"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, May 31, 2012

Entry best yang saya baca | Mari kenali mereka..:-)

Assalamualaikum...

[Ampun beribu-ribu ampun k psl mencilok entry tanpa kebenaran terlebih dahulu! saya jahat! :P]

First at all, mari kita sama-sama muhasabah diri. Mencari kekurangan diri dan cuba memperbaikinya lagi! ecececec!

Seriusly lebih suka baca kisah2 kengkwn daripada cerita2 yg berbau fitnah specially kisah artis. Kalau kita sebarkan, kita pon turut bersubahat. Wallahualam...

Hari ni blog walking..saya tersentuh bila baca kisah2 mereka...Both of their entries today membuatkan saya rs sangat touching! Masing2 diberikan dugaan dan ianya adalah mengikut kemampuan kita...


Kenal Ayu agak lama melalui blog Suziey.com. Pastu nak jumpa tp tak di izinkannya...Insyaallah da jodoh kita jumpa. 

Gieyana says : Moga kamu tabah dan redha dgn segala perancangan dariNya..Love!


Kenal Lya baru2 nie jer..But saya dh jatuh cinta utk lebih kerap singgah. tak tahu kenapa. Mayb cara penulisannya yg mmbuatkan rasa lebih mesra. Punyai seorang puteri mcm saya juga. Teringin nak jumpa suatu hari nanti. Insyaallah...

Gieyana says : Moga kamu tabah juga yer...

16 comments:

ct rahani said...

kisah lya tu sy tau.. mmg follow citer dia.. kagum jugak dgn ketabahan dia.. blog ayu tu x penah terjah lg.. nti nak terjah la jugak.. :)

♥ Wina ♥ said...

sedih & terharu baca pengalaman orang..

Sidratul Muntaha said...

oh my..
Kak gie...
naper la buat mak syahdu petang ni?!
this is the most greater present ever in my life!!
huuu...
sayang akak ketat2..
insyaa Allah murah rezeki dari Allah untuk kita dipertemukan...

LYAfrina said...

tqvm gieyana...
sgt2 lya hargainyer..sungguh2 terharu... setiap org dberi ujian hdup tsndiri.. cuma utk lbh kuat.. kt msti redha dgn setiap y berlaku... walau ianya amat memedihkan..

lya pon.. teringin nak jumpa gieyana... insyallah... mana tahu ada kesempatan tu... kt akan bersua.. tp..siyes..lya terlalu rendah diri.. sbb lya x sempurna spti y lain ;-(

ekceli..lya dh lama suka blog ni.. dulu lya slalu komen di blog segalanya nureen najwa... hehehe
;-)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kit apun suka singgah sini sbb suka tengok gambo yang shantek2 kat blog ni, sangat jeles dgn kemesraan kamu kamu & kamu....

el said...

aku kenal lya je...suka blog dia suka cite psl puteri asya tu..

- dieyana - said...

betul tu, kita kena bnyk muhasabah dlm diri, bc pengalamn org yang berbeza2, sbb tu org ckp, nk insafkan diri, kena tgk org yang kurang drpd kita ... sedar diri hanya tetamu di muka bumi ini....

Gieyana said...

Ct Rohani

Oic...✗ per, nnt leh terjah blog Ayu..:)

Gieyana said...

Wina

Betui2 kan..mmg touching..:)

Gieyana said...

Ayu

Ouchh! Slalu ikut citer ko but sometimes ✗ dpt tinggalkan jejak psl tenet sengal..ekekeke..

Wokey! Insyaallah kan..:)

Gieyana said...

LYA

Sama2...insyaallah kan..one day dpt jumpa..

✗ per Lya..kena kuat dan tabah menghadapi ujian dariNya..same goes to me..:)

Oic..thks psl sudi dtg sini..:)

Gieyana said...

Anje

Terima kasih psl sudi dtg sini..kita slalu gak singgah blog Anje but kdg2 jd silent reader jer psl kekangan ms..:)

Gieyana said...

El

Oic...syiok g blog dier kan..:)

Gieyana said...

Dieyana

Betui2 tue kan..bila bc citer n pengalaman org..kita akan jd lebih thanksful..:)

wantie said...

syukur sangat sangat denga apa yang aku ada sekarang ni.walaupun aku tak kaya raya. tapi aku kaya dengan kudrat yang allah berikan.

Gieyana said...

Wantie

Betui tue..senantiasa bersyukur dgn apa yg kita ada..:)