"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, June 26, 2012

Pulau Aman, Penang | Apa Yang Menarik Kat Sini..

First impression...Seronoknya datang sini! Nak datang lagi!!

Nak pergi ke sini kena menaiki bot. (Speed bot). Harga bgi dewasa adalah $6 dan kanak2 $4. Tapi Nureen FOC jer. Tgk nother gegirl yg lebih kurang Nureen kena charge. Indonesian gegirl. Perjalanan menaiki bot cuma 10min jer.. €€:)

Jeti ke Pulau Aman nie terletak kt daerah Simpang Empat. exit toll Tambun, Batu Kawan. (Alaa, yg Jom Heboh selalu buat kt stadium Batu Kawan tue ah! :P) Pastu follow jer signage. :P

(Entry mmg mngandungi bnyak gmbar!)

Nureen ketakutan masa menaiki bot! dah nak nangis dah! tapi last2 dia enjoy! dapatler saya + team pergi Perhentian/Redang nanti! :P

Mereka berdua! SAMA!

Banyak duit nmpak!!

Comel kan? kahhhh!! :P

Apa yang ada kat Pulau ni? Lihat signage yer...:)


Restoran Terapung

Motif utama adalah nk ke sini. Jalan-jalan cari makan..kat sini ada mee udang + seafood lah. Kalau nk beli seafood dan minta kedai masakkan, suggest datang awal. Time team saya datang sini dah almost 12noon. So, semua seafood dah habis. (Nangisss!)

Penulis yang control Ayu bergambar di depan lorong cerah restoren nie..

Ohh! confirm update status kat fb lepas nie! :P

Ini pon sama! keh keh..alaa, terliur tgk udang lipan diaorang! saya mmg geli nk makan..tapi yg nie species besar. So teringin juga nk makan. Tapi dah habis daaa...

Drink yg we have..:)

Mee udang! awesome! nak lagiii!! yang special, RM10 dan yng biasa RM6. Kalau nak menu lain boleh order jer..:)

Fresh udang lipan! geli plak nengoknyer....tp kalau dh masak confirm suka!

Sapa nak berkenalan..leh add kat fb! keh keh..:P

Saya dan biras yang awesome! 

Kat pulau nie leh sewa bicyle for ride yer...^_~

Pokok Sukun

Sangat2 banyak pokok sukun kat sini uols! siap ada jual kerepek sukun lagi! Tapi team saya tak beli pon psl dah kenyang makan tdi. so we all round kat area pulau nie. rumah dia comel2 jer. maybe ada homestay gak kot kt sini. Bersih..

Ni hero sukun! ekekeke..:P

Dan ini herowati sukun yg gediks dok memanjat! sakitnya vontot! :P

Telaga Mas

Cuaca masa datang sini, alhamdulillah...cerah dan tenang...angin sepoi2 bahasa yng nyaman. Nak baca sejarah telaga nie? Baca sendiri kat gambar yer! :P
2000mtr by walking distance dari jeti Pulau nie.


Air telaga. Terasa payau kata hubby. psl dkt siut dgn laut. Bila air tawar + air masin, sure taste 50/50 kan..ekekeke...:P

Sweet jer budak2 nie!

Dan sweet jer tripple nie! :P

Ambil angin pulau la senah! :P

Haa..apa tgk2..:P

 Nureen berjemur...

Sayang lak pics nie..Nureen terlindung dek amoi tue..kalau amoi tue kebelakang sket sure sweet pics nie! :P

Keluarga saya yg so suuweeettt! 

Kat sini ler kita buat photoshoot kat entry sebelum nie! Best!

Ececececece...:P
Ada motel kat sini. seronok mendengar deruan ombak! Nyamannnnn! Untungnya menetap + berada di Penang!

Dan masa untuk pulang..........

Akan datang lagi ke sini! seriusly seafood yg awesome!



13 comments:

ak yuyunz said...

bestnya gie.. untungnya ada beach kat penang.. kalau kat sini sedihnya aku nak cerita.. hik hik hik..

wantie said...

memang dia punya mee udang shedap. nyum nyum...

kalautengok umah umah kat sana, mirul la org yg mulut becok. pokok sukun kat sana memang banyak. tak beli kerepek sukun ka?

[-suziey-] said...

yes sweeetnyeeee selipar..hehe:p tetiba tersedar lama dh x shooting..hmmm...

babe..ko pakai canon dh ke? ke add on canon plak..hehe:p

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah mmg cun habis la gambo, kasut sama cam kita punyer la

el said...

wow best gak eh g pulau aman
aku x nah g lagi..tgk hang pi sana cam nak pi jugak lah...udang tu ohsem sgt
febret...hehehehe

mama_umar_maryam said...

byk lg tmpt menarik nih!!

aTy _faRed~ said...

tak pernah tau pon tempat ni ade kat penang..sedang dah pergi 4-5 kali dah bercuti ke penang...hurrmm...meanrik nih...

LYAfrina said...

kagum!
view mmg cun habis..lya pon suka k tmpat2 gini.. kat ini pon ada restoran terapung..dh lma x pergi ..sbb kat itu skarang ada pbinaan jambatan besar.

Dee said...

cousin dee dok kat batu kawan tu..wah..next time pi utara leh ar singgah sini..

Nana said...

aritu aku g aku xoder mee udang
amtul je oder
rasa dia nye mmg sedap nyesal xoder hahah

mamalieyna said...

semuanya awesome!

terbaiklah piccas2 nye.. like 3x.. ^_^

shark said...

kami dah pi dah..
dah pekena mee udang dgn nasi goreng pun..tp servis kat restoren tu teruk..
lagi pakcik saya orang ctu..dari kecik mmg selalu dok pi dah pun kihkih ;p

ellynadyra said...

cantik all the pics....tak sangka penang ada cam ni...next time ke penang leh la pi kan!