"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, April 17, 2012

Petua menjadi Slim bukannya Slim River! wuwuwu..

Assalamualaikum....

Jejari yg runcing ini menaip! Opss yg gemokk2, kasar! lalalala...

Burlpss Alhamdulillah! 'Ucaplah alhamdulillah!' bla..bla...ala2 nasyid gitew!

Meh nak bkongsi mcm mana untuk kekal Slim spt Slim River ! Ouchhh mn sama kan! mengarut betui!

Senang jer....first step: Cuma amik lunch 1 ketul megi cup, beserta dgn roti Gardenia sekepi di cecah dgn kari ikan secara foc ( ayat jimat + KEDE utk keluar lunch! pau sj member2 yg ada mknan2 tsebut!) ouchh saya mmg kejam! :P

Second Step: berjogging dgn penuh perasaan dr level 2 kt opis turun ke dept sendiri kt level 1. yg mn x der level, sila lari keliling bngunan! :P

Third Step : bermalasan kt tpt sendiri. ate perut dh kenyang kan!

^_~ entry der kena mengena pon psl sy mmg slim! mempunyai berat yg ideal skrg! ouchhh suka! my BMI at 19.3...ok ar tue!wuwuwu

=.= edisi merapu dn skrg aku mmg mkn mcm gajah!rsnya gajah pon tkut tgk aq mkan! kah kh...

15 comments:

~Siti Hajar~ said...

ko mmg selim melim dah Gie...sampai bila pun ko xkan gumuk...aku jeloooossss wei!!!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

yes sangat jeles dgn selim melim gie...nak gak kurus cam gie senang nak cari baju yang shantek2....harus berazam semula ni...tapi hujung tahung ni nak preggy...tet....

mama tisya said...

ko mkn byk pn tkpe..mmg selim melim..aku ni dh bertambah22 berat tp manjang murah rezeki org nk blanje mkn..tkkn nk tolak..hehehe

wantie said...

hahahaha... BMI hang 19.lebih noh. BMI aku 24. kahhhhhhhhhhhhhh. aku ngaku aku gemokssssssssss

LYAfrina said...

hehe... tang makan maggi tu..hari2..adoii..botak rmbut.. hik2..

lya skarang berat naik 5kg..aduyaiiii

MrS. F!zA said...

dulu sblm ada anak kita kurus..ada ank sorg tembam skit..sok dh kuar yg ke2 ni rsa mcm gemuk je..huwaaaa mintak tipsssss

Gieyana said...

Siti Hajar

Hahaha..sabaq ja hg nie..mn tau weh, bila dh umur btambah..berat pon turut btambah..:P

Gieyana said...

Anje

Owhh..✗ pa2..pelan2..insyaallah dpt dj slim gak satu hr nanti..:)

Gieyana said...

Mama Tisya

Genetik sm kot kan..:P
Untung ko amy..sure makan ✗ hengat yer..:P

Gieyana said...

Lya

Tue la psl..✗ leh amalkan selalu..sekali sekala leh la kan..:)

Ouchh..Lya still nmpak kurus..:)

Gieyana said...

Wantie

Hahaha..sila lah diet..:P

Gieyana said...

Mrs Fiza

Rsnya Fiza pon jenih kurus gak..hopefully pas bsalin nnt kurus gak k..:)

Nad @ MamaZakwan said...

makan byk mana pun
akak tetap menten..
ok lagi tu..
saya pulak
makan la bayk mana pun
berat akan ikut skali byk
huhu!
sedey! =p

PinKy MoMMa said...

nak tukar body boleh tak larling hehehe..ni kalau makan mcm gajah mau bertukar ku jadi king kong hahaha..

awok tak pe la..makan mcm gajah tapi tetap jadi kancil..owh jeles!

Zie said...

mmg baka bdn tak naik kot...