"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Tuesday, September 4, 2012

Home Deco | Sedikit Transformasi Raya..

Assalamualaikum...

Kan saya dah tulis kat entry sebelum nie....saya sukaaa home deco. Oleh kerana umah sarang burung merpati nie sempit, so sekejap tukar di sana dan sekejap tukar di sini. Yang belum tukar lagi adalah meja makan tue jer. Saya mmg nk post meja makan tue kat mertua psl saya dh jemu..:P ( satu kerusi saya dah patahkan psl ritu panjat nak sangkut baju, kebaboom jatuh! lebam vontotku..kah kah! )

Eheemm..cung tak frame? deco kat dlm frame tue jer kureng sket..gunakan kain curtain yg my sis jahitkan utk umah sini...kena cari corak lain yg kemerahan sket nie..ritu masa g Ikea tak sempat nak beli kain meter tue..:)

Ehemm...merahhhh.....nak tgk full version?? datang ler kat rumah.....

Sekian....

Nota kaki # take sempat nak upload gambar dari dslr nie..mood malas sgt!


21 comments:

SyaNa said...

suke lampu ko entry bawah ni
kire ko deco 2 umah la kan
nnt da siap deco complete umah bawah tu, ko tayang la full version
bleh aku cilok2
hehee

wantie said...

rajin hang no. tak pe la kan deco deco utk satisfaction

- dieyana - said...

suke sgt!!!! dieyana pun tgh 'bosan; dgn meja mkn yang ada nih..geram je nk beli lain, tp mana nk cmpk lama... (tau tak kat mana jual hiasan dinding yang simple, cntik n harganya tak mahal? maksudnya mcm gambar abstrak/yang simple2 nk letak kat dinding...heheh)

Gieyana said...

Dieyana

thks...sama ar..sy promise nk bg mertua psl dh bosan..nk beli yg kecik jer psl ruang limted..aim Ikea punya psl nice..:-)

oh..kalau nk beli liukisan abstrak, kt SSF ada jual but mahal sgt..canvas printed...sy kalau nk beli time sale jer...kt Ikea mcm ada gak but mcm x byk choices..so sy suggest awak beli kain n framekan..lg murah..:-)

Gieyana said...

syana

Segan laa beb..x lawa mn pon psl super impose dr kamera jer tue..kah kah..:-)

Gieyana said...

wantie

Oh dh lama dh deco nie..cuma aku x post kt blog..just tukar2 jer kedudukan..yg feature wall tue jer aku cat br psl nureen budak lukisan cantik guna marker..ekekeke..:-)

♥MAMASYAZA♥ said...

akak ni umah dah la sempit, tak tau nak deco camno lagi...hehehehe

lieyalatif said...

gie mmg pandai bab deco2 nie....cantik laa gie...suke tgk....yg entry bawah tu pun lieya suke.....

umah merpati pun gie, tapi kalo dapat tangan berseni mcm gie sure jadi istana merpati heheeheh

ieda said...

Cantikkk
Tapi akk x puas tgk
Nanti letak layiee yee
Nak pi jauhh lah dearrr :-)

el said...

cun sgt...cam tuan umah gak...wink

AzuraFazil DIN said...

weh aci deco umah aku plak .. ehheheh

shark said...

wahhhh sakan kamoo manghias rumah :)
me like too!!

Nad @ MamaZN said...

kak G ni buat apa2 pun mesti menjadi tau!
deco2 la, buat kuih raya la.. ;)
(bodek lebih ni, haha!=p)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Ruang kecil kalau kena dgn deco nya mmg akan kelihatan cantik..

betul tu kadang2 bosan bila tgk keadaan rumah sama jerk, sy thn ni baru alih2 almari ke sudut yg lain..hehe..

Kesuma Angsana said...

simple but menarik ler

LYAfrina said...

lya pon suka sgt deko2.. tp klo deko rmh sndiri best & puas kan..

laa..tjk la full version.nk g rmh awk jauh sgt..huhu

MrS. F!zA said...

Cantikkkkk! Beli mana bingkai bunga ukiran hitam tu?

aTy _faRed~ said...

nak gak datang beraya kat umah...:)

Zura@Iwan said...

wahh...sofa baru....nnti mau terjah gk nie...

# umah merpati aku la ni...x dan nak deco2...haha...ada anak kecik..mau taw arr...tggu bsr mcm Nureen br leh deco blk kut...

Gieyana said...

Mrs Fiza

Thks babeh..akak beli kt SSF..g la beli..ada design lain ag..kaler putih pon ada..price less than $100..:-)

Fizah said...

wall deco tu mana beli? teramat minat..! =)