"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Friday, September 14, 2012

Dulu gambar ko gabak2, kenapa skrg kecik2 jer!

Assalamualaikum...

Yahoooo.com! 
Weekend nie cutiiii byk hari kan! syiokkknyer...plan nak mesrakan diri anak-beranak dgn penuh keriangan....

Tetiba jer saya terpikir nak buat entry tahap leleh nie..opss! entry saja2 nie...dulu kan gambar2 saya besar2 gabak haa saya upload! tak yah susah2 bulatkan mata luas2 kalau nak belek gambar! 

Tapi since byk blog yg saya jejaki, yg style upload gmbar gabak2 mcm saya dedulo kan..saya rasa mcm ganggu lak mata nie haa! sekeping gambar dh penuh satu lappy dik non! tue belum gmbar seterusnya lagi wooo!

Nie saya print screen gambar gabak Nureen.  kalau satu gambar jer mmg saya upload segedabak yg mungkin..tapi klau dalam satu entry tue saya nak upload gmbar bebanyak, saya reduce ke medium size or large size jer..
Rasa kesian kat kengkawan nak scroll down baca entry..
Tu pon bukan semua entry yg dibaca kan?? stkt tgk gambar jer! lalalala..:P

Vavavava..comelnyer!! :P
See..bila direduce kan size nyer, senang ler sket scroll down..kalau rs tak puas tgk gmbar tue..klik jer yer...:P

# uols prefer  mcm mana lak??
Besaq sgt mcm ganggu kannn???

Iklan jap : eh, kalau nak cilok gambar saya nie saya halalkan jer..tapi jgn ler cilok tanpa kredit kat blog saya nie..maklumler certain gambar edit using insta mmg x der watermark cik jah ooi..kik kik..:P


20 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

kdg2 besar cam best ja tgk gambaq, baru puas, tapi kecik ckit comel gak kan...hehehehehe

Nad @ MamaZN said...

pasai gambaq, saya sependapat dgn akak :)

pasai cuti pun saya sependapat ngan akak, ahahahah! =p

hepi wiken kak G!

Zura@Iwan said...

aku mn2 pon ok jerk..hikss

mama tisya said...

gmbr cantik2 bg beso wei puas skit...tp kalo upload gmbr byk2 style sama je tkpyh la..hehehe...aku suka upload sze beso nk2 gmbr makanan hehe

Gieyana said...

Mama Tisya

Dh tesengih2 dh aku bebb..kahhhhh...tetiba jer teringat..krg aku upload gmbar besaq gabak mau juling biji mata haaa..ekekeke..:P

Gieyana said...

MmaSyaza

Betui2 tue yg....kexik2 comel jer haa...ekekeke..:-)

Gieyana said...

Nad

Kite serupa..lalalalals..:-)

Gieyana said...

zura@iwan

Lain org lain pendapatnyer dak?:-)

wantie said...

gambaq besaq gabak pun best gak. kalau kecik tu mcm tak bapa jelas aku tengok. tapi jgn la sampai lari semua allignment bila dok pulun nak buh gambaq besaq gabak tu.

akusuka tengok gambaq besaq. puaih

mama rifQy said...

na sependapat ngan kak amy!! suke tgk gambar yang gedabak!puas mata tengokk..nak2 kalo gambar yg dr blog kakgie..mmg mmg gambar superb gilerrrrr

aTy _faRed~ said...

errr...aku letak gambar kat blog gabak2...sebab..aku suker nengok kat blog orang yang letak gambar gabak2 gak..tapi gambar2 kat blog ko cun2 ar..aku suker tengok..kalau gabak pon mate senang nak tengok..:)

Gieyana said...

aTy

HAHA...saya rs mcm ganggu ler plak kalau sy upload pics besaq sgt...makan space ar..tp gambar kt blog awak ok jer for me..:-)

Gieyana said...

wantie

Betui tue..tp kalau telampau besaq makan space ler beb..:-)

Gieyana said...

mama rifqi

Haha..kalau cmni nk kena tukar pikiran nie..kah kah..:P

ieda said...

kalau kecik x puas dik ;))

Naz Nur Nhazzla said...

suka besar.puasss

Cikgu Ma said...

kalo gambar2 cantik, suka tengok org buat yg besar2..tp kalo gmbar2 hiasan entry, better kecik je la kan..hehe

el said...

kalau skit gambar prefer besaq
lau byk prefer letak kecik2
tp lau gambar dah cantek kecik besaq pun cantekkkkkkkkkkkkkk jek hahahaha

ellynadyra said...

aku suka besar2 gambar, sedap nak tgk, tapi kat blog sendiri gambar kecik2 sebab tak tau camner nak kasi besar......almaklum la buta IT

Che Rosliza Che mat said...

Suka letak gambar saiz 'large'...nak letak gabak2 takut loading lambat kikiki