"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, April 19, 2012

Meet's Adrian Shaqil..

Assalamualaikum...

Diberi peluang utk pegang newborn baby lagi! Kali ni Gieyana + corp bertandang ke rumah kwn my hubby kt SP (Sungai Petani).

Sepatutnya aku nak joint Yati + Corp ms dia balik dari Terengganu hri earthquake kt Acheh tue (hati mmg tergedik2 nk jumpa bambam) but hari tue aku ada hal survey location utk geng2 poyos June nanti + update diorg since cuma aq + srg ag kwn stay kt Penang nie! 

Then a few days after br dpt g umah hb's friend tgk bb..Nureen mmg suka! Hari2 kekadangnya mmg dia ckp dia nak bb boy! Hahahaxx! Mana aku nk cekau (cari)! Kalau ada jual mmg dh lama beli! tetapi kdg2 geram + wat bodo jer bila org mengibuk tanya, tak nak kasi adik kat Nureen ka? Hallooo! kalau Allah tak izinkannya, ko romen siang dan mlm non-stop pon ✗ dpt tau! kah kah...So, for me..✗ salah mereka btanya...I take its in the positive way! diaorg concern + caring rupanya! Then, yg semestinya..Dia akan 'beri' bila kita bsedia! seriusly aq rs aku tak bersedia...Amanah yg satu nie pon aku rs dptkah aku menanggungnya...I mean, dari segi didikan yg di beri! setiap perbuatan anak2 kita dan perbuatan kita terhadap anak kita akan di hitungnya...Salah percaturan kita maka tersasarlah didikannya..

Eh eh..dah mengarut sudaa..Sorry my reader yer! Love you all actually, still rajin dtg sini ✗ jemu2. Tak kisahlah pd yg tinggalkan jejak or just being a silent reader. Appreciated its!

Aku akui..aku mmg seorang yg penyayang...sbb tue Nureen byk ikut cara aku! ouchh..hubby pon sama! [ayat perasan aku yg x boleg blah!lalalala]
Kali ini dpt pangku + main2 ngan bb Shaqil. Dah takder rambut psl hari yg kita dtg tue wt cukur rambut baby. So sempak tgk rambut pacak dia! luckily Yati ada tag pic rambut pacak kt fb. Botak2 pon ttp kiut! Suka! 

Suka kaki bby yg kecil2 serta gebus nie! rsa nk geget jer taw!
Seyess..Adrian Shaqil mmg baik sgt! tak da wat hal pon! sempat gk kasi susu kat dia! opss bkn susu ai yer..susu yg di bncuh! hahahaxxx!
Dh nak blik, aku sempat gk nk posing gedik dgn Nureen..Namun Nureen memberi kerjasama. Dia dgn dnianya...

^_^ Another 2 babies yg tak sempat nk jenguk! insyaallah klau d isinkanNya dpt lah jenguk...
=.= Sorry kalau kata2 menyentuh uols! peace kacang peas!! :P

12 comments:

PinKy MoMMa said...

lenkali zoom kat mata kuyu tu skit huhuhu..gerammm aihhh..

insyaAllah ada rezeki kamu..bila? itu smua rahsia Allah ;)

tak perlu nak persoalkannya...kannn ^^

Sidratul Muntaha said...

aih..
rindu nak cium bau babay..
tpi den maleh nak brnk lagi..
nk berehat..

@e_da said...

geram tgk baby yg baru lahir kan..

atty's said...

insyallah nanti ada rezeki nureen jadik akak..

lieyalatif said...

ni kire jenguk sambil amik berkat nie...aminnnn heheeheheh

betul tu suke gak tgk newborn bb...dah le kecit...geram jek ...bau baby wangiii sgt!!

wantie said...

seyes wei, tingat aku kat aleesya masa cukur rambut that day. Rasa mcm kejap je Aleesya dah besar.

bau baby ni wangi jerk.

Gieyana said...

Pinky Momma

Comel kan! Da ag pics..tp sket2 dh ar..mls nk mengupload actually..:P
Kannn! Agreed u! Semua tue rahsia dariNya..kena bsyukur + redha..:)

Gieyana said...

Ayu

Betui2..seronok ada baby nie...
✗ per, ko rehat dulu..nnt tmbah ag kalau ada rezeki..:)

Gieyana said...

@e_da

Betui2 kan..suka juga..:)

Gieyana said...

Kak Ty

Insyaallah sis..:)

Gieyana said...

Lieya

Of cozzz kannn! :P

Betui2 tue...sweet jer!

Gieyana said...

Wantie

Ah haa..betui2 tue..cepat ms blalu..