"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, April 16, 2012

Melentur Buluh dari Rebungnya..Eh..Eh, anak aku nie rebung ker!

Assalamualaikum....

Penat Umi layan budak yg byk ckp nie! penat dlm syiokkk!

Umi, teacher says, nnt kita p tpt yg ada juai buku..pastu, kita beli buku...pastu kita bw kad..pastu kita beli lahhh (read dgn penuh lemah-lembut + lanjut2 yer!)

Me: ok..kt kdai buku ker??

Tak...kt tpt yg kena bw kad!

Me: arghh sudah! kemana yer?? library ker?

A'aaa...betul lahhhh!

Tapi kannnn! Umi bw g library pong psl library kann buka 9am to 6.00pm..mn sempatttt psl after lunch br keluar dr rumahhh kannn!

see! kusyukkk anak Umi kannnn!
Candid pics! this ouple yg gigih mengajar anak diaorg!

Ouchhh! Umi yg comey turut berada di sni! kah kah...:P
Semoga anak Umi jd anak yg suka membaca yer! chaiyook2...

Syiokkk plsk tgk mereka berdua nie! so suuweettttt!

Dan..kita menghabiskan ms di sini dgn xtvt berfaedah! Sukaa!
Teringat ms dok KL dulu..suka lepak berjam2 kt kedai buku kt KLCC tue..ekekeke! syiokkk!

15 comments:

Sidratul Muntaha said...

anak pmpuan mmg la sweet klu dgn bpknya
aku sakit ati la dgn ara kdg2
kemain lagi dgn babah dia
sayang la
itulah,inilah
dgn aku nak kopek jer
pastu klu berak aku jer
nyampah lelama
ade bpk dia.
senyum smpai ke tinga
ihh...
yg tak tahan ayat bodek dia:
'ayang babah!' siap peluk2 lagi..
kaciwa la sbb dgn aku takmo!
ahhahaha


*rebung ka?!mana boleh compare ank dg rebung...

wantie said...

hehehe.. sebab tu dia suh ko lentur buluh bukan lentur anak. ayat tah pape la aku ni.

hehehe.. aku dah lalui fasa ni. anak asyik betanya je kan. letih pun ada menjawab dorang.

Tapi bila dorang dah pandai baca. cayalah ko akan rindu saat saat dorang bertanya tu.

Aku kena tunggu time Aleesya nanti la pulak. sebab Amirul dah stop tanya aku nak eja itu ini dah... waaa

Nad @ MamaZakwan said...

kinokuniya ek kak? best kan?

sama la ngan baby nayli
mana bebeno dgn papanye
zakwan plak asek bertempek ngan mamanye aje..

suke sgt2 tgk gmbr nureen n daddy die tu
sangat sweet!

Gieyana said...

ayu

betui ah kan...mmg rapat sungguh ngan abah dia juag si nureen nie..abah dia suka melayan....

LYAfrina said...

bgusnya,..
lya pon ada tikir nk bwk ke library..tp xde masa lagi.. mybe kna cari wktu y sesuai..

ieda said...

yes dikk biar kita ajar mereka dari awal sukekan buku ..
anak2 akk kalau mereka nak ke library akk izinkan , library di pekan nie x besar .. kena biasakan mereka kan ;)
kalau di KLCC lagilah luas dan sure banyak buku kan ;)

mamalieyna said...

mmg sweet...sukenye tengok..haih bila nak merasa anak gegirl plak ni..hee~

lama tak masuk library..huu

miDguRL said...

konikuniya...best kn, dh lme x g..

ah cikpelangi cpt r beso haha

miDguRL said...

umi nuren mmg comei pn ;)

~tertinggal hehe~

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

memang setuju, anak2 harus di dedahkan dengan buku seawal usia lagik, nampak sangat manja nureen dengan abahnya....cantik gambo...

eT said...

sekali sekala seharian bertapa kt library pon bagus kan...

el said...

ha comelnye je nureen ngan buku2 tu...
ni kalo aku pi sini jenuh gak lah ngan 3 budak tu hahahahaha

Neeza.Areef said...

umur cmni sesuai didedahkn dgn lib..dh minat buku
pas ni msti nureen nk pg lg dan lagi

ALoNa CintamaniszLite said...

Mmg ralit kalo gi kedai buku ni...bkn anak2 aje dok bersila kat rak2 tu...mak pak dia pun sama join skali, hoho..

PinKy MoMMa said...

kedai buku klcc tu adakah kinokuniya uols? hahahaha kalau yer..sama la kita..baca buku free kahkahkah