"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, July 23, 2012

Berebut SUAMI...

lokasi : dalam kereta menuju parking lot after balik dr shopping2..

umi : abang...bla..bla..bla...
nureen : kenapa umi panggil abang dkt abah? ooo...abah suami umi kan?
umi : ya la...
nureen : abah pon suami nureen juga.
umi : eh..abah tue suami umi. nureen mana ada suami psl kanak2 lagi.
nureen : betul lah..abah tue suami nureen juga.
umi : ok lah..ok lahh...
abah : senyum jer psl mmg umi dan nureen slalu gaduh2 manja camni! haizz!

gambar sekadar hiasan.

budak yg makin hari makin bcakap non-stop.

uols yg ada anak2 sebaya mg daughter sure tak terlayan nk melayan diaorangkan??

20 comments:

♥cikmOt♥ said...

amboi tajuk...kasi propa betul...

nureen nureen...macam2 fiil kamu ye...hehehe

mama aleen said...

sabo je lah.. hehe.. reza pun kadang2 panggil abang kat abah dia.. hehe

Sidratul Muntaha said...

lama dah tak panggey between org tua dgn aku as abang and B
sbb budak2 ni ngikut
ahaha
siap dgn gaya2 manja plak tu.
prfff!

♥ Wina ♥ said...

hurmmm sebijik macam Kira la Nureen ni..selalunye mmg buat kite terkedu ;-)

iduraz said...

hehehe...anak kita kecil lagi, blom pandai nak lawan mulut ngan ibunya..tapi teringat adik bongsu saya masak kecil, marah mak saya panggil abah saya abang..suh panggil abah cam dia panggil..hehe

Suria bte Karim said...

ank sy yg first 1thn 9bln... gugirl... sgt byk soalan n pertnyaan... dia pgil sy ummi... bila sunyi jer mulalah akan ade suara... mi mi mi itu ini bla bla bla... so kalu dia tido sy susah hati coz senyap jer... hahaha...

mama tisya said...

bdk2 mmg suka berckp and tnye mcm2 kn..tisya aritu panggil ayah die YANG..ye la die dk dgr aku panggil YANG..sbr je la

atty's said...

teringat dulu2 masa anak2 kcik..
bila mama dia panggil ayah dia abg..
diaorg pun panggil abang gak

Asyiqin Haulisah said...

haha budak2 makin bijak otak mereka. ada je diorang terpikir.

Nad @ MamaZN said...

nureen, nureen..
zakwan pun sama jek..ada jek benda die nk tnye n cakap

SyaNa said...

ekau tajuk sentap hati nurani wanita ini
haaha

nureen ni kalo cr boipren ke, mesti nk mcm abah dia ni

Neeza.Areef said...

anak ppn n anak lelaki pun dua2 x bg panggil abang..suh panggil abah cam diorg..hehe

~Siti Hajar~ said...

Btl Gie, anak2 bila da pandai bcakap ni xterlayan kot...hehe

ak yuyunz said...

uihhh gie.. si adre sampai tak larat aku nak melayannya..

noor atul naim said...

nureen nureen shuwet la kamu ni

Liza Razak said...

sweet betul la nureen ni :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sama mcm my dear Alya,
kdg tu die tanya apsal panggil abg kat abah?..
heheh.. jenuh nk explain
kalo tak die pun panggil abg.. ;-p

wantie said...

dulu aku ngan Amirul. pas ni tengok lah aku ngan aleesya pulak. mesti dia jadi konfius sebab dia ada abang & aku pun ada abang jugak.

mama rifQy said...

alahai comey nureen..budak dah besar dan sgt petah bercakapp

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

ehehe kelako ayat nureen....