"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, June 5, 2012

Kuching 2012 | Ramai Cafe

Assalamualaikum....

Special kan nama Cafe nie! Mungkin nama diberi psl ada byk stall kt dlm nie. Dalam  kebanyakan kedai2 makan yg Gieyana + Co makan sepanjang berada di sini, kat sini lah makanan yg sangat murah dan highly recommended psl sangat sedap especially bihun sup dan Mee Sapi nya! we all had food nie masa breakfast yer..:)

Trademark utk ke Ramai Cafe nie! berdekatan dgn Bangunan AmBank kat Kuching nie...

Kat sini lebih kurang macam Astaka gitu, dalam satu restoren yg mempunyai pelbagai stall menjual makanan. Jangan risau, di jamin halal psl Melayu yg menjualnya. Alamatnya seperti dalam resit yer..hehe..:)

Mcm biasa! my best friend forever! Nureen start main masak2 after selesai makan!

Ini mee sapi..lebih kurang mcm mee kolok gak! seyess sgt sedap! sabar jer psl we all bfast mcm heavy jer! saya memang suka noodle compare to rice..:)

Ni Bihun Sup Sarawak..Nureen punya! seyess sangat sedap!
Tak silap saya, harganya cuma rm2.50.
Yang nie mee jawa Sarawak! saja try order psl tgk ramai yg makan..tp tak berapa kena dgn tekak saya! rasa mcm mee rebus but ada rasa bunga cengkih yg strong gitu! haizzz!

# Haizz! masih terasa lagi kesedapan Mee Kolok, Mee Sapi dan Bihun Sup Sarawak..bila ler dpt g sini lagi!
# Highly recommend utk dtg sini klau uols ke Kuching although kedai dia biasa jer..:)

10 comments:

Dee said...

mee kolok sarawak mmg sedap..

ak yuyunz said...

bestnya gie.. at least kau try tau semua food sarawak.. aiyakk kena pegi lagi ni hihi..

Gieyana said...

Dee

Betul2 tue..boleh dikatakan tiap2 kali sure nk mkn mee kolok..:)

el said...

jauh nye nak mkn menu2 ni..kt penang xde ke hehehehe

Gieyana said...

Ak yuyunz

Tue ar..best sgt kan! Tp still ada yg ✗ sempat try..rs nk p lg..:)

lieyalatif said...

Ehhhh murah sgt2 laa dear.... Harus i pun dtg repeat kalo harge mcm tu....

wantie said...

mee kolok tu tak pernah lgi menerjah kerongkong ku ini.

Rinna said...

Waa sedapnyaa.. bila laa nak gi sarawak nie.. adess.. :)

MyKhalish said...

hohooo kat sni pun smp kat mee kolok ya... sedap kan... slurppp

LYAfrina said...

auhhhhh... terliur tgk maggi tu