"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Wednesday, September 26, 2012

Kembara Merdeka ke Kuala Lumpur | Day 1

Assalamualaikum..

Kenapa di namakan Kembara Merdeka?
Oh, Ini tetiba jer suami yang namakan pasal trip nie berlaku masa merdeka baru2 nie. Kan Senang! :P

Since raya tue, suami belum lagi menjejakkan kaki ke office dia. Doutstation ke Ipoh & Hari jumaat petang baru balik dari Ipoh. Pastu Sabtu pagi tue lak family kecil nie bergerak ke Kuala Lumpur. Sebelum nak bergerak tue, kita pasang niat sebagai musafir sebelum nak keluar rumah. So senang sket bila nk solat kan. Just Jamak jer...:)

R & R Juru

Singgah kat sini untuk breakfast. Pagi nie tak masak apa2 pon pasal nanti confirm kena cuci dan kemas2 mana yg sepatutnya kan. Takkan nak tinggalkan macam tue jer..tak rela i tau! :P
Kat sini boleh juga beli jeruk pasal ada booth yg jual jeruk. So, saya beli sedikit jeruk sebagai buah-tangan utk kengkwn. Saya rasa jeruk nie kurang best sket dari Jeruk Pak Ali tue.

Semasa Perjalanan

Masa nie, Nureen non-stop bertanya dah sampai ke belum? Kenapa lambat sangat nak sampai nie? Nureen dah tak sabar la nak masuk bilik! Haizz! Jenuh Ummi menjawab tau!
Dan akhirnya dia terlelap..Tapi sekejap jer tidur. Dah dkt2 nak sampai KL dah bangun dah..Excited katakan..=.=


The Royale Bintang Kuala Lumpur.

Macam yg saya story kat entry nie : [/the-royale-bintang-kuala-lumpur.]. Sampai saja kat sini, anak dara saya tue dah excited tahap gaban dah haa..Tambah lak dalam bathroom tue ada bathtub. Lagi ler seronok psl boleh mandi, berendam dan sewaktu dengannya. Masa nak naik ke bilik tue, secara tak sengaja dia dah ternampak pool..Masa ni mak dah tak tahan menahan rengekan padu maut dia dh haa...Asyik ajak ke sini non-stop padahal kat rumah pon dah ada pool but Ummi malas nk bw dia mandi. Since, baju mandi dia tak bawa, kena ler belikan yg baru. Lagipon saya mmg dah plan nak belikan yg baru. Yang lama tue dah makin sendat dah haa..ekekek..:P




Plaza Lowyat Dan Pavilion

Oh dik Non..Pertama kali saya masuk di sini. Dekat Lowyat kan ada jual mcm2 gadget IT, telecommunicasi dan sebagainya kan. Dari Royale hotel, just walking distance jer. Mmg dekat sangat..Team saya datang sini pasal nk menchekik. Perut tetiba jer minta diisi. Lapar beb! Kat area Bkt Bintang nie majoritinya banyak restoren arab. Orang Arab pon byk woo..hihihi..
Kita terjah foodcourt kat Lowyat tue jer psl dah tak tahu nak makan kat mana. Kalau ada Oldtown leh ler menapak..

Lepas Makan tue, ronda2 kat Lowyat nk tgk gprs..mana tahu murah ker...tapi mostly price dia sama jer dgn kat Penang. Tak lebih dan tak kurang..so, planning utk mencuci mata lagi pon stop....

Masuk Pavilion kemudiannya. Menapak a.k.a jalan kaki jer...Berpeluh juga mak walaupon tak ler jauh sgt...ekekeke..saya manja maa!.:P
Leklok jer masuk pintu depan Pavilion, parkson buka booth kecik jual perfume. Paco Rabane for lady dan Man. Adess! wangiiiiiiii! kejap pejam..kejap celik..nak beli ker idak ni? Price $300+ utk 2 botol. Man = EDT dan lady is EDP. Pitam mak seketika! So, buat keputusan utk pikir dulu dan kalau nak beli kami datang balik. Susah woo nak dpt promo perfume yg wangi nie unless g beli kat overseas or kat tpt free duty tax kan..So ronda2 cari swimming suit for Nureen kat Parkson. Rega boleh tahan juga tue pon after Sale. Brand Arena. Ok ler dari takder..Saya beli juga akhirnya..Bagi saya, Suasana Pavilion lebih kurang macam Berjaya Times Square juga. Tapi semua booth kt dalam nie branded2..Tak sure betul ker idak psl penah dgr orang ckp, kalau nak cari baju yang lain dari lain yg x sampai kat mana2 lagi sekitar Mesia nie kat sini ler. Mayb betul kot pasal ada masuk MNG, byk design dier mmg lain dari yg lain. Kat Penang pon tak der byk camni..ekekeke..

lawa..setiap kali bendalah nie bertukar kaler...

suami saya di situ..ekekeke..

