"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, April 26, 2012

Taman Negara Pulau Pinang : Pusat Interpretasi....

kawan2, adik2 sekalian...Mari kita mengembara ke sini instead of lepak kat Mall kan...Mall mmg syiok lepak psl sejukkkk! Kat sini mmg hot kannnn! ate aktiviti luar, sure ler panasssss!

Bagus dtg sini psl leh expose our generation kepada pentingnya cintakan kehijauan + menjaganya...ia prt of learning process k!

So, skrg nie mmg tak ramai org suka dtg kt tempat2 mcm nie..mungkin ramai yg tahu or ramai yg malas. ekekkeke

Owhh..hero dan princess kesayangan! wajib menempekkan gambar mereka d sni...kusyukkk nampak!
Kat sini ada Pusat Interprestasi..lebih kurang mcm small muzium yg memaparkan sejarah taman Negara Penang nie..psl paya bakau n mcm2 lagi...Leh teropong gk utk tgk lautan! tp tak rmai org pon dtg sini..mungkin org ramai tak perasan pintu msuk ke sini...FOC saja yer....
Ouchhh..Model yg perasan cung! wakakakaka...
See..the signage kt kaunter prtanyaan kt dlm nie. Mmg suram jer! but a good knowlegde utk nk dara tue...:)
Saya dan anak dara saya!
Bayangkan sejenak....
See...aku tgh sibuk dok bayang.dan Nureen tgh sibuk teropong ms depan..mmg kalau satu hari nnt terlampau byk sgt pembangunan, rumah + bangunan di dirikan dengan penerokaan pokok2..sure bumi akan panas..tahap pemanasan global yg naik mendadak kan...
Bila Harimau meninggalkan belangnya....
Uitsss! teropong lagiiii!
Soo..ini lah yg di teropong oleh kami!

Ada jeti perikanan yg cntik juga kt bwh nie...wat photoshoot cantik nih! ekekekeke
Ouchhh..actually da boat yg boleh bw kita kalau nk pegi ke pantai yg lebih cantik kt Muka Head..n byk ag pantai2 lain kt Taman Negara nie dan ada tempat utk camping...tp jgn harap lah anak dara tue nk naik psl dh fobia naik boat masa g Sarawak ritu..
Aku rs sweet jer pics anak dara nie dgn krbau tiruan tue...ekekeke...nasib baik kt kampung mak ada bela lembu! at least dia jakun sgt!

Apa yg Gieyana + Corp dpt ms this trips:
# Of coz ler kasih dan sayang yg berterusan. Caring each others...mengelap2 peluh kekdahnya...:P
#Learning process buat si comel yg curiosity! seriusly mmg berbaloi...
#Lokasi Taman Negara nie: Kat Teluk Bahang k! further lagi after Batu Feringgi..

16 comments:

amiey lee said...

penang best nye..nnti harus ke penang juga jalan2 dulu smpai bukit bendera aja :p

CT said...

akk baru terbaca hutan negara penang last week, terujanya.

Cantiklah pic jambatan..ada kayu2 terpacak nih..akk bg 4 star..hu3

el said...

aku tahu wujud tmpt ni..tp tak tau kt mn...igtkan serupa cam taman negara kat pahang tu..hehehehe hutan belukar

wantie said...

that ada pergi ngan husband sebab dorang dokplain nak wat familly day kat monkey beach.

rega boat tumahai sangat. mcm takjadi kot.

~Siti Hajar~ said...

Ok jgk p cni kan..

AKu ni klu jejak ke Pulau xtau nk p mana, alih2 tempat yg sma, lenkali aku nk g sini plk la, T.Negara tu aku dah sampai tp xmasuk pun muzium ni, xjumpa pun sbnrnya...hehe

mizzkechique said...

canteknya pemandangan..

LYAfrina said...

cunnyer pic y ada view jeti tu..kalo posing kat situ..mmg cun..

Gieyana said...

Amiey

Tul tue..syiokk dok sini..suma ada..:)

Gieyana said...

CT

Tu ar..slalunya kt belah Pahang or sabah n sarawak ja kan..dtg lah sini..:)

Gieyana said...

El

Alaa..kt ujung Teluk Bahang tue jer..✗ pernah smpai sini before gak..tgk2 ada cm mini muzium nie...:)

Gieyana said...

Wantie

Oo ya ker? Aku pon ✗ tnya brp price utk ke situ since nureen takut bangat nk nek boat tue..ekekeke

Gieyana said...

Siti Hajar

Kecik jer pusat nie..mmg org ✗ perasan..ala, kt building atas bkt tue jer...gate nk msuk tue mmg ✗ perasan...

Gieyana said...

MK

Tue ar..cung..:)

Gieyana said...

Lya

Kt Jetty tue nmpak cantik sgt..byk sgt org time tue nk naik boat...:)

- dieyana - said...

wah, syok juga di sini ya.... bila la dpt curi2 masa bercuti mcm gini...ermmm...

(model tu mmng cun...moga cun sokmo...;-)

shark said...

mummy nureen sgt slim..ai jeles hokay ;p