"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, July 19, 2012

Haizzz! Kenapa Tak boleh? Help..help..

Saya nyer blog template nie dah tak allowed utk upload picture..samada profile picture or kat header with notification msg 'your picasa album was hit the quota storage volume' lebih kurang camtu ler. Tapi utk buat entry, still leh upload gambar lagi. Confius2!

Memandangkan saya merupakan seseorang yg suka sangat menukar header, angan2 tersebut terpaksa diabaikan...


Nota kaki : Korang semua mmg awesome...murah dgn sikap bantu-membantu..sayangggg uols!

17 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

header besaq sangat kot...atau quota dah penuh, cer try tambah author baru...mana tau leh upload plak...

mrsfiza said...

kuota utk header lain jgk..akk delete header2 lama kt picasa..kompom boleh upload lps tu..hehe

fiza said...

Mungkin u upload gambar byk sangat, tu yg dah samapi limit agaknya. Bley refer sini, ada tutorial mcm mana nak atasi.

http://littlestoryfromlittlefamily.blogspot.com/2010/11/tutorial-add-author.html

mama tisya said...

add author baru wei...cher tgk steap aku wat kt entry ni
http://mamatisya.blogspot.com/2010/10/selagi-tk-puas-hati.html

Gieyana said...

Mrs Fiza

Tht is the best way tht I should do..dah perasan ritu..try tgk kt picasa tp cm ✗ jumpa jer album utk header tue..kejap I google again! Thks dear..:)

ak yuyunz said...

eh gie.. aku dengar lately banyak betul kes quota exceed limit. kenapa eh?? pening pening.. kalau jadi kat aku pun pening jugak sebab keje aku pun upload gambo je.. ishhh..

Gieyana said...

Ak yuyunz

A'aa beb..diaorg mcm upgrading + allow kita utk certain storage volume jer..lebih krg mcm share the quota amongst Google+, picase n blogspot..sbb tue akan da issue hits limit nie..daku still on working on this..

#mcm marketing strategy diaorg gak utk jual storage space kekdahnya..ko nk storage yg lebih besar, ko kena beli..camtu le kekdahnya...

ieda said...

alorrrrrrrr x pandai bab2 nie ..
adik2 atas tuu dah banyak membantu .. mereka the best !

apa2 punn cantik header niee dik ;)

wantie said...

ha... aku rasa hang bpi delete kat picasa photo tu. buang mana yang patut.

aku sokong gak bila pikiaq balik yg depa ni nak suh kita beli storage space.

AzuraFazil DIN said...

haku dh kene dh , tp bkn psl header ... psl quota gambo .. but dh settle dh ..

*** tu sebenor nye dia nk suh ko wat header tuk aku 1 ... :P

lieyalatif said...

hope semua dah okey yeak g...g kan terraa bab2 nie...lieya ni mmg bute IT ekekeekekek

Gieyana said...

wantie

kalau delete pics kat picasa kan..cetain gambar kat entry yg lama2 x kan ada beb..so kalau nk dekete mmg betui2 kena check properly..:-)

Nad @ MamaZN said...

saya takleh nk tolong, tp saya bce gak komen2 mane tau bleh dijadikan rujukan ;)

Gieyana said...

azura fadzil

kes ko ngan daku x sama beb..kalau jd cam ko, just add author jer..kalau mcm daku nie cuma x leh upload pics utk headr or profile pics..daku tgh bkerja keras nie..but not now ler..sibuk sket..ekekek..:-)

MrS. F!zA said...

gmbr2 header bcmpur je dlm album yg sama dgn gmbr di entri..kgie cri je gmbr header tu.. fiza pnya sllu mcm tu nk upload header bru tkdpt..lps delete trus ok

Gieyana said...

Mrs Fiza

betui2..berduyun2 haa gambar headr kt dlm tue..jenuh nak delete aihh! Haizz! Newayyy...thks byk2 tau..:-)

miss chillax said...

menyampuk jap
camane nak delete? takjumpa pun button delete ~_~