"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, June 21, 2012

Pusat Rekreasi Puncak Janing | Picnic sempoi!

Pusat Rekreasi Puncak Janing nie terletak kat Kuala Nerang, Kedah. Masa perjalanan dalam 1 jam dari exit toll Alor Setar Utara. Just follow jalan Langgar, amik kanan kt traffic light exit toll tue.

[Entry mengandungi banyak gmbar!]

Since lokasi tempat nie dekat jer dgn umah parent saya, we all dengan jaya dan penuh perasaannya bertandang kt sini. Air dia mmg sejuk gediss! sampai tulang sum sum ko Senah! ekekeke..:P (gila tak leh blah bila berendam! sejukkkk yg teramattttt!) intro entry: [sejukkk seronok]

Dulu masa zaman sekolah dan bercinta,suka ler dtg sini..tapi tak ler dating kat tpt tersorok kannn! ekekeke..:P

Ingat lagi projek senilukis sekolah, we all satu kelas datang sini naik bas. Dari pekan Kuala Nerang dalam 15 minit jer! =.=

Macam biasa..mari ler Senah tgk gambar! HEHE..:P

Anak dara yg tak takut sejuk haa!

Peace yoo!


Air sungai/terjun yg nyaman...indahnya ciptaan Tuhan..:)

Pohon2 yang menghijau! Pls love our green!

Memanjakan kaki di sini!

Lense 18-200 nie mmg tak best amik gambar insect. Macro lg best! tak pon plg kurang, 70-300mm...Haizz!

Seisi bergossip! anak sedara dan adik2 jer bertandang kat sini! BEST sangat!



Syiok benor Nureen brkubang! ekekkeke..:P


Ummi pong berkubang! syiok mandi kat sini..siap ada spa ikan ag tue! ikan2 jinak membelai2 kaki! 
Jasa kebersihan kawasan rekreasi anda yer!


Nyaman sangat kat sini...saya tahu, Nana a.k.a Ibu Damiammg suka  berendam kt tempat2 mcm nie..:)

Overall, picnic yang sangat BEST walaupon lalat2 ijau berderu2 menerjah! haizzz..tak suka! tapi nanti nk dtg lagi!

Tips
Kalau nak dtg sini, pastikan bahan2 kumbahan dah di buang yer psl tandasnya kotor! haizz!

#Banyak juga perubahan kat sini, airnya dah tak sedalam dulu psl dulu ada kes2 lemas. Papan2 tanda amaran pon byk juga..:)

20 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

beshnya sis...lama tak pi tempat2 cam gitu...

el said...

best betul piknik...
tp kalo boleh pihak terlibat
usahakan lah tuk improve tmpt2 cam ni kan
bilik air tu penting..adoyaiii

♥ Wina ♥ said...

mandi sungai/air terjun mmg best!

pasal kebersihan tu mmg penting sangat..sedih tengok orang berpicnic tapi xde tanggungjawab nak bersihkan sampah sendiri :-(

Gieyana said...

Mya

Tu ar..mmg best! Sm mcm sy gak tau..slalunya g tpt mcm nie mls nk mandi..:)

Gieyana said...

El

Betui2..aku mmg suka picnic..syiokkk!
Tu ar..ni rsnya under majlis nie...luckily tpt tukar bj ✗ skali ngan tandas..kik kik..:)

Gieyana said...

Wina

Betui2..best sgt kannn! Hihi..:)

Tu la psl..luckily kt sini bersih..cuma tandas jer..:)

atty's said...

beshnya picnic, lama dah tak mandi sungai..

suka shawl gie..colourful..cantik..sgt.

♥MAMASYAZA♥ said...

akak dah lama tak ke sana, last dulu zaman dating2 ja pun...heheehe

lieyalatif said...

cantik sume pic gie....lieya kalo gi piknik kat pantai mmg takkan mandi....leceh ngan pasir n air masin..sunburn lagi....

tapi kalo gi air terjun camni mmg tak lepas kan peluang berkubang same...dah le air sejuk...nyaman jek ...nureen pun selambe hah sejuk2 camtu....

wantie said...

tempat hang parking wat spa kaki tu, masih ada papan gelongsoq ka? papan gelongsoq patah.

tingat aku masa kecik kecik dulu, pulun dok gelongsonq laih sekali seluaq short aku carik kat funggung.
asyik bergesek je, last nak jahit pun dah tak leh.

padan muka kena marah ngan mak. waaaa

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer Gie, sejuk + ada spa ikan...terbaekk!!!

mr hubby aku xsuka plk dgn air terjun, dia lbh suka pantai, dia kata byk kes kencing tikus, tp ada ada kes kat pantai ritu aku nk try ajak dia g air terjun gak la, syok aku tgk nureen bkubang tu...anak2 aku sure suka..

Nad @ MamaZN said...

lamanye tak berkubang dlm air sungai!

ellynadyra said...

cantik betul tempat nih....best berkubang!

aTy _faRed~ said...

lame giler tak gi air terjun..sedang air terjun bukan jauh sangat pon dari umah..dulu pegnan..sekarang anak kecik pulak..tak sesuwai..heheh..tapi tetap suker air terjun than air pantai..:)

Gieyana said...

Kak Ty

Sm mcm sy gak kak..nie pon gigih pegi nie psl ramai2..:)

Thks sis..skrg susah nk dpt shawl cmni..dok cr gak psl nk beli lg..:)

Gieyana said...

MamaSyaza

Owhh..sama mcm sy gak..lama siut ✗ p..:)

Gieyana said...

Lieyalatif

Thk u..sm ah..kalau g pantai mls gak nk mandi psl mls nk menyalin..

Kt sini rajin ler plak psl dh pakai siap2 bj nk mandi..:)

Gieyana said...

Wantie

Ada ag..dok tgk geng2 mn ntah dok mandi kt situ..tergelak aku psl mmg terhempas vontot budak2 tue psl gelongsor tue separuh ja kan..ekekeke

Gieyana said...

Siti Hajar

Mmg best beb..

Betui2 tue..ritu kat sini pon ada kes tue..kena tutup..tp now dh ok dh..:)

Gieyana said...

Nad

Sm mcm Kak G gak..nnt Nad ajak ar hb g..Kt Janda Baik tue pon menarik kan..:)