"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, May 8, 2012

Kuching 2012 | Damai Beach @ Damai Central

Assalamualaikum...

Pengembaraan bersambung lagi! kena amik mood yg larikkkkk kemana ntah! Kalau dh ke Sarawak Cultural Village, haruslah singgah sini. Kat sini pon ada resort hotel. Damai Beach Resort, Santubong..Ada gak buat kona lap kt hotel tue. Tenang jer tempat dia..Ms kami dtg tue, awal2 lg dh singgah before msuk Cultural Village. Buat spotcheck dulu. Tempat nie baru lagi. Byk kedai buka lagi. Ada foodcourt. tp as usual, mahal sket yer..:)
Meh cuci2 mata dgn xtvt posing gediksss! hahahaaxx! :P

Ada trademark eagle kt sini. Tetiba terasa spt berada di Langkawi. Ouchh! Nureen mg sporting!
Kedua chenta hati Umi. ms nie awl lagi. still dpt menjejakkan kaki kt pntai..time dh nak balik dh dpt psl air pasang! sengihhh ko Nureen! wuwuwu...

,
Mehh kita terbang berdua yer Nureen. Mana tau leh balik ke Penang! ngeh3..:P
Haizzz! Time nie pengalaman bisa mencengkam jiwaku! tgk mimik wajahku! haizzz! Nureen tetiba menanduk padu maut kt dagu gara2 excited nk posing! sek bek ada pakcik kt dpn tue, idak dpt penangan padu maut dari Umi! ekekekek..:P
Ouchhh..the happy faces from both of them! lalalala
Edisi mengenyangkan perut setelah edisi menyihatkan badan kt Cultural Village. Jus mkn light2 jer..me makan Laksa Sarawak. Not bad lah..tp makin lama makan makin sedap lk aku rasa! ngeh3...
Hubby try nasi lelapan kot kalau salah aku..n Nureen Bihun sup. anak dara aku tue mmg suka bihun sup. Kalau balik kg mau 2 mngkuk bihun sup dia bedal! ekekeke....kt Sarawak nie aku suka drink presentation dia. Teh O Ais nie da 2 layer! sempoiii jer aku nampak! hehe...
Ini main Damai Central nie. Just opposite Cultural Village. N we all park keta pon kt sini. FOC jer..:)
My Gieyana + Corporation...:)
Last but not last, pics sweet bila srg bapa tgh tunggu anak daranya utk pulang! ngeh3...

# More story coming soon.....
#Overal..trip yg sgt BEST! Both of us really enjoyed its...:)
# Tips : Harus cuba setiap menu2 kt Sarawak nie yer..tp we all sempat psl sambar yg mn sempat jer! HEHE...

10 comments:

MrS. F!zA said...

sporting..semua gmbr anak beranak yg nmpk hepi jer.. i likeee.. hihi

wantie said...

fuh.. memang terasa kesyahduan bina anak mendagu. nyaman tul kan rasa dia. rasa nak park sekali kat dia pun ada...

kalau aku kan, ringan je tangan ni nak nek.

by the way gambar ko terbang tu memang cute

mama tisya said...

kalo nmpk helang tu mcm langkawi...kuching pn ada gk...gmbr ko ngan nureen tu automatik ek kaki ko bengkok camgtu

lieyalatif said...

tu pasal le aku suke dtg blog ko ni tau...gambar2 mmg cantik2 n posing lain dari yg lain...i loikee byk2 tau!!

Dee said...

masa dee gi kuching..damai central ni lum siap..cantiklah..

ellynadyra said...

cantik gambar yang terbang sama2 tuh!

Gieyana said...

Mrs Fiza

Tenkiue..:)

Gieyana said...

Wantie

HAHA..rs syiol smpai tulang sumsum oooo...tp ✗ pernah ah smpai nk piappp! Marah jer...ngeh3

LYAfrina said...

alahai..sweetnyer...
suka tgk pic ber-3..cun sgt2

Nad @ MamaZakwan said...

suke la gmbr kak g yg ekspresi muke lain dr yg lain tu, hihihih