"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, June 1, 2012

Kuching 2012 | Taman Negara Kubah..

Assalamualaikum....

'Happy Birthday to Umi..Happy Birthday to Daddy!...Happy Birthday to Nureen!' HAHA...although hari ms g sini is Ummi's Birthday, Nureen tujukan ucapan + nyanyian lgu hepi birthday utk satu keluarga! Good gegirl! ekekeke....

Perjalanan di teruskan lagi! Kali nie tema kita adalah 'Love the Nature!' Actually nak pergi Matang Wildlife Centre dkt Matang tue.....ntah mcm mana sampai kt sini! Tak ada dlm list tempat untuk di lawati pon! Dah la cari jalan kat sini hnya berpandukan papan tanda dan kata hati! eekeke...

Yes! Kubah National Park..Dari sini leh pergi ke Matang Wildlife..but secara jungle trekking. Tapi Jalan tue dh di tutup psl under construction. Nak sampai Matang Wildlife tue amik masa berjam2 gak berjalan! haizz!
Yes! Its my birthday..dah lama dh p tapi baru bkesempatan bercerita di sini. 'Happy belated Birthday Ummi!'..:P

Since tpt nie adalah more to nature, kita tak sempat pon nak berjungle trekking psl destinasi utama adalah ke Matang Wildlife, so kita bergambar saja dgn penuh perasaan! ekekeke..Kat sini ada juga waterfall, but malas nk jalan utk cuci mata. Sunyi jer kat sni! ate love nature kan!

Yes...apalagass! Dua beranak yg posing2 poyo di sini! Sori lah Nureen, Ummi malas nak lompat! Cayalah Nureen dgn lompatan padu maut kamu! ekekekeke

Owhh..dua-beranak nie siap sempat berdondang sayang ag woo! time nie mendung jerr! mcm nak hujan! haizzz!

So, kengkwn..apa yg ada kat sini? sesiapa yg love da frog..leh jumpa geng juga kat sini! ekekek..:P

Dan..Last but not least...since mmg tak buat apa kat sini dan hanya posing2 manja...

Sila tiru saya dgn aksi sebegini! kahhhh! :P

# next entry coming soon..makan2 kt kedai yg murah..:)
Then pegi ke Matang Wildlife utk jumpa kengkwn! ngeh3..

19 comments:

♥ Wina ♥ said...

rindu Kuching!

Nad @ MamaZN said...

lawak la gmbr bawah skali tu, tp cute :)

fazilzura said...

ko mmg suke panjat en abg ko kan ... sibbaik en munir bdn sasa.. kalau sekeping cm Apek , aku rs patah pinggang dia..

uhuhhuhu tetiba aku ngidam nak pi MEOWWWWWWWWWWWW.. adehhh sabo2

wantie said...

gambar last tu, kalau aku la kerabat belakang laki aku mcm tu mau patah reyuk pinggang laki aku. hahahaha

el said...

insyallah aku akan ramping and kuruih nti aku kerabat blkg huby aku...hehehehe
haii xsabar nak ada dslr..leh lah bergambor rmi2 hehehe

mama tisya said...

kemain gmbr last tu...kalo aku tk dpt la nk posing camgitu sbb mok2...hahaha

PinKy MoMMa said...

baru nak komen pasal duk belakang hubby tu..aihh ramai pulak yang perasan itu hakhakhak..

ummi mentang mentang la kamu kecik coet jer..sangat sronok berposing camtu tau...ai nak buat jugak tapi takut encit papa i.c.u nanti kahkahkah..

kena selim river dulu hukhukhuk..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hai slm kenal,

thanks follow my blog,

wah bestnye sporting berposing2..:)

Gieyana said...

Wina

Saya juga..wuwuwu..:)

Gieyana said...

Nad

HAHA..Kak G poyos..:P

Gieyana said...

Fazilzura

HAHA..panjat-memanjat tue kan best! Ekekeke..:P

Sabar2..✗ lama dh tue turn ko..:)

Gieyana said...

Wantie

Mmg cfm pinggang Wan sakit kalu hg panjat! Ekekeke..:P

Gieyana said...

El

Haha..cfm Odd jd mcm laki Wantie gak..sakit pinggang..:P

Cepat rembat! Leh joint da gang..:)

Gieyana said...

Mama Tisya

HAHA..tahuuu..cfm laki ko skit pinggang..:P

Gieyana said...

Pinky Momma

Wuwuwu..sila jeles k! Kalau kamuu cfm rsnya suami kamu pong sakit pinggang..:)

Gieyana said...

Sweetmama

Salam kenal gak...sama2..:)

LYAfrina said...

suka sgt tgk pic last tu..happy family ;-)

tu time lompat eyh??? lya xleh kot wk gtu..fain kecik... heheh

Edy Zaidi said...

amboi..gambar last tu...pasrah je nureen tgk ummi dia berposing sakan...hehe

*∽ IZAN ∽* said...

wah wah wahh... jauh pi melancongg!

suker aku tengok gambar yang last tu!! sweettttttttttttttt!!!