"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, June 14, 2012

Kuching 2012 | Bye-bye Sarawak!

Finally, sampai ke penghujungnya juga Trip ke Kuching 2012 yang kesemuanya mengandungi 20 entry termasuk entry ini.

 Seperti we all punya schedule 5hari 4 mlm kat entry nie (Kuching 2012 : Da Intro), this is consider one of the BEST Journey Gieyana and Corporation had! seyessly! [Sambil geget jari psl uwang dah habis!]..

Kita bangun seawal pagi..kemas2 apa yang patut psl flight 9.30am ke Penang. Kawan hubby, Zainal willing nak hntar ke Airport psl dia dah on the way hantar anak dia ke sekolah. So pukul 8 dah sampai airport. Tak jauh sangat Kuching International Airport dengan Pusat Bandar..:)

Yes! Trip yang sangat BEST! Gieyana and da Gang lepak2 kat ini dulu pasal awal lagi time nie!

Bebudak nie layan game jer kejanya! haizz!

Oh Roti! Mak dah nk balik Penang dah! Izinkan mak telan ko yer! keh keh..:P

Saya cuma had nie dan sedikit cebisan roti jer! mmg mcm tue kalau nak mulakan perjalanan...sikit jer makanan saya telan! ekekekek..

Ini pengalaman yang sangat best! kali ni tak payah susah2 jalan turun naik tangga. Itu kapal terbang saya! opss! AA yng punya! Untung sangat bila ada Aerobridge nie! Sampai kat Penang pon sama gak! Dah la bw kek lapis berkilo! kahhh..:P
Untung brkandaq! ekekekeke...

Selamat Tinggal Kuching International Airport..Kalau ada rezeki insyaallah sampai lagi.. =.=

Nureen on the plane..haizz! macam2 dia nak order masa tgk pamplet nie! last2 dia pau mineral water dan potato chips! bknnya nak makan pon! haiZz!

Semua org leh terbang! tapi rasanya now price k Kuching sudah increase..Fuel surcharge pon sama gak! haizz!

Pilot sedang memandu kapal terbang. Mengisi masa lapang! hihihi..:P

Mari kita sengihhhhh!

Travel tips:
Pastikan uols check in luggage by online k..kalau pergi kunter mmg mahal giloss..saya kena almost RM50 psl tak berapa sure dgn berat beg Akademi Fantasia tue!
Last but not least...Travelling is a Part of LOVE treatment!

Cost estimation for 5D/4N
Flight + accomodation : RM700+
Miscellaneous (Car Rental/Food etc) : RM2k rasanya.haizz!

10 comments:

♥ Wina ♥ said...

nanti kalau nak gi Kuching lagi, harus terjah untuk info kat cni hehehehee

Liza Razak said...

walaupon byk duit habis tapi kenangan manis dapat spent time dgn family tu yang paling mahal :)

syanasaid said...

yup betul tu Travelling is a Part of LOVE treatment!
hehee aku dpt pegi PD pn rse berbunga seronok..

Myra Jay said...

Boleh tahan jugak kos ye dekat ribuan ha :)

Itu baru Kuching, kalau luaq lagi la lebih kan :0


Cantik pic akak tgkap semua :)

Nad @ MamaZN said...

best2!:)

MrS. F!zA said...

perghh..baru kucing tu dh makan ribuan..lum gi negeri singa yg sebelah tu dduk lelama..

MizzTina said...

seronoknya jenjalan gitu kan... pasni g mana lak kak?

el said...

tu la skang aku tgk AA semua dah increase...haiii cam mano katanya everyone can fly wakakakakaka

wantie said...

haiz... bila la kuching nak welcome aku ni. hehehe. best je tengok korang

::NureeN:: said...

haiiizzzz.. (tiru ayat hg yerr gie)
tahap kejelesan haku ni dh memuncak laa... huhuuu bila ya ada rezqi ke sana... :P