"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, July 5, 2012

Misi mencari Durian | Depan Hubby pon ada yg nak tackle! haizz!

Tergugat keimanan betul lah pasal rata2 blog tayang durian lately. Tahun nie saya betul2 jatuh cinta dengan durian! Tak macam tahun2 sebelumnya. Tgk durian pon sekali pandang jer! Nak tunggu durian dari pokok mertua or pokok mak kat kampung, belum lagi gugur! Haizz!

So, masa trip segerombolan family En suami ke Alor Setar tempohari, kita beli durian kampung. Tapi tk puas makan psl kecik2 jer buahnya. RM65 kot utk 6 biji. haizz!

Pastu, utk mengurangkan kegian'an tue, team saya ke night market kt Bayan Lepas. Lama betul tak g night market! selalunya suruh kawan hubby yg tlg belikan..but this time tk dpt lak! Durian mahal + kuantiti pon tak banyak... =.=
 (eh, Night Market kat Bayan Lepas tue setiap Sabtu yer! sepanjang jlan kat Bangkok Tomyam tue)

Macam2 jenis durian...

Ada gak jual durian yg sudah siap di kupas..durian kmpung nie psl kecik2 jer!

Dan kita beli durian besar ni. 'Udang Merah' or 'Anhei'..sebiji nie RM30. masa mula2 dulu mmg mahal! mmg puas hati makan psl leh makan 5 org..hihihi...

Eh..eh..saya bkn nak citer psl buah durian nie mulanya...tp saya mmg suka menulis berbunga2 gitu! :P

Saja nak kongsi entry SS kat sini...masa jenjalan kat pasar mlam nie..ada gak mamat gatal yg menyapa..:P (saja kacau jer tue! :P)
Masa tue, Nureen berlari2 anak ala2 nak mengerjakan Saie..Hubby kat belakang...(Kiranya mcm saya jalan sendirian la)..
Pastu ada mamat yg berselisih tue ckp 'psstt..psstt..waalaikumussalam!'

Mmg biol saya rasa...lebih baik mamat tue bagi salam..sekurang2nya dpt gak pahala kan! haizzz!

Pas mamat tue blah, saya tnya hubby..awak dengar ker tadi? ada org gatal nk ngorat!

Hubby senyum jer + dia ckp, dengar! kah kah..mcm2 manusia ni kan!

Nureen...Dia bkn nak beli pon...Nak tengok jerrrr........mode Ummi : Tak larat nk tunggu!!

nota kaki: Pakcik jual durian tue ckp, tangkap gambar byk2..Nak masuk Metro ka? pastu saya ckp, bkn pakcik..nak msuk pesbuk..kikikik...:P

14 comments:

lieyalatif said...

Kikiki harus laa kene ngurat g kan ala2 mcm anak dare gituuuuu.... Tergugat en laki wife die saham tinggi lagi hihihi

mama tisya said...

ko mcm anak dara..tktau kt blkng suami & anak ada..hehehe....teringat aku snap2 gmbr kt pasar tawau..siap tnye masuk majalah 3...hehee

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mahal tapi kalo sedap + puas hati makan tak pe kan, kalo kat rumah mak kita mmg murah sanagt2 la duriannya, tapi kena pandai pilih la,

ALoNa CintamaniszLite said...

Wiiiiiwit!!
ala..gie pun kecik molek mcm budak form 5 aje...mana nampak mcm dh kawen ada anak besar nureen pun, ngee

ak yuyunz said...

hahaha pakcik.. jangan takut yer pakcik..

Sidratul Muntaha said...

ahahhaa..
nmpk sgt akak tu lawo..

Bionic women said...

mai ler ke karak, pahang.. me blanja durian..kat sini duarian tgh banyak dn murah

atty's said...

ni yg kobar2 nak makan doyan gak nie

MizzTina said...

bestnya duyan...


msti pakcik tu ingt akak ni reporter.. haha

Nad @ MamaZN said...

btul kata kak amy mamatisya
kak G ni macam anak dara
tu pasai kene ngorat!
hehehehe

saya pun penah gak
time tu tgh preknen
elok plak nak bersiul2
almaklum tgh duduk, tak nmpk perut
kang berdiri kang baru tau!
ahahahah!

el said...

saham tinggi lagi tu walawei hehehe

ct rahani said...

ummi nureen cam anak dara jer pasal tu kena ngorat.. hehe..

sedapnya durian.. sy pun antu durian jugak nih.. :)

mama_umar_maryam said...

doyan oh doyann..hahahaha..tang kene ngorat tu mmg kelaka..zt pnh kena gak..bdk tu xpasan langsung apai duduk kt bangku ..sekali tu zt pusing panggil,"yang nak yg mane? " trus budak tu nyorok blkg kedai x kuar2..takut apai tibai kot,hahahaha

♥ Wina ♥ said...

memang mcm anak dara pon! sweet jer ;-)

eh, lama x makan durian...nakkk!