"PERHATIAN: Setiap isi kandungan di dalam blog ini adalah hasil kreativiti Penulis semata-mata. Setiap penulisan adalah tidak bermaksud utk menyentuh sensitiviti mana-mana pihak. Sekiranya terdapat ayat-ayat yg menyentuh sensitiviti, ini adalah secara tidak disengajakan dan penulis memohon beribu kemaafan. Dilarang sama sekali menerbit, menplagiat isi kandungan blog ini tanpa kebenaran Penulis. ~ Gieyana"

Gieyana & Co ® : New Entry

Thursday, September 6, 2012

Kembara Merdeka to KL | Da Intro..

Assalamualaikum...

(Entry mngandungi banyak gmbar)

31st August 2012 to 2nd September 2012. Saya mmg nak mark tarikh nie psl kepoyoan suami isteri nie buat last minit plan menuju pusat bandar..

Sepatutnya, orang bercuti2 ke tpt yg penuh dgn ketenangan tapi suami isteri nie ke tpt yg penuh kesesakan..First at all, maaf buat kengkwn yng x dapat nak jumpa..Kat Fiza dan kt Nad..Teringin sangat nk jumpa nak gomol2 budak2 gebu tue..Haizzz! sebelum tue, entry raya next week lah yer psl saya nak reshoot pics brbaju raya! lalalalala..:P


31st August 2012

10.30 am : Bertolak dari Penang..Singgah dkt Juru RnR utk makan sebelum teruskan perjalanan.
3.00pm + : Reach The Royale Bintang KL. This time kita tak tgk Gprs pon..tapi kita tersesal exit Sentul lak! haizz..luckily driver belasah jer psl pusing2 sure masuk pusat bandar kan..:P
5.00pm : kita keluar jln2 kat Bkt Bintang..Nureen dh nmpak pool kt hotel nie..so me suggest kat hubby nak cr swimming suit for Nureen..bsok leh dia berendam..:)
sempat bbm ngan Mamatisya..actually tak ctc mana2 blogger pn nak dtg sini psl nie last minit plan kan..lagipon takut suami ada activiti lain lagi..sorry!
9.00 pm : Time kita jenjalan kat Pavilion..just walking distance jer dari hotel tp mau berpeluh gak haa nk smpai psl dah lama x jalan kaki..last jalan kaki jauh2 masa g Sarawak [trip-to-kuching-2012-da-intro.]ritu..:P
Belikan Nureen swimming suit pasal dia dah excited nak mandi kolam..:)
Masa nie baru confirmed dgn MamaTisya yg dia nak dtg amik saya bw g ngedate..Saya dengan Nureen dan Amy dengan Tisya..Hubby izinkan dan dia continue jenjalan lagi..:)


1st September 2012.

6.00am : Awal saya bangun dan kejutkan suami utk solat..seronok sama kot psl semalam terembat perfume yg promo kat Pavi..keh keh..:P
Oh, Nureen pon bangun awal psl dia excited nak g mandi kolam...
9.30 am : Turun breakfast..byk choices juga...dan majoriti in-house guest dier adalah Arabian..90% kot rasanya..No wonder area Bkt Bintang nie byk Arabian Restaurant ler kot..:)
10:30 am: Lepak kat Swimming Pool sampai kecut...
12.30 noon : Check out dan singgah Sogo kejap cuci2 mata..plan nak beli bag utk mak..tp malas lak nak membeli psl orang ghamai sgt...byk benda yang sale! lepas tue baru heading ke Putrajaya..lalu tempat kenangan dedulu kat Bangi dan nampak Ana Ikan Bakar Petai tue..igt nak singgah tp tak jd lak..ekekeke..
7.30 pm : sampai Presint 5, Putrajaya..

Nureen snap this pic..=,=


2nd September 2012

11.00 am: Gieyana & Co gerak balik awal psl nak singgah kat IKEA..tempat wajib singgah kalau datang KL..ekeke..kali nie baru guna Gprs..idak mau mkn langsat smpai lebamm haa..kik kik..

