"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, June 28, 2012

Kuey Teow Goreng DOLI™ | Jauhnya team saya jalan2 cari makan...

Seronoknya punyai keluarga yg humble..gila2 remaja dn sewaktu dengannya! Gila ko Senah! Lepas g Pulau Aman tue, team saya terjah Taiping! keh keh..:P

Edisi JJCM dan jumpa 'kengkawan' kekdahnya! :P

So, destinasi kali ini ialah Kuey Teow Goreng DOLI. Memori jumpa Suziey.Com dan family menjelma! Dia ler first kawan maya yg family kecil saya bertemu! Indah moments tue dan akan kekal segar sampai bila2...Dan episod pertemuan tue juga dia teruja nak sambar DSLR. Tak gitu? :P

Ummi, saya nak posing macam kat Sarawak ritu! Says Nureen! ekekeke...

Waktu perniagaan...masa nak dtg ini dah ingat2 lupa dah..Call Kak Lona utk reconfirm direction. Rupa2nya dah melalui jalan yg betul. Cuma ke depan sikit jer..

Wall interior. Of coz ada gambar Tasik Taiping. =.=

The drinks...menikmati Teh O Ais adalah satu kemestian bagi Nureen..
Menu nya. Kuey Teow Goreng biasa RM4. Portionnya sangat ciput. Boleh ler kalau nk makan time ptg2..hihihi

Nureen nak nasi ayam. Dia cuma mkan nasi jer. Ayamnya Ummi dan Abah bedal! ekekeke..:P

Kuey Teow Goreng Special utk saya. Price RM9. Ada udang dan portion yg besar! "Badan kecik tp makan Banyakkkkkkk!:P'

The view of restaurant. Jgn risau, kat dalam nie ber aircond yer..:)

Me dan my drink!

Nama saya Nureen..Saya dan fmily betul2 enjoyed da food for today!

Lokasi:

View Larger Map

23 comments:

MRS. K said...

saya orang tepeng pon baru 2 kali kot makan kat sini...

el said...

hang dh smpi doli tu
best betul
aku dok teringin nak pi sn
nak pekena char ketiau dia tu
xleh jadi ni nak g gak lah
hahahaha

ALoNa CintamaniszLite said...

Sedap mmg sedap tp org Tepen kebanyakannya maleh nk gi sini psl ramai org luar yg suka gi sini memenuhkan premis Doli ni, hehe..

Org Tepen eksyen sket ler...kan, huhu...

Mmg kue teow hat RM4 tu sket sgt..tak cukup melainkan dh makan mende lain sebelum tu..ngee

wantie said...

jauhnya pergi cari char koay teow. tak pe, leh treatment the relationship sekali.

best!

Myra Jay said...

Tengok yg spesel tu memang cair abes la ;D

Neeza.Areef said...

my doter pn begitu
mntk nasik ayam tp yg byk dimkn nasik ayamnya mak abah tukang abiskan
dia nk mkn ngn sup jek

mama_umar_maryam said...

mmg best jln2 dgn kroni kan.hehehe

shark said...

mmg sedap hokay..
i loike kteow goreng...
char kteow sungai dua mmg terbaik!!!

♥ Wina ♥ said...

demi kuey teow goreng hikhikhikk

lieyalatif said...

tak pe gie...ko kurus....mkn byk mane pun tak yah risau...tetap maintain gitu heeheheeh

tu le, nanti ade peluang turun perak, nak merase laa kuew tiow doli nieh....lieya ngan hubby mmg hantu ckt nieh...wajib pekena seminggu sekali....

ieda said...

yg special tuu sedapp betul ekekke
biasa tuu grg biasa2 aje ..
tgk nie dah terliuq lakk ;)

Gieyana said...

Mrs K

Owhh..sama mcm sy ar..br 2 kali..suka Kuey Teaw dia..kt Penang susah nk dpt mcm nie..mcm ala2 kt hotel..sedappp..:)

Gieyana said...

El

P ar..msuk nie dh dua kali..mmg kena dgn taste aku...sedapppp..:)

Gieyana said...

Kak Lona

HAHA..sm mcm nasi kandar laa..org penang ✗ suka line clear tp org luar suka..ekekeke..:P

Kak Lona suka mai Penang kan..:)

Betui2..ciput sungguhh..ekekeke

Gieyana said...

Wantie

We all suka cmni..last minit terjah..bestt..:)

Gieyana said...

MJ

Mmg sedap..kena dgn tekak akak..hihi..:)

Gieyana said...

Neeza

Hihi..sama kan..Nureen mmg senang sgt kalau time nk mkn..mak + abah dier jer demanding..ekekek..:P

Gieyana said...

Zetty

Betui2..best sgt..sempoi jer kan..:)

Dee said...

oh..teringat kesedapan kuey tiow doli masa gi taiping mei lepas..huhu..

Sidratul Muntaha said...

tingin betul nak gi situ
tgk azrul kuar dlm warung kita tu
nmpk lazat

FatinKADIR said...

salam..
hye akak..sbnrnya akak tggl area ane ek??
nti klau akak free blh laa bwa nureen pgi check gigi ye..kt pusat pgigian kanak2..dpn pdg polo..
(tiada paksaan pun)
nice to meet u sis :)
ni no fatin : 0179066652
fatin baru pelatih je..

LeLa HuSaiN said...

skrng dh kureng sket..kat kdai 2..hmm..tp ok la klu nk mkn2..selalu mmg xlalu...

mee udang kuala sepetang dh cuba ke??

Nad @ MamaZN said...

kak G rase sedap tak?
kami rase dah tak mcm dulu
kalu dulu2 time outing skolah tu mesti pi tapau doli ni
tp start die dah bukak kedai elok2, cantek2 ni dh tak berapa plak rasenya, huhu!