seksi kan org2 penan, haha!

` suke gilak jalan2 kat cultural village ni..mmg syiok! :)

LYAfrina said...

wah,..sweetnyer korang bertiga..suka tgk...sedondon seirama..cantik2 pic..