"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Monday, September 3, 2012

Home Decoration | Menukar Lampu Chandelier

Assalamualaikum...

Saya memang meminati home decoration..dan magazine kesukaan adalah Impiana...(eh lupa, bln nie tak beli lagi< :P)

Menukar lampu menggunakan Chandelier merupakan salah satu dari my wishlist. Chandelier nie beli kat SSF mnggunakan voucher 50% ms birthday saya February lepas. Masalahnya, tak der masa nk pasang jer! Harga after less RM200+..Mmg berbaloi psl majoriti price dier above $500..

Chandelier mmg mewujudkan suasana yg cantik...I likeee...:)

Adik yg tolong pasangkan...saya ingatkan masa pasang nie kena off semua elektrik board..rupa2 tak payah pon...tapi still kena utamakan keselamatan kan..:)

Nie ruangan asalnya..saya pasang spotlight..tpt spotlight tue ler saya letak Chandelier..
Oh..kena ada cakuk utk gantungkan Chandelier tue yer...saya pon tak tahu mcm mana adik saya nak gantung gunakan rantai camni...
Dan hasilnya...ececece..senyum sampai telinga..:P

Ini ruang tamu saya..walaupon rumah nie cuma sekali sekala jer stay..saya ttp nak deco umah nie cantik2..:P
(abaikan tv tue yer psl tv pinjam..:P)

# Tetiba teringat one of cousin tanya kat suami..tak takut pencuri ker bila umah dah complete n ditinggalkan mcm tue jer??
Nak gelak juga jawapan spontan suami : Kita tawakkal dan berserah kepada Allah S.W.T utk jaga rumah kita..sekiranya berlaku kejadian2 yag tak diingini tue..itu bermakna Dia berikan dugaan utk kita..

#biler la saya dpt tinggal di tempat yg tenang dari keriuhan bandar mcm nie..

24 comments:

juelee said...

cantek gie... me pun suka deco2 umah.. tak sabar nak tunggu umah siap, nak mendeco gak T__T

Huda said...

cantik..abis sekarang tinggal kat mana?

Gieyana said...

juelee

thks...mmg suka giler woo deco..dpt cuci mata tgk umah org pon dh ok..:-)

Gieyana said...

Huda

Thks..saya tinggal kat Penang now..:-)

mama tisya said...

kalo umh ko dkt..lama dh aku dtg jenguk2 and posing2..cun

Zura@Iwan said...

oo..psg dah, cantik2...

mmg weyy..ada gk org penah tny, buat umah elok...x takut ke kan..jwpan tu kita tawakal je la...

♥ Wina ♥ said...

sangat cantek!!

wantie said...

lawoo... aku tak suka. tapi tengok hang buh aku jadi suka lak.

rasanya tak de kot aku beli cenggini, nak gantung kat mana kan... hehehe

@e_da said...

cantiknya!!!! sejuk mata...

~Siti Hajar~ said...

cantiknyer Gie, rmh aku pun ada 2 dah tp rasa cam nk tukar pasal bil elektrik sangat la tinggi...huhu..

Deco rmh mmg best, siap duit jelah kan...haha

Nor Arinee Mat Saaud said...

hi there,

cantik!!! pandangan ikhlas dr org yg tak minat chandelier hehehe....suka deco2 ni

LYAfrina said...

simple & cantik..
mmg taste lya ni deko mcm ni...bestnyer ade rmh sndiri

Gieyana said...

mama tisya..

Jauh gak umah aku nie dr AS..dlm stgh jam beb...sunyi nk ke sini..:-)
no hal jer kalau ko dtg..:-)

Gieyana said...

zuraiwan

Tenkiue2..:-)

Tu la psl..x per..tawakkal..:-)

Gieyana said...

wna

Thjs babeh..:-)

Gieyana said...

wantie

Thks babeh..
Weh, gantung kat tengkuk..wakakakaka..gurau jer noh..:-)

Nad @ MamaZN said...

adui, giler cantek!
cam dah kt lobi hotel plak kekdahnye, heheh...

kak G!!! tak dpt jumpe kak g, huhu!

mamalieyna said...

waaah cantik sangat! boleh tahan harga dia kan, mmg berbaloi..cantik sangat! sukeee... syoknye kalau dah boleh duduk hari2 kt rumah tu kan..takpa masanya akan tiba jua ^_^

*jawapan en suami sgt baguslah! hee~

- dieyana - said...

cantik lampunya! huuhuh, geram!! ^_^

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Cantik Chandelier ni..teringin gak suatu hari nnti nak pasang chandeliar kat rumah sendiri..buat masa ni nak renovate rumah dulu baru pk nak deco2 rumah..hehe

aTy _faRed~ said...

pekenan kat warne dinding...!! :) cantik lampu...ngah pikir gak nak pakai lampu design ape tuk umh baru nanti..:)

ellynadyra said...

cantik!

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

sis samalah cam yanty dok umah hujung minggu jerk...tp ttp nak menghias umah cantik2...rindukan kat umah....huhuhhu

Anonymous said...

Quand je regarde les cours principaux pour les deux, il semble que je peux prendre l'écriture d'écran et des cours de cinéma comme mon générale élective majeure comme un major anglais. Quand je choisis un mineur qui peut être l'écriture créative ou des études de cinéma, je vais avoir un moment difficile parce que je veux poursuivre une carrière en tant que scénariste pour le cinéma comme un emploi secondaire pour moi, mais ne Creative Writing m'aider à ce sujet ?.