"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, June 6, 2012

Chatbox | Perlu atau Tidak..

Dah hari Rabu rupanya hari ni. Moga kengkawan sihat2 hendaknya! Saya macam biasalah, sibuk dengan tugas2 harian yang tak pernah surut. Tapi saya betul2 enjoy dengan tugasan saya! I Love Accounting!!

Owh ya..mari kita sama2 berkongsi pendapat..Perlu ker tidak chatbox nie. Ada macam2 design chatbox now a days. Yang design lama dulu (haizz! dah lupa lah nama apa) dah tak dpt nak guna dah. Kena beli! 

Dulu mmg blog saya nie ada letak chatbox, senang utk kawan2 berinteraksi bertanyakan khabar. (Buat yg malas nk komen kat entry) OpSss! Maafkan saya! 
Betul lah..kdg2 saya pon pergi ke blog kengkwn as silent reader jer. Sbb2 nya psl:
# Tak dpt nk komen psl asal jer masuk blog sipolan dan sipolan..slow mcm siput..
#saja syiokk bc secara senyap2...
#saja jer mls utk tnggalkan jejak psl ada code nk kena letak. Haizzz!

Pastu saya remove Chatbox saya psl:
# Byk sgt spam yg dtg menjual brg2 etc..
# tak sempat nk jwb komen2 yg diaorg tinggalkan jejak...
#Dan kdg2 komen2 kat Chatbox tue di rasakan not necessary..

BUT..

Now..saya kembalikan Chatbox kat sini after En Nuffnang advertisement kat sidebar buat sementara waktu utk kengkwn beramas-mesra..:)

#so apa kata anda psl chatbox nie? perlukah??

Nota Kaki : Kengkwn yg mahukan chatbox seperti saya, leh klik kat bottom of my chatbox yaa..:)

19 comments:

Farra Dhelina said...

salam sis..

rasa nya perlu kot heee sbg shortcut gitu.. tapi mcm saya kat ofc ni, mmg tak dpt nak view chatbox akak.. heee

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

perlu, kalo ada urgent chit chat, atau just nak drop by say Hye...tapi sangat tak perlu bila ada plak yang nak wat iklan kat shoutbox tu, then tak kurang cik anon yang nak bersuara kat situ..sbb shoutbox tu tak block anon kan...so leh shout ape yang deme suka since nama pun "shout"...

mama tisya said...

aku lama dh delete shoutbox cz byk spam pastu kdg2 ada org dtg komen ntah apa2

Gieyana said...

Farra

Wassalam..haizz! Tue ar..mcm 50/50 nk letak balik nie..for trial dulu..
Oic..✗ paa..nnt kt umah try buka tgk..:)

Gieyana said...

Anje

Tue la psl..sy pon rs mcm tue gak..haizz!

Gieyana said...

MamaTisya

Tue ar kan..bila byk sgt spam..tue yg gerammm tue! Ritu aq remove sm kes mcm ko laa..ni kasi trial dulu..:)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak dah lama remove chatbox tu

♥cikmOt♥ said...

kita takde chat box...tak glamer kan, so tak perlu kut...

atty's said...

kty rsaa x perlu..sbb dah ada kotak komen..

Gieyana said...

MamaSyaza

Sama mcm sy..ni gatai2 nak letak buat sementara waktu..haizz!

Gieyana said...

Cik Mot

Ekekek..sabar jer kamu! Blog awk byk parenting tips..glamer gak u..:)

Gieyana said...

Kak Ty

Tenkiu..ni gatai nk letak balik buat sementara waktu..:)

wantie said...

aku pun rasa mcm tu gak. aku dok ingat nak nak ambik chatbox cam ni gak. sebab tak payah dok type blog add.

Neeza.Areef said...

dah remove sbb aritu pon dah outdated pstu ah malaslah nk bubuh..

lieyalatif said...

lieya dulu tak bubuh...pastu tukar layout suruh designer tu letak sekali...tapi tulaa ade plak komen negatif....mencik....

@e_da said...

rasanya mcm perlu juga... hihi

el said...

aku siyes jujur ckp
sbg blog tegar
sgt2 perlu chatbox ni
dgn chatbox ni dpt beramah mesra mengeratkan silaturahim
dan itu adalah satu tips nak naikan trafik...

tp kalo tya otai2..mmg derang x perlukan chatbox coz derang dah ada pengikutnya sndiri...

ellynadyra said...

aku dulu letak, skang tak letak, sebab yang lama tu unfunctional....pas tu terus tak de chat box sebab buta IT wakkakaka

::NureeN:: said...

bg aku x perlu sbb aku kat opis x leh view pon kena block so x yah la.. klau kat umah mmg bleh view tp bkn ada masa sgt pon nk tgk hehehe