"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, September 10, 2012

Eh..eh..Menarik sangat ker rumah saya nie?


Assalamualaikum..

Haizz! Minah nie sikit2 tayang pasal rumah dier jer! Macam ler orang lain tak dak umah! HAHA...adaku kisah..:P

Soalan 1
G..ritu kan, kakak ipar aku masa g beraya kat umah ko kan..dia cakap cantik giler rumah ko!

Saya: alahaiii..biasa jer rumah saya yg sekangkang kera nie..pdhal kangkang kera lebih kecil dari rumah saya nie! Tak ada apa yg menariknyer kat rumah saya nie..Hanya sedikit sentuhan kreativiti mengikut citarasa saya. Bukannya ikut konsep2 moden kontemporari ker..bali style ker...itu-ini ker!yg penting saya suka dgn konsep "nice & simple" dan kadang2 saya mmg jemu siut! hint hubby nak tukar cat feature wall kat dinning tue kasi merah ang2..baru ler berselera nak makan..tapi suami cakap, kalau tak tinggal terus kat sini, jangan harap nak tukar yer!

Soalan 2
G..ko nie tunjuk sikit2 jer..tunjukla full preview susun atur umah ko!

Saya: Eh..eh Senah, rumah nie setakat cantik dari "angle kamera' yg mengambilnya..dengan erti kata lain..Si pengambil gambar tue mmg kreatif mengambil gambar..Realitinya mmg serabut haa...Sila muntah hijau dengan statement ala2 perasan makcik nie yer! Eh betuilah..tak cantik mana pon..kalau amik full preview saya nampak serabut gila haa..macam tongkang pecah...tue tak termasuk koleksi keta2 kecik yg Nureen susan atur kat belakang sofa secara berderet2 lagi..tak termasuk buku2 sekolah yg Nureen sepahkan lagi dan brg2 makanan yg dh tak tau kat mn saya nk simpan..:P

Ok..itu saja kot soklan maut setakat ini yg saya nk jawab! nanti tanya lagi yer...

Tips : Gambar mengikut putaran jam.
Gambar 1: kalau nak hasil yg lebih menarik dan tertarik..sila letak koleksi basikal fixie sebagai menambah selera instead of kalerkan feature wall dengan kaler merah yer! lalala.
Gambar 2 : Nak jam hitam yang kebaboom best tue? Sila terjah Ikea dgn harga $49 kalau tak silap..dan cermin jam itu kaca yer..sila berhati2 semasa menggantungkannya..Bunga? sila terjah SSF.
Gambar 3: Kat mana nk cari blind dapur yg murah? still botak chin2 lagi haa tingkap tue...nak cari hat kayu tue dey! Nak gambar strawbery yang cung melecun? sila dapatkan kt SSF time sale yer! kalau normal price mmg tak berbaloi...kalau nak murah, sila buat sendiri..:P
Gambar 4: Saya yg kepenatan setelah menyepah2kan rumah...



OK..itu saja tips utk hari ini...sambung kerja dan nnt bila2 free saya sambung lagi celoteh...





18 comments:

♥cikmOt♥ said...

nice and simple...memang cantik....jelesnya...

nanti panggil G la deco umah baru kita...erkkk

Che Rosliza Che mat said...

cantik....anak2 tak usik ke?

Gieyana said...

ck mot

tenkiue..biasa2 jer beb..:-)

boleh no hal..:-)

Gieyana said...

che rosliza

Anak sy srg jer...so dia x usik brg2 sy..dier dgn dunianyer jer..:-)

MizzTina said...

kak..mmg cntikla..

shark said...

ok la..
bole tahan :)

Zura@Iwan said...

ye...sy pon suka nice & simple...

hahaha....kreativi tu penting, wpon deco2 pakai brg murah...tp tetap cantik ..betui tak...

# umah eden pun biasa2 jek...deco sikit2 lama2 jd bukit...

SyaNa said...

santek wei
aku suke umah gini simple deco..tp meletoppp

wantie said...

tak terjah pun umah hang thn ni noh. then kat dapur tu that day kosong agi aku pi. kali ni mcm ada benda benda comey.

aku gigih menabung nih.. mana tau leh extend umah aku. tapi umah aku tak de la cantik mcm umah hang.

@e_da said...

Gie pandai hias dan susun brg dlm umah.. tu yg suka tgk... upload lg tau.. sumber inspirasi kami.. heheh

♥MAMASYAZA♥ said...

betul tu g, nice n simple. teratur aje. umah akak macam2 ada...hehehehe

Wawa said...

serius cantek tak tpu...nak tiru cket2 la...hihi...

[-suziey-] said...

aku xpnh plak tgk kera mengangkang..haahaha:p aku gk xsmpai lg umah ko kt kedah nunnnn..jmputla aku..hahahaha:p

ALoNa CintamaniszLite said...

mmg cantek umah gie. Tak kisah laa brg2 nureen bersepah ke apa kan...tp gie pandai pilih kaler cat, nk deko apa..gitu gini...tu yg menarik tu..

aTy _faRed~ said...

cantik lah..!!! :) yang statement soklan ke-2 tu..betul...saye pon macam tu...sebab angle jadi umah nampak lebih menarik..sedang kan umah saye macam hampeh sebenarnyer..heheh

Nad @ MamaZN said...

canteeeeeekkkkkk...!!!!

bestnye kalu pandai mendeco2 ni, uhuhu!

lovelywa said...

biarlah rumah sekangkang kera pun, klau pandai kemas mmg cantik..klau umah besar, maka besarlahh sepahnye..btui tak G..??

*∽ IZAN ∽* said...

cantek deco umah nko Giee.. umah ku lama dah tak berdeco uhuhuhuhu