Jumpa Amy a.k.a Mama Tisya.

Oh..Macam kat entry nie :[jumpa-amy-aka-mamatisya-buat-kali-kedua.] . Malam nie Amy tetiba nak dtg fetch saya utk supper kekdahnya.

Kenapa suami ko tak ikut G? Sanggup ko tinggalkan suami ko yer??

Helloo...Ikut suka saya ler nak tinggalkan dier ka idak? Kah kah..sila abaikan statement poyo nie? saya bukan macam ni yer! Suami still continue jenjalan lagi dan saya minta izin awal2 lagi nak ngedate dgn Amy. So takder masalah bagi saya psl suami mmg understanding. Yang penting kita pandai menjaga diri kita. Kepercayaan tue amat penting dalam setiap perhubungan..ecececece..
ada sapa2 nak jumpa lagi ker??HAHA..:P


Teringatnya megi goreng nie! Amy..post satu!!


Nota kaki : Dulu masa kerja kat KL, setiap sabtu mmg mengukur keluasan shopping complex macam Sogo, Midvalley smpai pitam! kah kah..:P

19 comments:

lieyalatif said...

fuh sakan ko berjalan gie..sonok tul...mau sakan gak sopingnye tu....paling syok dpt jumpe kawan blogger.....dpt jumpe face to face kan....sonok borak2.....

alamak megi goreng! peberet i tuh!

atty's said...

kty yg duk dkt kl pun lama dah tak g pavi..

Syida said...

kita teringin nak pegi penang. dari last year lagi.
tp sampai skg tak kesampaian.

Zura@Iwan said...

nanti nk gi KL gak....x tau bila!..hahaha..

Nad @ MamaZN said...

kak G yg dok penang pun dah sampai pavi ni..
saya yg dok sebelah KL ni pun tak penah2 jejak kaki kt situ lagi, hhhehehe

sonoknye kan?
sonok la bercuti2 dgn famili macam ni..
wpun kejap, tapi sgt heaven! :)

duniafana said...

best....

♥ Wina ♥ said...

hurmmm kamu dah dtg KL tapi kite bile ntah nak ke Penang..teringin sgt..insyallah kalau wina dtg, kite ngedate pulak ek ;-)

eh, favorite saya tue maggi grg!!

shark said...

x jumpe saya pung ;(

wantie said...

Nureen tido ala ala sleeping beauty gitew

SyaNa said...

wah sakan jalan
aku yg dok sini pn malu nk ckp, aku tak pernah jejak pavi tu
hahaa

LYAfrina said...

nureen kopipes snyuman umminyer..sebijik!

lya pon kalo nk cari gadget , mmg lowyatt tu la y dituju, sbb kt situ gadget2 murah drp kdai2 lain..

x pnh masuk lg pavilion n..aritu tgk dr jauh.. sbb nk singgah x smpat..

bila nk turun trg plok?

eB said...

membls kunjungan :)
megi grg tuh mmg nmpk sedap la... nih yg buat nk ke mamak mlm nih.... ngeh3 ;P

mama_umar_maryam said...

errynn jmpe G lps jmpe zt,hehehehe,mmg ukur mall ni xjemu2 kan ;p

ak yuyunz said...

waa turun kl ker.. kalau tak dapat kita jumpe-jumpa..

Gieyana said...

Lieya

HAHA..kalau turun KL ni kerjanya adalah shopping..ekekeke..:P

Betui2..mmg best jumpa blogger..:)

Gieyana said...

Kak Ty

Sj jer masuk kak utk cuci mata..:)

ellynadyra said...

next time turun KL, bgtau ye....leh kita lepak2 sama2

ch@ said...

bestkn Gie, terkenang-kenang. pusing2 sogo, pusing2 bkt bintang, pusing2 KLCC smua boleh buat lps waktu kerja. hahaaa, suka ati ja. skrg ni, kita tggu anak2 besar. nak bw masa kecil ni boleh, tapi tmpt mcm tu kena struggle sikitlah. sjk ada adli bkt bintang tak jejak lagi. sobsss...

ALoNa CintamaniszLite said...

Akak tak penah lagi wat jamak ni sebab selalunya sempat singgah R&R atau masjid, surau yg ada dlm perjalanan...InsyaAllah, kot satu hari nanti naik kapal terbang lama2..mmg kena buat laa, ye..

Kat KL ni..dh byk sgt shopping mall. Mmg tak terlayan pun...sebab kalo masuk situ pun akak tak reti nk beli apa...mcm terpinga2 aje, huhu. Rusa masuk kampung...mcm tu laa, ngee..