"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, July 17, 2012

eh eh..Ingat KL jer ka sesak sana sini...:P

Assalamualaikum...

Haizz! Lupa nak transfer pics..so entry pon so so jer la...aci kan..:P

Hari nie kita sembang2 pasal kesesakan jalan raya...
Memang sakit jiwa kan bila berada dalam situasi ini...
Tambah2 lak bila ada kereta yg tanpa segan-silu memotong garisan..
Sama juga ler bila kita tengah syiok2 berbaris nak beli barang ker, beli tiket wayang ker, naik cho-cho train ker, tetiba ada orang potong garisan...
sakit hati wooo!..:P
(dalam hati nie Tuhan jer yg tahu..tapi sabar2)

Eh..Meh nak citer situasi kat Atas Jambatan Pulau Pinang...(Yang mmg stay kat Penang mmg tahu ler kan..)
Nak tahu tak? Byk sangat kereta suka duduk kat lane tgh...bersiar2 dengan penuh perasaan..
Kadang2 saya wondering kenapa mereka suka sangat memandu kat lane tgh tue..
something special ker??ekekeke..:P
Pastu kalau nak memotong, terpaksa ler guna lane kiri or kanan...so nampak bersimpang-siur kereta memotong kat sana sini..
Pastu kan...kerap sgt berlaku kemalangan maut kat Jambatan tue..(so hati2 guys bila memandu kat atas bridge yer)
Paling kerap adalah motosikal. Dulu masa diaorang expand jambatan tue, ingatkan nk buat lane utk motosikal juga..tp tidak...
at least boleh ler prevent kan...


Meh nak citer situasi kat Bayan Lepas lak kalau hari Jumaat...
Eh bukan Bayan Lepas jer..
Keseluruhan Island...disebabkan oleh Penang Bridge yang super duper Jam..
Mainland ler penyebabnya.or kalau berlaku excident..
Mana2 tpt kat Island akan sesak teruk..
Perjalanan balik umah 15 minit jer menjadi 2 jam ooo...pengsan!
Pastukan...banyak org suka langgar lampu merah..tp bkn kereta..motosikal jer..
Kalau kereta yg langgar lampu merah selalunya kat Sarawak! keh keh..

Ok..nanti sambung cerita lagi...busy lah...



#sakit jiwa bila berada dlm kesesakan jalan raya...tapi nasib baik dikelilingi laut..at least boleh tenang jer mata memandang...:P
#syiokk tgk Nureen...2 yrs old time nie..

8 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita baru balik dari Penang semalam, mmg lorong kiri pelan sesangat la, sbb maybe semua menikmati pantai tepi jambatan tu, 1st time tengok penang 2nd bridge projek opis kita tu, tak lama nanti ada 2 jambatan la ek

wantie said...

hehehe... that why I malaih nak wak keta. kalau sangkut 2 jam kat jam tu aku leh meroyan tau.

tapi aku tak potong lampu metrah tau. aku ni penunggang yang baik ati tau.

tapi kalau potong lampu merah ok gak. sebab lepas ni dah tak de la lampu merah sebab dah kena potong. ngeeee ( saja wat lawak bodo) kahhhhhhhhhhhhhhhh

♥MAMASYAZA♥ said...

cukup benci kalo tgh beratur nak bayar, tetiba dtg makhluk ni potong que ngan muka selamber badaknya, sakit jiwaaaaa

lieyalatif said...

Haaaa.... 15mnt jd 2 jam!!!... Pitam lieya dengor... Kompem lieya dah merempan2 dok dlm keter lelame.....

Cute nureen!

e!ya said...

lama xbalik kg nieh..xsabar nk tunggu ogos nieh..rendu pulak tgk jbtn nieh..ingt zaman2 bujang..sekali skala balik dah byk perubahan jbtn kdua pon dah sprauh mau siap kan..

mama aleen said...

hai.. salam kenal
nice blog :)

Dee said...

kalau time raya..jalan2 kt bandar semua jem..KL clear..hehehe..tp adatlah..semua orang keluar mencari rezeki..so, kena bersabarlah..

Nad @ MamaZN said...

tu la salah satu sebab nape papazakwan takmo pi island
sangat tak bleh terima alasan tu , huhu!
kalu dah camtu , bile nak pekena makanan2 yg sedap2 kat penang? huhu!
toi dak? =p