"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, June 1, 2012

The Body Shop & MNG

Assalamualaikum...

Lambatnya Gieyana menulis hari nie! ouch! Busy yooo!
Ouchh! for those yg dh declare income tax sure sstghnya dh dpt dh refund kan! Me? sadiisss! Ter'miss untuk letak study examption! dan malas nk buat appeal letter! tak per laa...ikhlas mberi pada kerajaan..ngeh3! :P

Opss..dah terlebeyy sudah bercerita! saja nk up edisi penuh best tahap dewa! Lama tak rewards kan diri-sendiri..(Padahal dah byk habiskan $$$ last month yob!:P)..

Saya merewards kn diri-sendiri dgn komestik laa..lama membeli yoo! last beli tahun lepas k! Link : [stage-cosmetic-mac-cosmetic] Tapi Stage tue dh dpt kat Nureen psl saya leh pakai! Nak Body Shop jugak!!! haizzz..:P

Yeayhh! Menari2 dgn penuh riang-ria bak kanak2 ribena! tak sepatutnya beli sling bag nie! tapi.....yg lama dh rosak daa! cuma $49 jer kat MNG. (My feveret brand nie psl da shortform utk Munir,Nureen dan G...ahakss! Mak suka!)
Actually saya aim kan handbag yg besar gabak mcm handbag anyam tue..mcm2 nak taruk dgn segala gadget mak nenek. Kalau nak bw travel bag, tu dah tahap melampau tue! Mcm perli jer kan! Ekekeke..:P

#uols pon suka bw beg besaq2 kan! Especially yg ada anak2 kecik tue..mcm2 nak tarukkk! 

Wuwuwu...mak dah lari budget dah ko Jah! hancusss! plan nk beli liptic dan maskara utk bulu mata saya yg lentik nie! nak bg nampak lawa pd suami saya! bdekah3...Tapi, dh terBELI perfurme EDT limited edition kat situ! nasib baik ada sale 30% dan utk liptic dan Mascara 20% each. Idak kopak woo!
Seriuslykan, mak pakai Brg2 The Body Shop dari zaman anak dara, rega lipstic cuma 30 ja kalau salah..skrg dh 45...tp bibir saya mmg dh leh pakai lipstic lain..mmg sensitive!

Nota kaki : Cepat uols..terjah The Body Shop..da sale best punya! sebelum nie butik nie mmg susah nk buat sale. Kalau sale pon sure ada term + condition...mmg berbaloi!

#saya suka make up yg nampak natural jer...kengkwn mcm mana??

18 comments:

shark said...

me like MNG too :)

Nad @ MamaZN said...

saya mekap guna silky girl jek
kehkehkeh..!
perasan girl lagik! =p

el said...

xnah beli brgan kt body shop
mahal..tp tgh sales murah eh
tp murah2 pun rs x mmpu hahaha
tp kalo ada bajet apa salahnye kan

MizzTina said...

cantek sling bag tu..

wantie said...

aku nak dok diam diam ja. tak mau shopping. ecewah. betoi ka ni?

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun suka bwk beg besar2, mcm2 akak angkut dlm bag tu, best

atty's said...

kty pun baru je borong bodyshop

sejak dah berumur ni jrg makeup.. :)

♥ Wina ♥ said...

wina make-up bag je Bodyshop, content dalam dia semua campur² :-)

Delimasari said...

bodyshop cantik jugak

Gieyana said...

Shark

Like juga...tp beli time sale laa..:)

Gieyana said...

Nad

Silky girl pon not bad tue..Kak G beli blusher silky girl ar..cuma lipstic ja BS..:)

Gieyana said...

El

HAHA..sabar jer ko..aku rs reasonable psl tahan lama..:)

Gieyana said...

MissTina

TQ..:)

Gieyana said...

Wantie

Ececec..leh caya ka nie? :P

Gieyana said...

MamaSyaza

Betui2 kan..suka gak bw beg besaq..:)

Gieyana said...

Kak Ty

Oic...sy pon make up light2 ja..:)

Gieyana said...

Wina

Hehe..consider beli gak tue..hihi..:)

Gieyana said...

Delimasari

Betui2 kan..:)