"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, May 10, 2012

Kuching 2012 | Car rental, ronda2 dan Pasar Satok...

Assalamualaikum....

Kita sambung lagi pengembaraan nie..Bila nak habis pon ✗ sure nie!ngeh3!

Lepas dh syiok berjimba2 kat Damai Beach + Cultural Village, Gieyana + Co bgerak balik Ke Kuching smbil tgk panorama kat tepi2 jalan. Best jer bila jln2 kt tpt org. Rasa mcm2 benda nk tgk...ekekeke..:P

Owh yer..kita rent keta just for 2 hari jer psl 1st day tue kita ronda2 kt tpt dkt2. Tak sangka lak owner car nie sama mcm Suziey.com amik ritu. re-check kt blog dia tgk2 sama. Yg nie Ila, My Khalish yg suggestkan. 2 hari rent adalah RM200. Decide mula2 tue nk amik kelisa or Viva jer psl we all small family. In the end, try MyV. Syiok gk drive MyV SE. Rasa lncar jer! Then asal nampak MyV oren ni kt jalanraya or kt Penang, sure anak dara aku ckp sama mcm keta kwn Umi. Nanti Umi beli tau! keh kh...sabar jer ko!
Time balik te we all singgah kt tepi sungai kt Petrajaya. Dkt2 ngan bngunan adun. Saja nk pegi close-up kt situ. Dpt ler pics sampan sekeping! ngeh3...
Owhhh! Ini bngunan adun yg mnjadi trademark jugak kt Kuching. We all siap smpai kt depan gate lg. Tapi tak berposing2 gediks kt dpn tue la. Stg pak guard dia ckp gng nie sewel kah! kekekekeke
Ada tasik bsebelah Masjid kt Kuching tue...singgah amik angin kt sini gak..:)
Kalau guling-guling cam citer Kuch Kuch Hota Hey pon best gk nieyh! ekeekeke
One of Masjid kt Kuching..:)

We all singgah kt Pasar Satok ms dh nak balik hotel tue. Mcm2 ada kt sni. tp snap2 pon psl dh weak gt! singgah mkn roti canai kt kedai pakistan nie. Perghhh sedapnya curry! Suka mak! Ngeh3....

Then lepas gak beli goodies2 nk bw balik. Hubby tgh survey Pearl + gelang kristal..yg nie jer yg sempat aku curi amik gambar..FM kt sini more a less sm $$ ngan kt Waterfront. 3 ketul RM10. dan ada gak yg 4 ketul RM10 tp tak cantik dan nmpak buruk...Dah penat ronda2 kt sni we all gerak balik hotel. ada lg 2 hari kt sini..so still leh lg klau nk shoopping goodies..:)

# to be continued again...:)
# Car Rental detail:

MS HANNA : 012-8952003 

11 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

biler la nak merasa sampai kesana ek...hu..hu....

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye!
rase tak sabar nak pi kuching la pulak bile bace entry2 kak g pasal kuching ni

ummi nia said...

cantiklah pic..nk tahu akak guna lens apa yer??

wantie said...

sewa keta senang sikit nak gerak sana sini. Tapi ok la sebab korang tau la nak ke sana sini. kalua aku le lost & makan langsat le jawabnya.

eT said...

xpenah smpai kuching...bila la agaknyer turn eT...hehe

amiey lee said...

besttt...rasa nak pegi lagi...dulu kita pegi tak smpat nak g byk tmpat..first day tu duk hotel aja..sbb hubby n ashraf demam...

ak yuyunz said...

tak sabar nak fly ke kuching very soon.. =). beb, pegi tak coffee o corner. diorang cakap situ sedap yeh??

ellynadyra said...

never been to kuching...nice pic of sampan

Chekgu Azrine said...

lawa gambar2 dari kamera u.. bestnya kuching..rindu zaman kecik I..

Rinna said...

Bestnyaa tgk Gie jln2 ke Kuching.. Gambar pun cantik2.. :)

shark said...

best jalan2 ;)