"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Sunday, September 30, 2012

Char Kuey Teaw for supper


Memang addicted juga dengan menu nie..Nasib baik jer stay kat Penang nie. So boleh jer terjah mana-mana stall yg diingini. Bezanya antara sedap or tidak jer!

Nak cari nasi ayam budu yg di gembur2kan tue..tapi tak jumpa lak..so bedal jermenunie..

Terletak bdekatan dgn Sunshine Bayan Baru..tapi bukan char kuey teaw longkang tue yer! Hihihi...:)

CKT kat Sg Dua, Seberang Perai lagi tebaik laa..:)


10 comments:

Ieda Zakaria said...

Kami anak beranak penggemar CKT gak..^_^..

Nad @ MamaZN said...

Yummy...!!!! Rindu ckt sg dua!

ieda said...

aduhh dikk sedapp nie
payah nak jumpe kuehtiaw macam nie
kalau sedap .. sedap sungguh
bukan semua org boeh buat ;)

mamalieyna said...

lama tak pi penang.. sun shine.. soping mall lamaaaa sgt dah tu kan.. dl, kerap ke sana jugak ( time sekolah2x)..sbb ada kakak sorang stay penang, skrg depa dh pindah kedah~

MizzTina said...

sy suke CKT.. kak, nt sy g sn, lanje CKT terbaik ye..

Zura@Iwan said...

aku x gemar CKT...hikss...

wantie said...

aku tau tang mana nasi ayam budu tu. kelmarin hubby aku tunjuk kedai dia kat aku. dia dok kat area sting gardeng sungai nibong. dekat ngan surau.

kelmarin aku pi sana sebab menghadiri majlis kesyukuran anak kawan hubby.

hubby aku kata sedap nasi ayam budu tu.hehehe..

" Budu satu, ikat tepi ok"!!!!

aTy _faRed~ said...

okeh..petang ni kompem buat sebab dah terliur...

LYAfrina said...

suka gak makan CKT ni...
tp kat sini terhad la.... cuma ada 1 y femes kat kemaman ni. dgr citer kursus masak CKT kat penang lagi..

♥ Wina ♥ said...

lama tak makan CKT..terliur sudahh!