Hari ini dalam Sejarah!

Tarikh nie, saya dan suami akan kenang sampai bila2 apabila edisi ketawa terbahak2 dalam perjalanan pulang ke Penang..bedekah3 sampai guling2..nasib baik keta tue space limited..idak dari depan sampai blkg leh guling! :P

Bertolak pulang almost 6.00pm dan reach Penang midnight haa...penat makan jem nenas psl ada accident kat highway.. bbm Zura+Fadil kot2 dia free..tapi tak dpt jumpa..

Humaira yg comel..nak sangat ikut we all balik...Auntie G nak dukung dia taknak tp bila Uncle Munir nak dukung lajusss jer!

Last but not least..Gambar gediks Ummi yg Nureen snap..Nureen yg ajar saya posing mcm nie jer! wakakaka..:P



Nota kaki # nanti saya buat full review psl hotel, etc..
Nak repeat datang lagi tp after Singapore trip lah next year 
As usual, travelling is part of LOVE treatment..I love this quote syesly!
Sentiasa bersyukur dgn kebahagiaan yg Allah kurniakan.. =.=


insyaallah.. =.=

15 comments:

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wrghhh sis bile nak pi singapore...

Nana said...

xleh nak jumpe hang
bizi aritu klw x bole join amy

Kesuma Angsana said...

mood berkomen ke laut ari ni

~Siti Hajar~ said...

Syok ko braya sampai KL nu, ko p menambah sesak yer...hehe

aku tetiap thn ke Kl sblm raya tp thn ni hubby xcuti sampai la raya, so xde g mana2 sampai skrg ni...raya pn dok rmh je plg jauh ke penang je..hukhukhuk

aku ni klu dok atas jmbtn je nk ke island mesti igat nk terjah rmh ko tp aku xde contact no ko beb!..huhu

Sidratul Muntaha said...

jeles2...

Gieyana said...

Siti Hajar

ni bkn beraya nie..nie menyumbangkan "derma" pd setiap Mall..ekekeke..:P

Ohh..aku pon slalu think of u..nak g beraya umah hang tp x dpt2 ag nie..ms x mengizinkan..weh, inbox ler phone no kat fb..:)

Gieyana said...

Nana

tak per beb..paham..msg2 sibuk..aku pon x notify sapa2 pon ms turun nie..tkut krg menyusahkan org n daku x der ms nk jumpa..nie pon kebetulan Amy free nk dtg bw g mkn..:)

Gieyana said...

Mya

lambat ag..hihi...:)

Zura@Iwan said...

mmg best last minute...aku je x jadi nk wat last minute...pk si irfan tu kecik ag...huhu...

gelak tbahak2...jgn smpi pgsan..haha

wantie said...

memang terserlah kegedikan pada gambar terakhir tu.

first pic tu nampak Nureen dah besar noh. kejap je...

sebab dia pegang bendera aku nak Ucap
"Selamat Hari Merdeka" semoga selamat selalu.

shark said...

bole tahan..
anak ajar mak kui kui kui ;p

aTy _faRed~ said...

Humaira mmng comel giler...!!!

Sakan jalan..besh...i kene tunggu anak besau sikit baru ley nak sakan2 meronda lagi...;)

LYAfrina said...

nureen dh makin berbakit..dh blh snapkan pic tu.. & lg hebat..gaya nureen ajr berposing tu..waaaa..ciri2 photo-g tuh...

**xpe la next week pon n3 raya..xtlambat pon...knp ,raya baru ni xsempat snap je?

mama tisya said...

nasibaik hubbyku blk kampung bole le melepak smp tgh mlm..hahaha...kalo tk kimslm ler..ehehhe..suka nureen mandi kolam

mummy_ayu said...

best la korang...suka jenjalan...Ayu pun suka gak tapi time takde..hubby manjang busy jer...sabar jer la..
love ur last pic...terus teringat Eva dlm Street Dance tu..